Followers

Friday, June 7, 2013

Rahsia Bagaimana Orang Kaya Bertambah Kaya (Part 12) - Carta Keuntungan Hari Keempat - Akaun Pertama - $496.97 & Soal Jawab

Rahsia Bagaimana Orang Kaya Bertambah Kaya (Part 12)- Carta Keuntungan Hari Keempat - Akaun Pertama - $496.97 & Soal Jawab


miliunsoftware@gmail.com  

(Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16) (Part 17) (Part 18) (Part 19) (Part 20) (Part 21) (Part 22) (Part 23) (Part 24) (Part 25) 

Hari Keempat - Keuntungan USD496.97 (Terkumpul)
  Sebagaimana janji saya untuk update penyata keuntungan setiap hari..ini ialah penyata "live account" yang mencatat keuntungan sebanyak $496.97 dalam tempoh 4 hari trading. Hampir 10% keuntungan berjaya dilakukan. Sila rujuk (klik) (klik) (klik)

Jumlah "floating" yang agak banyak sedikit hari ini kerana market agak terlalu aktif... rata-rata pergerakan melebihi 180pips... biasanya kalau manual trade dh goyang akaun.... bila dh goyang nanti nak jatuh... alhamdulillah walaupun ujian market sebegini getir, namun, EA yang tiada mata dan telinga tetapi berotak mampu mengawal emosi yang pernah boleh dikawal oleh manusia.. Ini semua kerja Robot...... 

Soalan Pertama - Mengapa EA tidak dikomersialkan? 

1) Creator tiada ruang untuk bersuara ... tiada peluang untuk menonjolkan hasil ciptaan. Blog Uncleseekers saja yang sudi membantu. Terima kasih banyak-banyak. Seek The Truth

2) Penggunaan filter EA... apabila tiada filter, maka "copy" meng"copy" EA senang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. EAFXGROUP membuat "filtering" dengan nama pembeli bagi setiap EA yang dijual. Hak cipta sentiasa terpelihara. Dengan cara ini, Creator sentiasa bersemangat untuk update EA yang sedia ada, secara tidak langsung EA boleh diketengahkan kepada orang awam.

Di Jepun sebagai contoh, 65% trader menggunakan medium EA untuk menjalankan aktiviti trading Forex. Orang yang paling berdisiplin di dunia pun menggunakan medium EA untuk trading. Ayuh!!!

3) Keuntungan bagi penggunaan EA kecil berbanding "manual trade". Biasanya penggunaan lot yang minima dapat mengawal kerugian.. EAFXGROUP mensasarkan keuntungan 5% sahaja bagi run 1 EA. Dengan teknik hedging pelbagai EA yang run dengan serentak, EA kami memang unik dan telah terbukti boleh mencipta keuntungan yang konsisten dengan risiko yang sangat minimum.

Soalan Kedua - Mengapa EA kami "loss" tidak besar dan "mantain in profit"? 

1) Penggunaan hedging pelbagai "currency pair" mampu mencatat keuntungan yang konsisten dengan nisbah kerugian yang sangat kecil. Sebagai nota, penggunaan hegding telah dilakukan oleh saudagar-saudagar rempah berbangsa China pada masa dahulu. Saudagar rempah menyimpan dan menjual stok yang pelbagai bagi memastikan pengawalan kerugian bagi setiap rempah dapat dilakukan.

2) Lot yang digunakan terlalu kecil bagi setiap EA yang di run... ini bagi memastikan kawalan kerugian yang amat kecil

3) Mungkin teknik gabungan sehingga 100 unit EA menjadikan EAFXGROUP ini melemahkan pesaing. Ramai yang akan menggaru kepala degan seribu satu persolaan bagaimana operasi EA ini berlaku.

Jawapannya mudah... Ilmu forex luas, mungkin kanak-kanak berumur 12 tahun mendapat ilmu teknik terbaik untuk trading Forex dengan berjaya sekiranya mereka mahu mendalaminya.

Pepatah ada berkata, lagi banyak yang kita belajar, lagi banyak ilmu yang kita tidak tahu...

Bersambung (Part 13)

Artikel berkaitan (klik)

5 comments:

Anonymous said...

Minta uncle minta creator link kan live account... Ada bnyak tempat utk link kan account dlm ruangan publisher... Cthnya mt4stats,fxjunction dan fxbook.... Minta jasa baik uncle... Sy suka cara ea operasi gunakan teknik hedging.. Sy sblm ni main hedg system dpt untung kecil jer... Nak run yang profit bsr ckt... Nampak mcm kurang risiko.. Tq

Anonymous said...

Assalam,nak tanya la kalau nak deposit duit atas local or foreign account?kalau kena TT secure ke sbb dah banyak aku dgr kalau deposit kat account oversea ni jgn harap la dapat balik..
byk teknik fraud yg di org buat contoh 1st 6month nak withdraw ok je then lepas tu haram jadah dapat.sedangkan bank Cyprus pun collapse n locked duit.
platform forex mmg ok untuk kita faham ttg market tapi selagi BNM tak keluarkan lesen utuk perniagaan yg sah kenapa masih nak tarik investor?
So,sebelum keluarkan statement yang bagi harapan kat junior or senior trader sila rujuk dulu dengan fakta yang ada serta di sahkan oleh BNM.
Uncle bro mmg aku tabik spring sbb manusia yang paling tulus dan ikhlas dalam perjuangan.
Leverage untuk Uncle aku bagi rating 1 trillion : 1 (haha)!!
Uncle terus berjuang untuk kebenaran!!

Anonymous said...

Salam...xpe..lepas ni blog ni aku rasa uncle update je la ac dia ni hari2...xder bahan ker uncle nk tulis or publish..semakin Lama Blog Ni Srmakin Membosankan..dah penuh Dng Iklan daaaa..

Hollandish said...

Salam saudara "anonymous"...saya rasa la kan, saudara x berapa paham, diorang ni bukan tarik investor..dia just nak jual EA dia, kalo sedara x berapa paham "subject matter"..xyah la nk heboh.
kalo x suka sekalipun, xyah la jadi nyamuk..and xyah la baca article berkenaan Forex ni, kan banyk lagi article lain..bagi kat org minat buat duit je bro...

Anonymous said...

Hollandish,kenapa kamu emo sgt?budaya listen,listen n listen itu mmg tak sesuai untuk dibahaskan.cuba baca dan fahamkan isu yg dibangkitkan dgn menggunakan daua pemikiran yg intellectual.kalau dah trading forex dah tentu2 bukan dikawal selia oleh BNM fund yg di TT tidak menjamin jika berlaku sbrg perkara yg tidak di ingini.statement aku ni cuma nak menyedarkan segelintir org bukan nak menutup sumber income korang.selagi tiada lesen yg sah dikeluarkan oleh BNM betapa bagusnya product ini masih tidak dapat kelulusan.jadi,gunakan fikiran anda apa maksud jenis perniagaan jika tiada lesen yg sah?adakah ia halal dari segi undang2 or haram?jika anda jawab halal dam disahkan sila tampil dgn fakta dan bukti n bukanya memberi kenyataan mengikut ilmu kamu yg hanya sekangkang kera itu.debat ini harus sangkal dgn fact not fake statement!buat uncle,teruskan usaha membongkar isu2 semasa!

W.C.T aka world class trader