Followers

Saturday, September 7, 2013

Jawapan Kepada Semua Komen - Forex, Strategi & Money Management

Jawapan Kepada Semua Komen - Forex, Strategi & Money Management


Peserta terakhir tanpa yuran tahunan
Tinggal 7 Hari Lagi Untuk Mendaftar
Sila rujuk artikel ini (klik) untuk maklumat lanjut 
miliunsoftware@gmail.com

Salam sayang,

Kepada semua pembaca blog uncle selamat hari-hari dan releks sokmo.... kepada pemilik miliun semoga miliun menjalankan tugas dengan baik dan betul.. kepada uncle dan sahabat terima kasih kerana memberi peluang kepada saya untuk menulis sedikit tentang miliun..

Saya melihat komen-komen dengan hati terbuka dan melihat ia dari sudut yang positif untuk masa depan kaum...


Forex........................

Dalam forex bagi saya strategi dan money management memainkan peranan yang cukup besar... Jika dilihat pada strategi pasti ia wajib bersangkut paut dengan money management.. ok.. lupa saya nak hurai tentang strategi dan money management..

Strategi....................

Contoh Buy Gold dan Silver selepas NFP (news) Jangan pening pada yang kurang memahami news kerana saya menulis dengan melihat semua komen yang dilemparkan.. nampak gayanya ramai juga yang trader forex lebih 10 tahun.. sedihnya saya start dalam forex tahun 2004... belum cukup 10 tahun.

Money management ..................

Contoh anda ada margin/modal 1000usd.. money management 1% daripada margin ialah 0.1cent. Bermakna cover margin lebih kurang (10000pips)..

Saya bukannya tidak melihat aspek money management.. saya utamakan strategi daripada money management kerana dulu sampai sekarang ramai trader-trader yang gagal apabila tersilap strategi... kalau kita nak cover sampai berpuluh-puluh ribu pips sekalipun itu amat merugikan dalam dunia forex.. tiada yang mustahil dalam market forex.. saya berani cakap macam sebabnya saya pernah melalui saat paling getir dalam forex pada tahun 2009 (kalau tak silap).. pergerakan semua matawang (4 digits) 500pips ke 3000pips setiap 15 minit selama 2 hari berturut-turut.. pergh!!!!

Selepas hari tu saya tanamkan persepsi tiada yang mustahil dalam forex... selepas 2013, market sentiasa dalam keadaan luar jangkaan... semua indicator invalid setiap kali keluar.. semua news kadang-kadang betul kadang-kadang tipu... pergolakan us dengan dunia semakin menjadi-jadi (kesan sekiranya berlaku peperangan).. jepun dan china pun semakin hari semakin banya berlaku malapetaka yang amat memberi kesan kepada forex.. china adalah negara yang paling mempengaruhi selepas us...

Pendekkan cerita miliun menerapkan strategi semata-mata . money management terletak di bahu pembeli yang memilih sama ada Low Risk, Medium low risk, Medium high risk dan High risk

Semua akaun yang dipaparkan dalam blog harus dikenalpasti initial deposit, floating dan wihtdrawal... amat tidak adil sekiranya hanya melihat floating semata-matanya...

Contoh

Margin/modal 2000usd Floating -1000usd (memang besar) Equity 1700usd Withdraw 300usd

Camp 3................. 

Saya ingin memberi hadiah kepada semua peserta wanita pada kali ini kerana peserta-peserta yang lepas baru seorang yang menghadiri camp miliun.. kena tanya uncle la tu.......

Terima kasih...katakan boleh pada sesuatu yang kita mahu pasti ia akan memberi impak yang positif kepada kita...

Hamba Allah

Artikel berkaitan 1 (klik) Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)

 

7 comments:

Anonymous said...

Salam. Mcmana nak register utk camp 3?

xxxxxxxx said...

http://zaharuddin.net/senarai-lengkap-artikel/3/993-muzakarah-jakim-berkenaan-hukum-forex-trading.html

http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/655-tak-setuju-hukum-leverage-forex--ulasan-uzar.html

Money before truth?

http://quran.com/5/2

admin said...

Sesiapa yg berminat utk sertai bengkel, sila rujuk http://uncleseekers-v2.blogspot.com/2013/09/bengkel-ketiga-pada-27-28-september-2013.html . Bertidak sebelum terlambat...

Anonymous said...

maaf hamba nak komen,
strategi hamba tak nampak la apa yg pencipta ni nak huraikan,tapi hamba ingin nak komen tentang Money Managmnt,hamba Allah utamakan STRATEGI berbanding Money Managmnt,maaf inilah kali pertama hamba dengar seorang trade boleh berjaya pentingkan strategi berbanding MM....tahniah saudara jika boleh berjaya,saudara boleh kalahkan william dan soros......

cuka said...

Kalau mm tk diutamakan sudah tentu ramai yg margin call pakai miliun... Mesti ada yg tersirat... Anyway, alhamdulillah miliun mampu menjana income bulanan... Gua nk setting low risk jer... Dpt 15% sebln sapa nk bg... Gua dh kaji kalau modal 10000usd setting low risk paling sesuai miliun 15.. Dpt 15% jer sebln... Kepada yg tkt sngt pada mm, kalau modal 10000usd, maksimun lot guna 1.50usd blh mc ker dgn hedging 15 matawang.., itu maksud hamba allah.. Mm di tangn pemilik akaun..

bazigel said...

Saudara pernah dengar tak sistem hedging yng paling berjaya dlm forex.. Itu strategi miliun.. Hamba allah bg cth jer gold tu... Manual trader kalau profit diorng memng tk pndng ea tetapi bila rugi mlm hari, tk sampai pg esk dh mula cr indi br atau ea bagus... Baik kt semua gunakan kudrat softwre utk trading forex.. Bagi aku trading manual bnyk masa terbuang depan metatrader.... Apabila berlaku saat getir dh mula pening kepala., kalau run ea, bila getir ttp metatrder tawakal jer la... Susahnya forex kan... Sampaikan kt bergaduh tentang sistem forex trading..,

Anonymous said...

Bro knapa market slow banget. Bila akan pulih agaknya ???