Followers

Friday, October 24, 2014

Perkid -Kalau Anak Kita Mati Dalam Perkid Itu Ketentuan Ilahi...... - (Perkid 16)

Perkid -Kalau Anak Kita Mati Dalam Perkid Itu Ketentuan Ilahi......   - (Perkid 16)


Selamat bertemu kembali...

Aku roni lagi nak menulis ni.. yabedabedu... 

Semalam dah huraikan pasal perjanjian ale uto pasal kos2 yg diminta kat perkid kan?.. 

Kali ni nak kasi korang semua tgk lak salah satu isi kandungan dlm perjanjian ale uto ni. 

Oittt ustad aka President Perkid, ko baca ni ape aku nak tulis lagi.. hadoiiii ape la perjanjian yg ko buat ni oiiii....


Image 1 (klik untuk lebih jelas)
Akujanji Penjaga Anak Bina dan Anak Bina


Ok, aku nak tunjuk klausa 6 akujanji ni...

Korang boleh baca la tengok pelik ke tak perjanjian yang dibuat oleh perkid ni. 

Tak tau la macamana kepala otak ko pikir masa buat ni . 

Cuba tgk kat page kedua tu kat bahagian (iv) 

(iv)  Sekiranya di sepanjang tempoh rawatan dan pemulihan yang dijalankan berlaku sebarang kemalangan, kecederaan atau kematian ke atas Anak Bina atas apa-apa sebab sekalipun, Penjaga Anak Bina berakujanji tidak akan menuntut sebarang ganti rugi atau membuat laporan polis atau mengambil tindakan mahkamah kepada Pentadbir PERKID ini, sebaliknya redha dengan segala ketentuan dari Ilahi.

Ayat dalam klausa tu bermaksud kalau apa2 terjadi dgn bebudak tu kat sana,  atas apa-apa sebab sekalipun termasuklah kalau bebudak tu mati korang ibubapa diorang kena redha dengan ketentuan dari Illahi. (ni kalau report kat Bar Council masak jawabnya ni)

Ko takut jadi macamni lagi ke ustad ???

Image 2 (klik) 


Image 3 (klik)


Aduhhh.. memang la apa yg jadi semua ketentuan dari tuhan, tapi ko buat tu macam nak lepas tangan jer ustad... 

Apa2 sebab pon kalau jadi kat diorang samaada cedera sampai kalau ade melibatkan kematian pun ko tak nak bertanggung jawab.. 

Abis tu kalau ko pukul bebudak tu sampai mati pulak macamana?( kalaulah)

Keluarga diorang kena terima jer la ketentuan tu ke?

 Korang siap tulis apa2 sebab sekalipon kan??

 Nampak sangat korang kat sana tu bukan pentingkan budak2 tu... 

Ape yg penting duit masyuk sudahhh,... dah la insurans pon ko tak nak amik untuk diorang, 

Aku nasihatkan ko amikla insurans untuk diorang tu, boleh buat insuran, berkelompok je pon.. 

Ko ingat nyawa manusia ni macam nyawa binatang ke?? 

Senang2 cakap macamtu...

 Kat dalam kos2 penjagaan diorang bukan main main lagi siap ada kos keselamatan, kos klinik ngan kos staff yg keje 24jam..

Diorang wat ape jer camtu??? 

Ko pon sama gak ustad, muka ko jer dah nampak muka ........

Eloklah tu bagi anak bini makan hasil dari gunakan bebudak ni semua.. Puiiiiiiiiiii 



image 4 (klik )



Image 5 (klik) 
Lapah Kambing ni duit sape pulak??


Ha ni lagi satu, sbelum bebudak tu boleh keluar, 

Ko siap suh makbapak diorang bersetuju menyumbangkan seekor kambing dan juadah anggaran nilai Rm1000. (Klik image 4)

 Dah la bulan2 kena bayar, pastu ko mintak derma lagi... 

Kesian la diorang , dah berapa banyak habis bagi kat ko tu.. 

Patutnya ko lah yg buat semua ni sebab kalau 2tahun dah diorang kat sana, 

Berapa banyak dah yang ko collect duit mak bapak diorang tu??? 

Nak keluar pon kena bayar lagi.. 

Memang ale uto la ko ni.... 

Elokla ko ajar bebudak tu lapah kambing, jangan pulak nanti bile bebudak tu dah tak boleh tahan dengan ko, dilapahnya ko pulak kang..

Ko kena ingat... kalau orang bedendam ni, sampai mati dia tak kan lupa... 


image 6
Cuba bayangkan kalau orang tua ni buang serban,selempang,jubah dan janggut dia .. mata dia ni melambangkan segala galanya..


Oklah ustad , nanti kalau ade peluang aku sambung lagi cite pasal agreement ale uto yg ko wat ni.. sebelum tu aku nak tanya satu jer lagi...

Gambar kat bawah ni  (image 7) bebudah lelaki tengah berkawat, tapi nape ade sorang mamat baju putih tu pegang sesuatu kat belakang? 

Nak tanya tu batang paip ke? kayu ke? plastik ke?

Kalau bebudak tu silap kena tibai ke ustad? hmmmm.. kalau kena tibai tu semua ketentuan Ilahi la kan ? 

Tu la jawapan ko... 

Nak tanya ko ni? ko tau tak makna USTAZ ? 

Maknanaya dalam bahasa melayu ENCIK / TUAN ...

Jadi ko pakai gelaran ustad pon, sama jer dengan orang lain.. bukannya ko ni taraf tinggi pon.. heheehhe

Ale Uto.....

Yang Benar

Roni Al- Bahani


Image 7 (Klik)


Thursday, October 23, 2014

Perkid - Perjanjian Ale Uto - (Perkid 15)

Perkid - Perjanjian Ale Uto  - (Perkid 15)

Salam semua, Aku Roni lagi sekali ni nak tulis, fuhhhh dpt can lagi tulis artikel kat blog uncle..

Hahahaha.....

Kali ni aku nak cerita plak pasal surat perjanjian antara Perkid dengan ibubapa/penjaga
yang hantar anak diorang kat Perkid.

Memang lawak punye agreement siot... stanby ye ustad aka tuan presiden ..

Ni letak satu keping je dulu aku nak huraikan, sbb agreement yg  korang buat semua ade 41 keping,

Fuhhh gile banyak siot.. memang gempak la ko ni ustad..



Antara dalam perjanjian ale uto...
klik gambar untuk lebih jelas


Aku tengok kat sini kos sebulan ibubapa kena bayar Rm500 untuk seorang anak mereka yang 
dihantar kesini. meliputi kos makan, elektrik, air dan sewa bangunan. 

Ni bukan aku main tulis jer yer,

Korang yg buat . hmmm ntah apa2 la korang ni....

Pertama kos makan Rm350 untuk sebulan, maknanya lebih kurang Rm11.50 sehari. Boleh ko 
bgtau makanan ape yg ko bagi kat budak2 tu? 

Daripada cerita bebudak tu tentang makanan.. hmmm hampeh ... 

Asalkan bebudak tak kebulur sudah.. 

Ni tak termasuk la kalau ko ade wat majlis sembelih lembu ke , kambing ke, itupon ko mintak derma..

Kedua kos elektrik Rm50 sebulan untuk seorang.. fuyyoooo gila banyak bebudak tu pakai elektrik, 
dah macam bayar untuk satu rumah sederhana dah tu..

Kalau macamtu dah boleh la diorang mandi pakai hot shower kot. 

Takkan mandi air sejuk jer .. ke ko punye keluarga je mandi air panas.. jeng jeng jeng .. 

Tapi serius beb kos tu memang mahal untuk seorang , kalau dok sorang2 logik la jugak, ni duduk, makan dan tido beramai2. 

Ketiga kos air sebulan untuk seorang Rm50 jugak... ehehhe.. banyak juga diorang ni guna kan ustad? 

Macam mandi sehari 7x jer..

Pastu macam kat kem ko tu ade kolam renang pulak.. 

Padahal dari mulut bebudak tu cakap mandi rasanya 5minit pon tak sampai..kalau tak kena tempik la ngan korang. 

Pastu bebudak yang kena kurung dlm Detox (bilik kurungan) lagi la teruk, sampaikan nak terkencing 

pon tak boleh ..last2 kena membuang jer la dalam bilik tu..

Ko tak pikir ke apa bebudak tu rasa? cuba ko kena camtu, kena kurung pastu situlah tempat tido tempat kencing ko..ko boleh tahan ke? 

Apelah la perangai ko macam ni, dah tua2 pon otak boleh berpikir lagi. 

Kucing pon lepas terkencing tak tido tempat dia kencing tu ko tau tak?? 

Ko tau tak apa balasan untuk orang yang zalim??? 

Pakai jubah ngan serban je lebih,  

Otak letak kat lutut.. cehhhh!!!!

