Followers

Wednesday, September 4, 2013

Daripada Hari Ni, Korang Kena KAJI Betul-Betul Camner Miliun Ni Beroperasi...(Part 1)

Daripada Hari Ni, Korang Kena KAJI Betul-Betul Camner Miliun Ni Beroperasi...(Part 1)


Menjana Ekonomi Keluarga
miliunsoftware@gmail.com

 Klik imej lebih besar dan 'save image as'

26 Ogos 2013
BALANCE USD5,070
UNREALIZAD USD84
 EQUITY USD4,984

Lepas withdraw keuntungan lebih kurang tiga ribu hengget (klik) baki tinggal USD5,000 tapi bila aku nak printscreen Miliun ni sempat bagi aku untung USD30 (RM102).

 Klik imej lebih besar dan 'save image as'

27 Ogos 2013
BALANCE USD5,367
UNREALIZAD USD334
 EQUITY USD5,034
Dalam masa beberapa jam sudah untung USD367 (RM1,247.80) tapi floating potong stim lah plak sampai USD334

 Klik imej lebih besar dan 'save image as'

28 Ogos 2013
BALANCE USD5,501
UNREALIZAD USD925
 EQUITY USD4,577
Kalau tak floating (unrealized) dah lama aku bawa keluar duit RM1,873.40. Saper nak kasi dalam masa dua hari? Itu rezeki namanya. Tengok jer tapi belum boleh merasa

 Klik imej lebih besar dan 'save image as'

29 Ogos 2013
BALANCE USD5,765
UNREALIZAD USD1,541
 EQUITY USD4,244

UNREALIZED semakin besar kepala! Modal aku dia dah sapu USD776. 

 Klik imej lebih besar dan 'save image as'

3 September 2013
BALANCE USD6,131
UNREALIZAD USD3,115
 EQUITY USD3,016
Floating (Unrealized) dah perangai macam khinzir. Kurang HAJOR! Sapu modal ikut mak abah tiri dia sampai USD3,115! Banyak tu....Kalau tak kerana floating tu, dah bleh buat untung hampir 4 ribu hengget dalam masa 4 hari trade!


Dulu aku pun menggelupur puyuh bila tengok keadaan camni tapi bila aku dah tahu rahsianya, sekarang ni aku bleh tersenyum panjang dan tido nyenyak..

Biarlah Miliun buat duit untuk kita hari-hari. Kita tak perlu risau beb sebab kita dah tau kat mana lubuknya...

Tak percaya? Cuba tengok akaun kita orang ni yang terkini seperti biasalah kat sini aarr (klik) dan pasti korang fenin camner Miliun ni boleh atasi masalah UNRALIZED dan untung tiap hari semakin bertambah..hu hu

Artikel ni aku tulis pada 3-9-2013 sekitar jam 6 petang dan aku set publish 4-9-2013 sekitar jam 5.30 pagi

Margin kita semua besar mesti best kan? He he

Sesekali, apa kata kita renungkan apa yang DIA dah pesan kat kita semua tentang REZEKI

"Kemudian, apabila solat telah diselesaikan, bertaburlah di bumi dan carilah pemberian Allah, dan ingatlah Allah dengan banyak agar kamu beruntung." 62:10. 
(cari! bukannya tunggu)

"....apa yang Kami rezekikan mereka, secara rahsia dan secara terbuka,..." 14:31

"Dan Allah lebihkan sebahagian kamu di atas sebahagian yang lain dalam rezeki..." 16:71.
(rezeki lebih dan kurang)

"Dan suruhlah keluarga kamu bersolat, dan sabarlah kamu padanya; Kami tidak minta daripada kamu rezeki, tetapi Kamilah yang beri rezeki kepada kamu. Dan kesudahan adalah bagi orang takwa."20:132. (minta rezeki dalam solat)

"Bagi-Nya kepunyaan kunci-kunci langit dan bumi. Dia menjulur dan menyempitkan rezeki-Nya kepada siapa Dia hendaki; sesungguhnya Dia tahu segala sesuatu." 42:12.
 (menjulur dan menyempitkan)

"Kecuali bagi hamba-hamba Allah yang tulus, Bagi mereka, rezeki yang diketahui," 37:40-41.
(hamba yang tulus)

"Tetapi sesiapa antara kamu yang patuh kepada Allah, dan Rasul-Nya, dan buat kerja-kerja baik , Kami akan beri upahnya dua kali; Kami sediakan untuknya rezeki yang mulia.." 33:31.
(patuh, percaya dan buat kerja-kerja baik )

"Dan Dia beri rezeki kepadanya dari arah yang dia tidak jangkakan. Dan sesiapa tawakal kepada Allah, Dia akan mencukupkannya. Sesungguhnya Allah laksanakan urusan-Nya. Sesungguhnya Allah adakan ukuran bagi segala sesuatu." 65:3.
 (tidak dijangkakan)

"...Bagi orang yang rezekinya disempitkan kepadanya, maka hendaklah dia nafkahkan daripada apa yang Allah beri kepadanya. Allah tidak bebankan sesuatu jiwa melainkan dengan apa yang Dia beri kepadanya. Sungguh, Allah akan buatkan, setelah kesukaran, yang mudah".65:7. 
 (nafkah semasa senang dan susah)


Artikel berkaitan 1 (klik)
Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)

No comments: