Followers

Monday, February 9, 2015

Mangsa Jari Berapi Lagi

Mangsa Jari Berapi Lagi


Pada 31 Januari lepas, bro Inuk, Kuyah anak Uncle dan keluarga datang menjenguk kami di Janda Baik. Hasratnya melawat kami , untuk bertanyakan perihal forex dengan lebih mendalam.

Aku menerangkan serba sedikit, dan seperti biasa Uncle menerangkan serba banyak.

Diorang memang betul langkah kanan, malam tu Adeek masak kaki kambing bahagian depan. Taktahu macam mana nak menggambarkan sedapnya kaki kambing yang dimasak oleh Adeek. 

Memang Awesome!

Ramuannya macam-macam, yang aku ingat dia ada letak madu. Kena pulak bahagian kaki depan memang terbaik diladang.

Malam tu kami berborak panjang perihal macam mana nak cambahkan duit. Macam-macam idea keluar, antaranya membela lebah kelulut.

Sedang kami berborak di meja makan, tiba-tiba Uncle mencelah "kau pergi mandi" pesan Uncle kepada Inuk. "Abang mandi je..Uncle dah dapat 'signal' tu" pesan aku pada Inuk yang tengah terpinga-pinga. 

Ketika kami sedang berborak, Inuk ada cakap yang dia sakit-sakit badan. 

Kerja tarik ambai, pasang ambai udang galah bukan calang-calang kerja orang boleh buat beb! . Bro Inuk adalah pengusaha udang galah (klik)

Setelah bro Inuk menjadi mangsa jari berapi (klik) , kami berbincang tentang urusan-urusan hari esok. 

Kuyah dan bro Inuk bersetuju membantu kami membeli barang-barang makanan untuk anak yatim hasil daripada keuntungan 5% daripada bahagian penyewa robot GV6 Diamond.


Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim Al-Nasuha


Anak-anak Al-Nasuha yang turut membantu



Bro Inuk turut membantu menyerahkan
bahagian Infak 5% keuntungan kepada
yang memerlukan



Kena 'Tangan Berapi' 
sekali 3 kampit boleh angkat tu


Barang-barang makanan yang dibeli untuk diinfakkan


Keceriaan tergambar diwajah anak-anak Al-Nasuha 
dengan kedatangan Kuyah & Bro Inuk


Berbuat baiklah sebanyak-banyaknya kepada 
seramai-ramai manusia


  Kuyah bergambar bersama anak-anak yatim Al-Nasuha



Berbuat baiklah sebanyak-banyaknya kepada seramai-ramai manusia. Dengan izinNYA akan diberikan ganjaran tidak terkira banyaknya kerana, DIA Maha Pemberi.



  Program Kemah Ibadah Yayasan Al-Hidayah.
 Untuk sumbangan sila hubungi Ustaz Solleh ditalian 014-6325478


Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
017-2648451

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'
Bulan-Bulan Yang Mendebarkan
Tak Sampai Setahun Pulang Modal
Robot GV6 DIAMOND ni adalah robot cop duit! Aku jamin 100% 
Bestkan usahaniga yang macam ni, bila rugi, diganti semula
Aku Berani Potong 10 Jari Kalau Robot GV6 Diamond Ni Boleh Rugi

No comments: