Followers

Friday, August 29, 2014

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'






Baru je aku bangun tido dan terus duduk atas kerusi , dzoul menyapa aku tanpa sempat aku minum air nescafe!

'Bang, saya rasa kita tutup semua akaun(cut-position) dan pakai balik robot'

Aku tersenyum dan memandang wajah dzoul yg agak berkerut sambil aku membelek kesemua maklumat profit setiap customer sejak dari mula mereka join group ni yg admin berikan...

'Dah x boleh dah ni....'

Beliau yg sentiasa mengkaji market setiap hari dpn laptop mungkin  dpt signal sudah sampai waktunya bertukar kpd robot..

'Mizi, dzoul nak tutup semua akaun yg ada dan pakai balik robot? Apa pandangan ko?'

Dgn slanga kelantanya..

'Market masih MENGAMUK be. Hok tu sebaiknyo. Byk yg manual doh kare..Bln september hingga november sesuai pakai robot dlm kajian saya. Saya dah siap robot baru lagi, profit suruh dzoul setting'

Pelat kelantan mizi masih pekat

'Mizi, komisen aku, dzoul dgn ko kena kurangkan separuh. Gaji, kita amik sikit je yg lain kita top up bagi customer. Dah ratus ribu usd kita tolong topup akaun customer sampai kering dibuatnya'

Aku minta dia faham situasi

'Pehe be. Abe wat lah yg terbaik. Robot baru ni selamat tapi dzoul kena setting profit'

Dah dua kali si mizi ni ulang benda yg sama!

'Dzoul, Roni dan Adeek, tlg beri aku kesemua maklumat terkini akaun customer satu jam dari skrg'

Maklumat yg diterima profit bersih yg telah diterima oleh setiap warga GV6 anggaran selama 5 hingga 10 bln adalah sekitar 45% - 110% dari margin asal

Sekitar 2.30 pagi, kesemua akaun telah ditutup dan robot berfungsi semula menggunakan GV6 dan ada juga GV8

Aku termenung panjang...

Pengendali berilmu sudah ada..

Begitu juga dgn usaha keras..

Berdoa pun sudah berbakul ..

4 bln mewah, 4 bln ikat perut..

Aku berterima kasih padaNYA krn kita semua masih bernyawa, masih sihat, masih ada lagi margin, masih lagi ada pelbagai robot yg bleh diguna pakai masa dpn 'WARGA GV6' dimasa kini dan masa hadapan

'...jika kamu berterima kasih, sungguh aku menambahkan kepada kamu, dan jika kamu tidak berterima kasih, azab-KU sungguh keras." (14:7)



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'


Sunday, July 27, 2014

Dikala Lautan Forex Tidak Stabil, Warga GV6 Masih Menikmati Profit

Dikala Lautan Forex Tidak Stabil, Warga GV6 Masih Menikmati Profit




Assalamualaikum w.b.t.

Terlebih dahulu diucapkan salam Aidilfirti kepada semua para pembaca, warga GV6, Uncle dan admin GV6. Semoga kita semua berada dalam limpahan rahmatNya sentiasa.

Tidak lupa juga kepada saudara islam di Palestin dan mangsa tragedi MH17. Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka.

Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t. dikala lautan Forex tidak stabil pada waktu ini, kami warga GV6 masih menikmati profit. Saya telah menerima advance profit puasa berjumlah RM500 dan advance profit raya USD800(RM2000++).

Terima kasih diucapkan pada team admin GV6 kerana bertungkus lumus mengurus akaun kami. Saya telah menggunakan kad payoneer bagi profit advance raya. Beberapa cubaan yang gagal ketika pertama kali withdraw dan akhirnya berjaya. Berikut dibawah kronologinya :

23/7 - Advance profit masuk dalam akaun payoneer
        - pada waktu petang withdraw gagal (atm bank Maybank dan CIMB), contact admin

24/5 - Cubaan ke atm bank lain (rhb dan hong leong) gagal dan cuba sekali lagi (atm bank MAYBANK dan CIMB) juga gagal, contact admin

25/7 - admin tukar PIN lain, cubaan pertama atm Hong Leong gagal. Kemudian cubaan kedua atm RHB berjaya withdraw. 
          - test withdraw ATM RHB (23/7) yg gagal sebelumnya, telah berjaya. settle.



 Withdraw 1 - RM1000 RHB Easy


Withdraw 2 - RM1200 RHB Easy


Withdraw 3 - RM100 RHB Easy



Terima kasih pada admin yg beri guide dan pantas selesaikan masalah kad payoneer. Sekiranya ingin melihat baki akaun payoneer, digalakkan install aplikasi PAYONEER di smartphone. Ianya mudah dan PERCUMA!


Klik PLAYSTORE, search PAYONEER 
dan install


Helmy

Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...

Hitam dan Putih Dirasai, Nyata Setia Ku Tetap Disini

Hitam dan Putih Dirasai, Nyata Setia Ku Tetap Disini




Assalamualaikum pada semua pembaca setia blog ini.

Terlebih dulu syukur Alhamdulillah pada Allah SWT Tuhan sekalian alam, atas segala kurnia nikmat dan barakah yang dilimpahkan kepada hamba2nya. Pada syawal ini genap setahun saya bersama grup ini. Dalam setahun ini bermacam cerita pahit, manis, hitam dan putih dirasai, tetapi yang nyata setia ku tetap di sini.

Saya menghormati komitmen dan kesungguhan pihak admin dalam melakukan tugasan mereka selama ini. Mereka sentiasa berusaha keras dan pantas menangani segala permasalahan yang berlaku.

Bukan hanya pelan A yang menjadi SOP mereka, ada alternatif lain jika sesuatu perkara itu tidak mengikut perancangan awal.

Saya percaya, hidup ini umpama putaran roda, tidak semestinya selamanya kita berada di atas @ di bawah, atas dasar itu segala kemelut dan kesulitan sepanjang beberapa bulan urusniaga Forex tahun ini, yang badai ombaknya mengunung tinggi akan tiba surutnya juga.

Kesabaran ahli2 grup dalam memberi kepercayaan kepada para admin dibalas dengan usaha mereka cuba melakukan hanya yang difikirkan terbaik untuk semua. Mereka juga manusia biasa, tak lari drpd permasalahan hidup sendiri, namun syabas diucapkan atas usaha dan kerja mereka selama ini.

Seminggu sebelum Ramadhan kita mendapat advance puasa, kini ada pula advance raya. Soal dapat banyak @ sedikit tidak timbul. Dalam kehidupan sekarang yang serba serbi memerlukan duit, menjadikan setiap nilai yang kita perolehi itu amat berharga.

Janganlah kita fikir kalau dapat banyak lagi mewahlah hidup. Siapa yang tak nak kaya? Tetapi hakikatnya tidak semua orang bernasib baik dalam hidup ini seperti apa yang dapat kita rasai ketika ini.

Soalnya bukan dapat sedikit, sederhana atau banyak jadi penentu. Jika kita tahu menyimpan, tahu cara betul berbelanja, tahu cara mengurus kewangan dan hutang, bijak dalam menjana pendapatan, Insya Allah yang sikit pun akan besar hasilnya dimasa depan. Yang penting usaha, disiplin, sabar,  sentiasa bersyukur dan mengambil berat soal keberkatan pada soal zakat, sedekah jariah dan wang ihsan pada yang memerlukan.

Kepada uncle; anda memang berjiwa superb!

Kepada admin; terima kasih semua

Kepada ahli grup; KKLR…. hhmmm… (menarik hehehe)

Kepada semua; Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin


Salam hormat,
Mohd Fazel



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...


Saturday, July 26, 2014

Rezeki Yang Tak Dijangka...

Rezeki Yang Tak Dijangka...





Assalammualaikum kepada warga GV6, Uncle & Admin,

Alhamdulillah syukur atas rezeki yg tak dijangka, walaupun pasaran yg tidak berapa baik, pihak admin bermurah hati beri advance profit puasa & raya pada kami warga GV6.

Ini membantu perbelanjaan harian aku sekeluarga di tambah dengan aidilfitri yg bakal menjelang tiba. Harapan moga lepas raya ini, pasaran akan kembali normal & floating akan beransur kurang.

Semoga warga GV6 dapat menggunakan kembali robot, atas izinNya kita akan kembali mencipta profit yg baik.

Sempena hari lebaran yg akan menjelang tiba, saya sekeluarga menyusun sepuluh jari memohon maaf kepada warga GV6, Uncle & admin semua jika ada terkasar bahasa semasa kita berwasapp.

Semoga perjalanan kita pulang kekampung dan kembali semula kerumah selamat.

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin.

RIZA


Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...

Walau Bukan Berjuta, Tapi Sangat Berbaloi...

Walau Bukan Berjuta, Tapi Sangat Berbaloi...




assalamualaikum warohmatullah semua..

Ini artikel ringkas, ku tujukan utk semua yg membaca, sempena bulan puasa & raya yg dh nk dekat ni..

Awal puasa tu aku dh tersenyum bila diberitakn oleh uncle yg duit advance akan diberikan utk peserta sempena menyambut romadhon. Walau bukan berjuta tp sgt berbaloi utk yg hujung bulan poket kempis mcm aku ni...rm500,, sape nk bagi...hi hi……dpt le belanja family mkn sedap skit..

Walau aku tengok graf mt4 nk tarik nafas pn susah , tp nampaknya Allah masih memberi rezki utk warga gv6, alhamdulillah Allah masih mengalirkan kebijaksanaaNya pd pengemudi akaun utk terus mengemudi dlm lautan forex yg dahsyat dlm 2,3 bulan ni...tp aku tau mereka semua pn mabok2 laut tu akibat goncangan ombak yg tak menentu.

Sekali lg aku tersenyum bila uncle umumkan duit raya akan dibank-in sebentar lg, alhamdulillah syukur...nikmat Allah, atas kasih sygNya...walau puasa aku ntah apa2..masih lg diberi tambahan rezki olehNya....rm631...dpt le tambah2 perbelanjaan utk persiapn raya.

OK lah, setakat ini coretan kesyukuranku...apa2 pn diharap kita semua terus berdoa agar Allah sentiasa memberi kejayaan yg melimpah ruah terhadap projek yg di jlnkn ini & sentiasa berterusan.

terima kasih kpd uncle & the team yg sentiasa memantau projek ini dgn kesungguhan diharapkn semua mndpt kembali kpd fitrah yg suci setelah berakhirnya romadhon...zakat fitrah jgn lupa...ha ha

Selamat menyambut hari raya & maaf zahir batin dr ku utk semua.

Wassalam

Zafry


Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...