Keempat kos sewa bangunan Rm50 sebulan, hmmm ok la kot sebab sekurang kurangnya bebudak tu 
bukan duduk free je kat situ, siap bayar sewa lagi.

Ok, habis dah cerita pasal kos yg ibubapa perlu tanggung Rm500 tu.. 

Sekarang ni cerita pasal kos yg konon-kononya Perkid kena tanggung untuk seorang budak pulak dari sumber2 yang korang cari.

Aku tengok kat sini kos yang korang tanggung untuk seorang jumlahnya Rm 2221.75 sebulan. 

Alemakatak, mahal betulkan kos nak jaga seorang budak kat sini, 

Lagi mahal dari masuk universiti plak.. hahahaha... 

Semua ni kos untuk seorang pelajar sahaja yer... 

1 -Kos aktiviti-aktiviti  Rm1100 sebulan. 

Yang aku tengok kat sana aktiviti pon kat kawasan ko tu jer,

Ape pasal mahal sangat ustad? bukannya selalu pon ko bwk bebudak tu buat aktiviti luar, paling tidak pon ko bawak naik turun bukit .

Tu pon kat area situ jugak. Ke ko yang banyak buat 'aktiviti' luar ni ??? ko jangan ... bini dah dua orang tu.. kang dua2 merajuk abis plak bebudak tu yg jadi mangsa plak.. 

2 - Kos team keselamatan Rm32.50 sebulan.

 Betul ke selamat diorang kat sana tu? Ko jangan memain? anak orang semua tu yg ko jaga... 

3 - Kos perubatan Rm15.50 sebulan . 

Hmmmm.. betul ke tiap2 bulan ko ade bawak bebudak ni pegi klinik? bukan ke bile diorang kena apa2, ko cakap tu kifarah?

4 - Kos tenaga pengajar Rm90 sebulan, Apa yg byk aku tengok orang2 yg kat situ gak yg ajar, tak tahulah pulak kalau ade orang luar datang mengajar pulak kan..

5 - Kos kerosakan rm18.50 sebulan. Ok lah yang ni aku boleh terima, sebab ko manjang post kat fb itu rosak, ini rosak..

6 - Kos kakitangan sepenuh masa (24jam) Rm618.75 sebulan. 

Fuhhhhh berapa ramai kakitangan ko ni? tu kos seorang pelajar pulak tu. 

Kalau ko ada lebih kurang 40org pelajar kat sana darab Rm618.75 bersamaan Rm24,750 jumlah kos kakitangan sepenuh masa ko tu..
Tengok kakitangan sepenuh masa takde lah ramai pon termasuk bini2 ko tu ha.. masyuk tu gaji diorang .. eh... aku nak keje ngan ko boleh? 

7 -  Kos multimedia & penerangan Rm26.50 sebulan. ye la zaman skrg kan canggih , xde kos ni camne ko nak update kat fb kan.. 

8 -  Kos Telefon/Hp staff Rm25 sebulan. 

Ok la ni kot, Ko kan busy je manjang telepon sana , telepon sini mintak derma.

9 -  Kos Pengurusan Pejabat Rm150 sebulan. 

Boleh tahan jugak kan ???

10 - Kos pengangkutan Rm75 sebulan. 

Ni aku paham la , ko kan banyak nak berjalan kesana kemari. tapi bkn bebudak tu pon yg pergi.

11 - Kos luar jangka Rm70. ni kiranya macam kos terkejut ke?

Kesimpulan kat sini kos  untuk berada di tempat ko tu ...

Rm 500 + Rm 2221.75 = 2721.75 sebulan untunk seorang ??? 

Wowwww.. Mahal siot nak dok sana, mmg gempak la ko punye tempat tu.. 

Macam dapat layann vip je bebudak tu kat sana. 

Setakat ko tulis jer dalam aggrement wat ape dol, bagi la bukti nak tengok betulke sampai mcm tu sekali perbelanjaan seorang budak untuk duduk sana. 

Dalam kepala otak ko ni aku rasa ko nampak $$$ je la. Mulut lain, niat lain...




Ha lagi satu , ni kat bawah ni aku tolong check saman ko dah, ko bayar la saman ni oii..

Buat salah bayar je lah, 

Mungkin ko tak pernah check kot. 

Malu jer Presiden tak bayar saman. kekekkekeke.. 

Ada satu siap sekali ngan gambar lagi, saman speeding plak tu. laju siot kete ko ni, aku rasa sebab sticker kat bonet tu kot wat jadi laju. 





Klik gambar untuk lebih jelas


Ok la ustad, ni ade video awek nak cakap kat bawah ni ha..

Lepas ni ade lagi sambungan nak cerita pasal agreement yg korang wat. Kalau orang baca memang lawak giler punye aggrement.

Ale Uto.....

Yang Benar

Roni Al- Bahani



Wednesday, October 22, 2014

Perkid - Masuk RM2,000 Keluar RM40,000 - (Perkid 14)

Perkid - Masuk RM2,000 Keluar RM40,000  - (Perkid 14)



Fuiyo...
Cekik darah namanya ni...
Lu memang terer aarr..kompom budak-budak tu x bleh kuar sebab mak-bapak dia orang mana mampu nak bayar RM40,000! Nak tak nak kena gak bayar RM500 sebulan selama 2 tahun. Pas dua tahun tak semesti bleh kuar, makan lagi 500 sbln. Derma lagi lain!

Pebenda aar lu ustaz poyo!



Abah konon..
Anak bina sendiri pun amik jadi bini.

Harapkan pegar, pegar makan padi

Dulu panggil abah... skrg panggil abang...
Dulu marah-marah..sekarang sayang-sayang...
Gwa geli sioot...




Tuesday, October 21, 2014

Perkid - P***mak - (Perkid 13)

Perkid - P***mak - (Perkid 13)




Masa sakit je satu dunia nak bgtau, pon mintak derma lagi. (Click Image)

Salam semua..

Nama aku Roni tapi kalau aku duk UK nama aku jadi Aaron..

Oklah aku selama ni dok perati jer blog uncle ni, Dari memula lagi sorang2 budak2 yg dari PERKID aku jumpa dah kat sini..

Kali ni Uncle kasi aku can plak menulis.. ni kali pertama aku tulis dalam blog, Uncle kasi can aku tulis dalam blog dia  apa saje.....

Yg penting...BENAR..

Ni luahan hati aku sejak aku perati jer cerita pasal ko presiden perkid..

Hahahaha..

Siap la ko tuan Presiden..


kalau tak nampak, click je gambar ni


Ha,, ni dia status terbaru kat fb .. Pada aku kalau keluar status macamni maknanya confirm la tuan Presiden Perkid dah tengok blog uncle ni kan.. (mcm menyampah lak aku pggil tuan Presiden)

Xpelah aku panggil ustat lebai je lah ye..

Buat pegetahuan semua aku dah kenal dgn Uncle ni dari tahun 2003 lagi.,

So serba sedikit aku tau lah dia macamana kan.. kentut dia pon aku tau bunyi camne..

Ayat ko yang kata Uncle fitnah tu , fitnah tang mana?

Setahu aku lah semua cerita tentang Perkid ni pon semua dari bekas2 pelajar yg pernah tinggal dlm kem Perkid tu jugak..

Diorang yg cerita semuanya.

Pastu ko tulis plak ayat "Uncle kutip bdk2 yg lari" dr post ko kat fb sebelum2 ni pon ko suka guna ayat "kutip" .. ko ingat diorang ni sampah ke main kutip2..

Kang aku cakap ko bangang ko marah plak kan?

Untuk pengetahuan ko dan semua, Bebudak ni semua yg dtg mencari Uncle, samada melalui email uncleseekers atau fb (dzoul) sebab Uncle takde fb dah tutup tahun 2010 dulu.. Buang masa dia kata..

Setakat ni dah 8 org yg tampil jumpa Uncle ceritakan keadaan sebenar masa diorang kat Perkid dulu.



Ni lagi satu ayat tuan presiden, click image untuk lebih clear

Ha ni lagi satu ko kuarkan ckp Uncle ni pernah ditahan polis kes dadah.

Cuba ko bagi bukti yg Uncle ni terlibat kes dadah dan dan didapati bersalah . Ade ke tak?

Kalau takde maknanya ko plak la yg kaki fitnah skrg..

Pusing2 balik kena batang hidung ko sendiri.. kekekeke..

Setakat urine test jer, amik panadol pon leh sangkut. sebab apa yang aku tahu, Uncle ni paling kuat pon amik ubat penahan sakit "pain killer" sebab sakit gigi.

Yang aku tahu sejak aku kenal Uncle lagi, dia mmg pantang kalau org yg dia kenal terlibat dgn dadah..

Aku berani potong jari kalau dalam badan dia ada secubit dadah. Kalau dia mati ko nak check pon boleh ada atau tidak dadah dalam badan dia selain panadol dan pain killer. Bukan setakat aku tau, family, kawan2 dan orang2 yg kenal Uncle semua tahu pasal ni.

Dia cuma perokok tegar Gudang Garam.Surya 16. Aku yg belikan rokok dia dari tahun 2003 lagi berkaton katon dah. Semua staff tahu perkara ni. Cuba tanya ex- staff dia kak Yusniza ,, sekarang ni customer GV6 kami pon tau Uncle ni perokok surya tegar dari 1990 lagi.

Tak caya ko try la bwk ape2 dadah ke kat sini.. mesti kena terajang dlm sungai..

Lgi satu ko belajar sikit pemahaman Bahasa Melayu boleh tak?

Ko belajar cara bezakan antara fitnah dan fakta. 

Sibuk sangat nak ikut cara arab konon..

Bahasa sendiri pon tak pas..

Puittt...

Aku rasa daripada ko bacakan Yasin untuk uncle, baik ko bacakan utk diri ko sendiri.

Ko macam dah ujung2 dah ni aku tgk..




                                                                       Click Image

Gambar ni wat aku gelak.

Aku bkn gelakkan sbb ko sakit. Tapi sbb mulut ko.  Sebab sebelum ni ko pernah cakap kat bebudak tu bila diorang sakit ko cakap kat bebudak tu diorang kena balasan konon , kena kifarah lah ko cakap..

Abis time ni ko kena ape plak?

Tapi lawak oi baru aku tau ko takde rambut atas.. hahahaha..

Tu pon kifarah lah tu rambut dah xde kan? bkn aku yg cakap ye.. ko yg cakap benda ni dulu kat budak2 tu..


Click image untuk lebih jelas


Ni lagi satu aku nak tegur ko, jambatan rosak kena banjir pon ko salah kan org lain lak yg buat bala.. ko kena tempiasnya.. patutnya ko sedar la skit sbb ape jadi camtu kat tempat ko tu.


Bkn nak mintak ampun ke taubat ke..  org lain punya salah gak ko tuduh..

Ko kena ingat Satu jari kita tuduh org, 4 jari hala kat kita balik..

Akhir sekali mesti ada ayat2 sedih mintak bantuan kewangan RM120 ribu..

Yang kaki ampu plak tolong up lagi mintak siapkan bangunan siap cakap "tak banyak RM10 juta sahaja.. "

Adoiii.. apelah nak jadi ngan korang ni..

Agak2 la pon, mintak duit siap ckp mcm tu.

Dulu pernah cerita kenal ramai la tokoh2 kenamaan ,

Kalau kenal takkan la tak leh mintak tolong kat diorang.

Tu la aku ckp , jgn sembang lebih sgt, tuhan marah kat kita kalau kita riak dan takbur.

Ko rasa sbb apa ko tak dpt lagi bantuan yg ko perlukan tu?

Ko nak aku jwpkan ke?

Ko tak dpt tu sbb niat ko bkn nak membantu memulihkan budak2 tu dgn ikhlas, niat ko sbnrnya utk dpt duit jer..

Kalau ikhlas ko xde tetapkan bayaran setiap bulan yg perlu dibayar oleh mak bpk budak2 tu, siap kalau langgar kontrak mintak empat puluh ribu lagi.

Dah tu bagi makanan ngan minuman kat bebudak ni ntah apa2...

Kesian aku bile dgr bebudak bercerita kisah hidup diorang dlm tu.

Paling terbaru ada cerita dari diorang ni, ko tu kalau suh bdk wat air teh ,

kalau terlebih manis ke apa ko siap maki p***mak lagi..

Hurmm..

Harap pakai serban ngan selempang je lbh,

Mulut mcm puaka.

Selempang tu lagi elok wat tutup mulut ko..


                                                                Click Image

Gambar ni aku takut woo.. mmg bergaya la gambar ko ni.

Patutlah ko berani takutkan bebudak tu. Masa ni rambut ko ade lagi kat atas tu aku tgk.. hehehe..


Gaya dah ada, muka ko pon nampak ganas.. mmg kena la ngan cara ko ni.


Dah la tu cukup2lah gunakan agama untuk kepentingan sendiri,


Ko nak duit ko buat lah kerja, mcm2 kerja yg halal blh wat kat dunia ni.

Pastu kalau niat ko baik ko didik lah diorang dgn ikhlas, bkn maki2,  bukan meminta derma sana meminta sini.

Dulu cikgu ko takde ajar ke "tangan yg memberi lbh baik dari yg menerima" .

