Followers

Friday, November 29, 2013

Ahlan Wasahlan Peserta Bengkel Ke-5



  

Salam kepada para pembaca budiman,

Hari ini adalah hari terakhir untuk minggu terakhir bulan November 2013. Minggu hadapan adalah minggu baru untuk bulan baru Disember 2013.

Pada minggu hadapan juga seperti kebiasaan para trader akan tertunggu-tunggu News NFP - Non Farm Payrol . News ini akan menentukan pergerakkan market seterusnya.

Bagi para pelabur Miliun tidak perlu risau dengan apa-apa news yang akan dikeluarkan samada data positif atau negatif, kerana trading anda telah ditentukan oleh Silver 5 yang memiliki metod tersendiri untuk memberikan keuntungan kepada para pelabur. 






Ahlan Wasahlan Kesemua peserta bengkel kelima
Semuga Akaun anda terpelihara dengan izinNYA sebagaimana kesemua akaun peserta keempat.
(klik) (klik) (klik)



Silver 5 tidak memprediksi pasaran seperti kebiasaan trader lakukan. Faktor psikologi yang menjadi faktor penghalang utama para trader telah dihapuskan.

Faktor KEJAYAAN trading terbahagi kepada 4 perkara :

1- Strategi/arah pasaran (5%)
2- Entry (1%)
3- Money Management / Risk Management (7%)
4- Psikologi Trader (87%)


95% trader gagal adalah kerana faktor tidak dapat mengawal EMOSI/PSIKOLOGI.

Bagi pelabur Miliun, mereka tidak melakukan sebarang entry. 100% sepenuhnya diniagakan oleh Silver 5.

Pada musim terakhir tahun 2013, musim ke-4 (Oktober, November & Disember) sememangnya selalu menjadi titik hitam kepada para pelabur terutama dalam Forex kerana pada musim terakhir terutama pada bulan Disember, akan berlaku banyak transaksi dimana segala transaksi yang melibatkan matawang seperti saham, jual-beli bon akan dicairkan untuk menutup akaun akhir tahun.

Maka, pada ketika ini kita akan dapati pasaran tidak menentu.


"Bukan berapa cepat kita berlari, tetapi berapa lama kita mampu bertahan"




Dalam dunia trading, bukan berapa cepat kita buat duit, tetapi berapa lama kita mampu bertahan dalam pasaran untuk membuat keuntungan. Konsistensi menjadi kayu-ukur paling utama.


Lebih BESAR kapal, lebih BANYAK ikan kita boleh dapat, dan semakin KUAT bertahan walaupun dilambung ombak.

Walau bagaimana hebat pun ilmu kita dalam Forex, kita tidak mampu mengawal/menentukan pasaran, kita hanya mampu mengawal risiko yang nak diniagakan dipasaran. Perkara ini kita perlu sentiasa ingat.

Secara ringkas saya memberi sedikit rumusan akaun dibawah seliaan saya :

Darwis  - keuntungan minggu ini 7% (USD498.27 - RM1,693.20)
Tokpi   - keuntungan minggu ini 1% (USD108.33 - RM368.32)
Hafiz   - keuntungan minggu ini 1% (USD1,138 - RM3,869.20),Keuntungan terkumpul 9% (USD6,922.57 - RM23,536)
Norizan - keuntungan minggu ini 2% (USD565 - RM1,921),Keuntungan terkumpul 10% (USD2,524 - RM8,581.60)


Dan terakhir sekali abang Zainal, walaupun floating beliau melebihi 33%, jumlah terkumpul beliau menjangkau 24% daripada modal asalnya iaitu sebanyak USD2,886.98 - RM 9,815.73. Banyak tu!

Daripada data-data kita dapat lihat, walaupun dalam keadaan floating Silver 5 mampu memberi keuntungan kepada para pelabur. Hanya tunggu masa untuk dicairkan.

Keuntungan seminggu dah sama macam gaji sebulan, ada yang dah sama cam gaji pengarah pun ada.

Kepada peserta bengkel ke-5 Miliun kali ini, saya akan beri penerangan dan pengalaman saya dalam dunia trading Forex, dan maklumat-maklumat atau ilmu yang perlu mereka tahu.

Jumpa anda nanti YA. Saya pun dah terbayang-bayang menu yang bakal disedia kan. Best giler beb. Memang terbaik. Lapar plak dah citer pasal makan ni.


  Aku betul tak sabar menu Adeek buat ni terbaik beb. Tak caya nanti korang makan le. 
Ada peserta pernah makan, sampai carik kat Johor, tak sama cam Adeek masak. 
Aduh perut aku terus berbunyik. Sabor sabor.



Hafiz lepak dulu ye, nanti saya beri sedikit review tentang akaun Hafiz seperti yang dijanjikan. Asyuuuk dah tu. Hehe.


Dzoul

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...



No comments: