Followers

Tuesday, October 21, 2014

Perkid - P***mak - (Perkid 13)

Perkid - P***mak - (Perkid 13)




Masa sakit je satu dunia nak bgtau, pon mintak derma lagi. (Click Image)

Salam semua..

Nama aku Roni tapi kalau aku duk UK nama aku jadi Aaron..

Oklah aku selama ni dok perati jer blog uncle ni, Dari memula lagi sorang2 budak2 yg dari PERKID aku jumpa dah kat sini..

Kali ni Uncle kasi aku can plak menulis.. ni kali pertama aku tulis dalam blog, Uncle kasi can aku tulis dalam blog dia  apa saje.....

Yg penting...BENAR..

Ni luahan hati aku sejak aku perati jer cerita pasal ko presiden perkid..

Hahahaha..

Siap la ko tuan Presiden..


kalau tak nampak, click je gambar ni


Ha,, ni dia status terbaru kat fb .. Pada aku kalau keluar status macamni maknanya confirm la tuan Presiden Perkid dah tengok blog uncle ni kan.. (mcm menyampah lak aku pggil tuan Presiden)

Xpelah aku panggil ustat lebai je lah ye..

Buat pegetahuan semua aku dah kenal dgn Uncle ni dari tahun 2003 lagi.,

So serba sedikit aku tau lah dia macamana kan.. kentut dia pon aku tau bunyi camne..

Ayat ko yang kata Uncle fitnah tu , fitnah tang mana?

Setahu aku lah semua cerita tentang Perkid ni pon semua dari bekas2 pelajar yg pernah tinggal dlm kem Perkid tu jugak..






Diorang yg cerita semuanya.

Pastu ko tulis plak ayat "Uncle kutip bdk2 yg lari" dr post ko kat fb sebelum2 ni pon ko suka guna ayat "kutip" .. ko ingat diorang ni sampah ke main kutip2..

Kang aku cakap ko bangang ko marah plak kan?

Untuk pengetahuan ko dan semua, Bebudak ni semua yg dtg mencari Uncle, samada melalui email uncleseekers atau fb (dzoul) sebab Uncle takde fb dah tutup tahun 2010 dulu.. Buang masa dia kata..

Setakat ni dah 8 org yg tampil jumpa Uncle ceritakan keadaan sebenar masa diorang kat Perkid dulu.



Ni lagi satu ayat tuan presiden, click image untuk lebih clear

Ha ni lagi satu ko kuarkan ckp Uncle ni pernah ditahan polis kes dadah.

Cuba ko bagi bukti yg Uncle ni terlibat kes dadah dan dan didapati bersalah . Ade ke tak?

Kalau takde maknanya ko plak la yg kaki fitnah skrg..

Pusing2 balik kena batang hidung ko sendiri.. kekekeke..

Setakat urine test jer, amik panadol pon leh sangkut. sebab apa yang aku tahu, Uncle ni paling kuat pon amik ubat penahan sakit "pain killer" sebab sakit gigi.

Yang aku tahu sejak aku kenal Uncle lagi, dia mmg pantang kalau org yg dia kenal terlibat dgn dadah..

Aku berani potong jari kalau dalam badan dia ada secubit dadah. Kalau dia mati ko nak check pon boleh ada atau tidak dadah dalam badan dia selain panadol dan pain killer. Bukan setakat aku tau, family, kawan2 dan orang2 yg kenal Uncle semua tahu pasal ni.

Dia cuma perokok tegar Gudang Garam.Surya 16. Aku yg belikan rokok dia dari tahun 2003 lagi berkaton katon dah. Semua staff tahu perkara ni. Cuba tanya ex- staff dia kak Yusniza ,, sekarang ni customer GV6 kami pon tau Uncle ni perokok surya tegar dari 1990 lagi.

Tak caya ko try la bwk ape2 dadah ke kat sini.. mesti kena terajang dlm sungai..

Lgi satu ko belajar sikit pemahaman Bahasa Melayu boleh tak?

Ko belajar cara bezakan antara fitnah dan fakta. 

Sibuk sangat nak ikut cara arab konon..

Bahasa sendiri pon tak pas..

Puittt...

Aku rasa daripada ko bacakan Yasin untuk uncle, baik ko bacakan utk diri ko sendiri.

Ko macam dah ujung2 dah ni aku tgk..




                                                                       Click Image

Gambar ni wat aku gelak.

Aku bkn gelakkan sbb ko sakit. Tapi sbb mulut ko.  Sebab sebelum ni ko pernah cakap kat bebudak tu bila diorang sakit ko cakap kat bebudak tu diorang kena balasan konon , kena kifarah lah ko cakap..