Ko kena ingat, selagi ko tak berubah selagi tu lah cerita pasal ko akan terbongkar.

Sorang2 bebudak yg keluar dari perkid akan dtg jumpa uncle.

Ko kira lah berapa ramai yg dah ko layan teruk2 kat sana. Ko ingat diorang tu akan lupakan ke..

Ko silap kalau pikir camtu.Diorang semua pasti berdendam dengan ko.

Kita ni umur semakin hari semakin meningkat, bwk2lah bertaubat.

Org baik ni tak semestinya beserban, berkopiah . Yang penting hati kita sendiri.

IUsh ko ni geram plak aku kalau teringat cerita2 pasal ko.

Aku rasa sampai sini jer lah aku tulis , cukuplah untuk melepaskan apa yg terbuku kat hati ni.

Janji aku puas hati.

Alamak dah panjang lebar aku tulis lupa lak aku nak panggil ko ustat lebai .

Dah "aku ko" je ni.. .. lain kali kalau Dzoul izinkan tulis lagi, aku sambung lagi yer sebab yang pantau blog ni Dzoul.

Yang Benar
Roni Al- Bahani

Aku tulis ni aku tidak berbohong kerana isteri , anak2 dan keluarga aku akan membaca artikel ini, dan kalau aku mati aku tidak dipersoalkan kerana aku bercakap perkara yang benar.

XDE HAL BRO !!!




Friday, October 17, 2014

Tak Sampai Setahun Pulang Modal

Tak Sampai Setahun Pulang Modal


Assalamualaikum w.b.t. kepada semua para pembaca blog uncle dan warga Gold V6.

Alhamdulillah sudah hampir 11 bulan penglibatan bersama team GOLD V6 (GV6).

Bulan 11 cukup setahun.

Tetapi malangnya tak dapat berjumpa Uncle, Tuan Mizi, bro Dzoul dan lain2 sekali sahaja.

Rindu nak naik janda baik lagi, InsyaAllah sekiranya masa mengizinkan.

OK berbalik kepada topik yang saya ingin luahkan pada artikel kali ni, diam tak diam, walaupon hampir setahun bergelumang dengan dunia FOREX dan tiada ilmu forex.

Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t. kerana untung yang saya peroleh dari mula trade sehingga kini adalah USD 30,761.94 (share saya adalah 40%, maka saya dapat USD12,304.78 atau RM 36,914.33).

 
klik gambar untuk paparan  lebih besar


klik gambar untuk paparan  lebih besar



MasyaAllah memang banyak dan tak tersangka. Walaupun pasaran FOREX tidak menentu, adakalanya masyuk adakalanya sepi, tetapi dengan kebijaksanaan dan bantuan admin GV6, masalah dapat diatasi dan terkawal.

Berikut maklumat modal yang dilaburkan :

Modal Asal                                 : USD 5000
Penambahan Margin (pada Jan)   : USD 2000
Penambahan Margin (pada Mac) : USD 5000
________________________________________

Total    :               USD 12,000 



Pulang modal dalam tempoh 9 bulan


Inilah usahasama perniagaan terbaik dan berbaloi yg saya terima. Syukran.

Walaubagaimanapun, perlulah kita beringat seperti petikan ayat ini.

"Kehidupan ini akan menjadi lebih bermakna jika nikmat dan rezeki yang dimiliki dikongsi dengan orang lain walaupun sedikit". 

Untuk makluman para pembaca, akaun saya diuruskan dan dipantau oleh team admin GV6. Jasa kalian memang saya tidak dapat balas. Cara kerja kalian memang tidak dinafikan terbaik.


Klik gambar untuk paparan akaun Helmy


Mengimbau kembali ketika bengkel kelima terakhir yg diadakan di Janda Baik Pahang, di rumah uncle.

Sekiranya tiada kepercayaan dan perasaan nekad untuk menyertai bengkel tersebut, tidaklah saya peroleh seperti mana pada hari ini.


Pintu Masuk
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang



Pesta Lampu
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang





Laman Jepun
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang




Konsep Jepun
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang



Pemandangan Diwaktu Malam
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang


Perasaan terharu dan terhutang budi pada kalian semua yang membantu selama ini tersemat dihati.

Akhir kata, saya doakan yang terbaik kepada semua warga GOLDV6 dan admin. Semoga kita dirahmati olehNya. Wassalam.

Helmy


Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'
Bulan-Bulan Yang Mendebarkan
Tak Sampai Setahun Pulang Modal