Followers

Saturday, January 19, 2013

‘Steve Jobs Malaysia’ - Part 1

‘Steve Jobs Malaysia’ - Part 1


‘Steve Jobs Malaysia’


Usianya baru menjangkau 17 tahun, namun bakat luar biasa dimiliki pelajar, Syed Muhammad Syed Abdullah mengagumkan berikutan mampu menembusi perisian syarikat telekomunikasi terkemuka dunia, Apple menerusi lima aplikasi dihasilkan untuk iPhone dan satu permainan ciptaannya diiktiraf terbaik dunia.


Ekoran bakat luar biasa itu, dia yang mesra disapa Habib Al-Attas menerima ‘panggilan mengejut’ daripada syarikat Apple di Amerika Syarikat tiga hari lalu untuk dipastikan mengenai aplikasi terbabit sesudah permainan ciptaannya menarik perhatian pengguna iPhone di 30 negara.

Selain pengguna di Amerika Syarikat, pengguna iPhone negara lain yang tertarik dengan permainan ciptaannya termasuk dari United Kingdom, Perancis, China, Russia, Itali, Jepun, India, Jerman, Greece dan Thailand.

Ketika ditemui di rumahnya, di Ukay Perdana, di sini, Habib berkata, sejak dimuat naik permainan, Crazy Ball di iPhone pada 14 Januari lalu, aplikasi itu menerima sambutan ‘panas’ sebelum diiktiraf tiga terbaik dalam dunia.

Dia yang digelar ‘Steve Jobs Malaysia’ dalam kalangan rakan-rakannya berkata, permainan itu menerima 900 muat naik pada hari pertama dan memecah monopoli penghasilan aplikasi dunia lain. (klik)

 Harian Metro - Sabtu - 19 Januari 2013

13 comments:

RUZANNA ANIZA said...

Salam Uncle,

Boleh uncle bantu kami?

Ahmad Seekers said...

wah bangga la anak dia femes + genius pulak..he3

Wang_Segera said...

anak uncleseekers ni huhu kayala uncle...juta2 download tu

akuhensemmacamjustinbieber said...

Assalam. anak uncle ke ni?

Kabutar Diesel said...

Tahniah uncle..Alhamdulilah Uncle dikurniakan Allah anak yang amat bijak yang kebijaksanaannya tak de pada orang lain..hehehe mulanya tak kenal tapi bila tengok name x wife Uncle baru tahu beliau anak Uncle hehehe..Tahnia jugak buat kak Marziaton(Produk MANJA kalau tak silap dulu cukup2 dikenali )

Prince of Noob said...

hebat anak uncle... saya pun ada download game crazy ball tu mmg best. macam mana saya nak berguru dengan anak uncle ni

Fairus Alias said...

alangkan berbezanya... si ayah sentiasa berusaha menyelak kesalahan orang sedangkan anak pula telah mencipta sejarah...

Arya Teja said...

Salam.
Tuan minta pautan dlm blog tuan. Sy senaraikan blog tuan dalam SENARAI BLOG SANTAI DAN HANGAT. Blog sy revolusifikiran.blogspot.com blog santai "fakta-fakta dn gambar2 menarik" Terima kasih kerjasama tuan

C++ said...

Bhai UncleSeekers...

Prince Of Noob tue tipu... pasai dier maner ader iPhone.... dier takder smartphone.... hahahahahaha

Arya Teja said...

Uncle, terima kasih kerjasama tuan. Blog trus ada visitor. TERIMA KASIH....Semoga TUHAN memberi RAHMAT ke atas UNCLE.
Aryateja- revolusifikiran.blogspot.com

Anonymous said...

Fairus Alias said...
alangkan berbezanya... si ayah sentiasa berusaha menyelak kesalahan orang sedangkan anak pula telah mencipta sejarah..



yeke si ayah menyelak kesalahan orang lain ? kalau dia menyelak untuk kebenaran tidak apa . jangan kita dituduh pemalas , pengadu domba dan pencuri . buat malu je , last sekali kene halau ! kalau diri tue da salah jgn nak suka2 saja nak menjatuhkan orang lain . kalau si anak mencipta sejarah si ayah juga mencipta sejarah sebab si ayah berani n si anak genius . ;)) dah lupa ayat nie ye kaq ?? THERE IS 'NO' PLACE FOR THE 'STUPID' AND 'LAZY' PEOPLE IN THIS WORLD !
salam.....;))

Anonymous said...

Sin bapak tu blogger... dan tugasan nya memaparkan aduan domba dari khalayak ramai apabila dapat aduan... Kalau terasa pedas disebab komen2... nasib lu laa... lu makan cili lu rasa pedas...

Proposafrenz Team said...

apa pn ktrunan alattas neh bagus.. ade saja gegar negeri ..negara or dunia.. dr moyang ker datuk[pak habib] smape ke ayah[unclesker] turun ker anak.. apa pn smoga brjaya n trus bjaya.. redha.rahmat.syafaat.barokah.restu..