Abis time ni ko kena ape plak?

Tapi lawak oi baru aku tau ko takde rambut atas.. hahahaha..

Tu pon kifarah lah tu rambut dah xde kan? bkn aku yg cakap ye.. ko yg cakap benda ni dulu kat budak2 tu..


Click image untuk lebih jelas


Ni lagi satu aku nak tegur ko, jambatan rosak kena banjir pon ko salah kan org lain lak yg buat bala.. ko kena tempiasnya.. patutnya ko sedar la skit sbb ape jadi camtu kat tempat ko tu.


Bkn nak mintak ampun ke taubat ke..  org lain punya salah gak ko tuduh..

Ko kena ingat Satu jari kita tuduh org, 4 jari hala kat kita balik..

Akhir sekali mesti ada ayat2 sedih mintak bantuan kewangan RM120 ribu..

Yang kaki ampu plak tolong up lagi mintak siapkan bangunan siap cakap "tak banyak RM10 juta sahaja.. "

Adoiii.. apelah nak jadi ngan korang ni..

Agak2 la pon, mintak duit siap ckp mcm tu.

Dulu pernah cerita kenal ramai la tokoh2 kenamaan ,

Kalau kenal takkan la tak leh mintak tolong kat diorang.

Tu la aku ckp , jgn sembang lebih sgt, tuhan marah kat kita kalau kita riak dan takbur.

Ko rasa sbb apa ko tak dpt lagi bantuan yg ko perlukan tu?

Ko nak aku jwpkan ke?

Ko tak dpt tu sbb niat ko bkn nak membantu memulihkan budak2 tu dgn ikhlas, niat ko sbnrnya utk dpt duit jer..

Kalau ikhlas ko xde tetapkan bayaran setiap bulan yg perlu dibayar oleh mak bpk budak2 tu, siap kalau langgar kontrak mintak empat puluh ribu lagi.

Dah tu bagi makanan ngan minuman kat bebudak ni ntah apa2...

Kesian aku bile dgr bebudak bercerita kisah hidup diorang dlm tu.

Paling terbaru ada cerita dari diorang ni, ko tu kalau suh bdk wat air teh ,

kalau terlebih manis ke apa ko siap maki p***mak lagi..

Hurmm..

Harap pakai serban ngan selempang je lbh,

Mulut mcm puaka.

Selempang tu lagi elok wat tutup mulut ko..


                                                                Click Image

Gambar ni aku takut woo.. mmg bergaya la gambar ko ni.

Patutlah ko berani takutkan bebudak tu. Masa ni rambut ko ade lagi kat atas tu aku tgk.. hehehe..


Gaya dah ada, muka ko pon nampak ganas.. mmg kena la ngan cara ko ni.


Dah la tu cukup2lah gunakan agama untuk kepentingan sendiri,


Ko nak duit ko buat lah kerja, mcm2 kerja yg halal blh wat kat dunia ni.

Pastu kalau niat ko baik ko didik lah diorang dgn ikhlas, bkn maki2,  bukan meminta derma sana meminta sini.

Dulu cikgu ko takde ajar ke "tangan yg memberi lbh baik dari yg menerima" .

Ko kena ingat, selagi ko tak berubah selagi tu lah cerita pasal ko akan terbongkar.

Sorang2 bebudak yg keluar dari perkid akan dtg jumpa uncle.

Ko kira lah berapa ramai yg dah ko layan teruk2 kat sana. Ko ingat diorang tu akan lupakan ke..

Ko silap kalau pikir camtu.Diorang semua pasti berdendam dengan ko.

Kita ni umur semakin hari semakin meningkat, bwk2lah bertaubat.

Org baik ni tak semestinya beserban, berkopiah . Yang penting hati kita sendiri.

IUsh ko ni geram plak aku kalau teringat cerita2 pasal ko.

Aku rasa sampai sini jer lah aku tulis , cukuplah untuk melepaskan apa yg terbuku kat hati ni.

Janji aku puas hati.

Alamak dah panjang lebar aku tulis lupa lak aku nak panggil ko ustat lebai .

Dah "aku ko" je ni.. .. lain kali kalau Dzoul izinkan tulis lagi, aku sambung lagi yer sebab yang pantau blog ni Dzoul.

Yang Benar
Roni Al- Bahani

Aku tulis ni aku tidak berbohong kerana isteri , anak2 dan keluarga aku akan membaca artikel ini, dan kalau aku mati aku tidak dipersoalkan kerana aku bercakap perkara yang benar.

XDE HAL BRO !!!




No comments: