Followers

Monday, September 30, 2013

Gelagat Peserta Ketiga (Part 8)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 8)


Usahasama dengan peserta peserta peserta pertama. Untuk maju 10 tapak kehadapan kita harus undur 3 tapak dahulu

 Setiap dari kita rezekinya telah ditentukan

 Dalam dunia ni, banyak benda manusia wajib berkongsi. Antara sebab kenapa bangsa Cina berjaya dalam perniagaan adalah kerana mereka berkongsi keuntungan.
Berkongsi suami...?
Sori aaarr...

Hanya wanita kenali wanita

Dengan izin dari dariNYA, kesemua perjanjian usahasama perniagaan menggunakan Miliun Silver dibengkel ketiga ini akan membuahkan rezeki yang melimpah ruah...Dengar cerita..gabungan perniagaan dua wanita ini kali ni sangat istimewa kerana...tunggu...

Anyway, congratulation (gong xi gong xi). Saya hadiahkan anda berdua seperti lagu kat bawah

Gelagat Peserta Ketiga (Part 4)


Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 8)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 10)

Artikel berkaitan 1 (klik)
 
Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)


 

Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)




Salam uncle…

Saya ucapkan billons thank to miliun crew,, specially to uncle ..hamba allah & sahabat untuk tunjuk ajar & layanan yg superb… lagi membuatkan gua salute u beb,,, bila  insiden gua tertinggal  laptop kat cherengin lu mintak staff  lu p pick up sementara gua terpaksa u turn kat Gombak..thank bro…

Untuk cherengin ..syabas  tuan,  punya staff yg jujur..insyallah i will be back…

Couple dari Ipoh….

Komen aku : Satu jer perkataan yang lu tulis aku tak ble blah..'I'll be back' sebijik macam dialog pelakon kat bawah ni

Anol susah nak eja

September Uda Dan Dara
Nor'in (30-9), Yuhaizan (29-9), Dalima (15-9), Aku (14-9), Khusaini (7-9) dan Mona tokey emas yang takder dalam gambar (15-9)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 1) 
Gelagat Peserta Ketiga (Part 2)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 4)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 8)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 10)

Artikel berkaitan 1 (klik)
 
Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)



Gelagat Peserta Ketiga (Part 6)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 6)



Semalam saya dan isteri ke Janda Baik sebab nak tahu pasal Miliun Silver. Dapat berjumpa dgn Group 3 dan beberapa rakan dari Group 1 serta 2. Saya sempat jugak bertanya adik peserta wanita termuda dari Group 3. Rupa2 nya adik ni mai jauh dari Penang tu. 
Terima kasih kepada Uncleseekers kerana jamuan yg disediakan. Terima kasih jugak kepada Bro Darwish kerana menyediakan dan membakar daging BBQ. Sedap tu… rugi sape2 yg tak datang. Selepas makan, sempat bersalaman dengan Haji Abdul Latip yg sedang tunggu Hamba Allah dok copy Miliun Silver untuk Haji bawak balik.
Selepas hampir semua peserta balik, satu perjumpaan diadakan antara Uncleseekers, Hamba Allah, Sahabat dengan rakan2 Group 1 serta 2 pasal Miliun Silver. Dalam perbincangan, saya ada sikit naik angin satu badan. Bukan sebab trading tapi yg hadir perbincagan tentu tahu sebabnya. Trading saya selama 15 hari pun mood masam jugak. Balance: $2,488. Floating: -$605. Equity= $1,883. Loss: $117. Jadi, atas nasihat Hamba Allah, saya pun setuju tukar ke Miliun Silver.  Kepada rakan2 dari Group 1 dan 2, rajin2 lah call Sahabat kalau nak tahu atau tukar kepada Miliun Silver.
Baru tadi jam 1:07 pagi, Sahabat sms saya mintak password trader saya. Dia nak set up Miliun Silver untuk saya bagi start trading hari Isnin ni. Terima kasih Sahabat kerana belum tido lagi untuk bantu saya. Mana ada orang yg sedia membantu sampai ke tahap ni.  Lu pikir lah sendiri.

Pengajaran yg saya dapat:
1.   Rezeki dari Allah. Kita memang disuruh berikhtiar. Selepas itu berdoa dan berserah kepadaNya. Trading mood masam atau mood senyum jugak dariNya. Jadi kenapa pulak kita perlu mengeluh apatah lagi melatah tak tentu pasal apabila mood masam. Seolah-olah kita tidak boleh menerima ketentuan dariNya.
2.   Sentimen trading forex secara global dalam bulan ni memang mood masam. Itu kena paham. Jangan salahkan software atau terminal pulak.
3.  Hamba Allah ada pesan jangan dok godeh software tu semasa trading tengah running. Yg gatal dok pegi godeh2 tu pasal apa.
4.   Main forex ni berisiko tinggi. Jadi “Kalau takut dipukul ombak, jangan berumah ditepi pantai”. Habis tak nak susah kalu, pegi buat lah rumah kat atas bukit Janda Baik. Hehehe.
p/s
Kepada Uncleseekers. Tolong jangan pamerkan e-mail address saya kat sini.

 Antara Peserta Pertama
6 & 7 Julai 2013

 Antara Peserta Kedua
30 & 31 Ogos 2013

Antara Peserta Ketiga
27 & 28 September 2013

Gelagat Peserta Ketiga (Part 5)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 5)



 

 







 Biasa ku lihat penyanyi ini tapi dimana ya...?

 Tengas goreng...

Beb, dah 10 tahun anta menduda! Tapak tangan berlekuk ke?


Gelagat Peserta Ketiga (Part 1)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 2)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 4)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 7) 
Gelagat Peserta Ketiga (Part 8)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 10)

Artikel berkaitan 1 (klik)

Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)


 

Sunday, September 29, 2013

Gelagat Peserta Ketiga (Part 4)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 4)




Salam Bro

Hamba minta maaf semalam kurang sopan sikit…..hamba blah tak jumpa tuan rumah……dlm keta baru teringat lu punya muka…….so sorry le banyak banyak……hamba nak ucap terima kasih …atas makan yang sediakan……sate, kambing memang goa punya makanan……tapi kesian goa punya wife……nasib ada ubi kayu rebus….salah satu ubat kanser…..hamba ucapkan terima kasih banyak…..Millium 3 agak berjaya…..kerna dapat sliver Millium….goa dapat millium burok…..asyik sangkut aje….rasa nak campak tuan dia dlm sungai belakang rumah abah lu…tapi sabar rezeki dari Allah….tapi saya suggest kat lu…..organise satu seminar pengenalan tentang forex dan bagaimana toyol ni buat keja……..jangan le jual aje…sebab yg gi baru ni banyak yg buta kayu….semuanya baru nak merangkak ……jangan le buat kami…..tersenyum kita utg & tertanya tanya ……bila dlm kerugian ……….apa ke bendanya EA Millium ni……kalau goa panggil toyol………….senang nak faham………lu tau le kerja toyol zaman dulu…….curi duit …..yg ni cari duit ha ha ha….tapi toyol ni baik…dia tak isap darah ibu jari kaki tuanpuan jgn takut dia Cuma isap duit tuanpuan aje kekadang sampai biru muka………so Bro u buat le seminar tu kita bayar…bukan nak free…..lepas tu gi le rumah abah lu ..baru le makan free…….ok Bro………sori bro hamba membebel ……..kerna Milliun goa tgh mood masam……lu paste le muka goa n my wife dgn abah lu dalam blog lu….utk tunujuk kat anak cucu n geng geng goa……..salam sampai jumpa lagi…….tunggu masa goa akan tunjukkan apa ke betul toyol ni bolih buat duit…..itu pun kalau lu izinkan.

Haji Abdul Latip
Kemaman Terengganu

Komen aku : Salam Tuan Haji, kami amat mengalu-alukan semua pemilik Miliun mencoretkan pengalaman pahit dan manis dalam blog ini tanpa selindung untuk dikongsi bersama dengan pembaca diluar sana.





Gelagat Peserta Ketiga (Part 6)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 10)



 Artikel berkaitan 1 (klik)
 
Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)


 

Saturday, September 28, 2013

Gelagat Peserta Ketiga (Part 3)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 3)


 Kepala kena cuci...
Hu hu...

SINI dan SANA kena seimbang.
Kan?
Gelagat Peserta Ketiga (Part 1)  
Gelagat Peserta Ketiga (Part 2)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 3)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 5)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 6)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)
Gelagat Peserta Ketiga (Part 8)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 10)
 

Artikel berkaitan 1 (klik)

Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)


 

Gelagat Peserta Ketiga (Part 2)

Gelagat Peserta Ketiga (Part 2)


















Gelagat Peserta Ketiga (Part 1)





Gelagat Peserta Ketiga (Part 7)


Gelagat Peserta Ketiga (Part 10)

 Artikel berkaitan 1 (klik)

Artikel berkaitan 2 -  (Part 1) (Part 2) (Part 3) (Part 4) (Part 5) (Part 6) (Part 7) (Part 8) (Part 9) (Part 10) (Part 11) (Part 12) (Part 13) (Part 14) (Part 15) (Part 16)