Followers

Friday, September 19, 2014

PERKID - Tipu Mak Bapak (Part 8)

PERKID - Tipu Mak Bapak (Part 8)


Lepas ditegur pasal air paip oleh mak ayah salah sorang dalam detox tu diorang bagi air, cool beberapa hari je lepas tu langsung tak bagi . Nak tak nak terpaksa la minum air paip balik!

Dalam detox ni seksa sangat sebab nak berak kencing susah . Ramai yang berak kencing dalam detox sebab takde siapa nak bukak pintu detox , aku pernah jerit nak kencing daripada malam tapi diorang buat bodoh sampai ke pagi. Aku tak tidur sebab tahan kencing , sampai terkencing2 dalam tu.


Zack (si tatu) ; berdiri 3 daripada kiri



Zack (si tatu) ada tatu 'Love' ditangan 
dan tatu dibelakang badan.


Salah sorang budak detox Mira sampai nangis sebab nak kencing sangat time tu maybe kul 2/3 pagi. Memang kena makilah dengan si tatu tu . Kesian mira .

Bila kitorang kena sakit perut pula , kak zack akan bukak pintu and suruh kitorang cepat sikit membuang tu , baru je duduk tak sampai beberapa saat dia dah bising maki maki suruh cepat.

Antara ayat dia ialah "kau boleh cepat sikit tak! Aku banyak kerja nak buat , haihh menyusahkan hidup aku betul la ! Aku banyak lagi kerja nak buat , bukan nak hadap korang je!" Padahal dia bukak pintu detox time nak bagi kitorang ambik wuduk je.

Bila dia dah bising camtu kitorang tak jadi berak then masuk balik dalam bilik tu . Seksa gila .Umi tipu mak bapak aku cakap aku kat situ ok takde masalah , belajar mengaji , turun time ada kelas. Padahal budak2 detox tak turun pun time mengaji n kelas .

Mak bapak aku marah sebab dia hantar aku kat situ sebab nak aku belajar n dapat ilmu , bukan didera , dijadikan kuli batak kat situ.


Masrizi Bin Sat (Abah Perkid)


Pernah sekali aku nampak ABAH (Ustaz Masrizi Bin Sat) Perkid tu maki sorang budak lelaki ni , budak ni jatuh sungai time tengah buat kerja so tangan budak tu maybe terseliuh kot, lepas tu abah maki budak tu "kau ni menyusahkan betul la time2 macam ni kau nak buat hal jatuh sungai la apa , dah la banyak kerja nak kena buat lagi function dah nak dekat"

Time tu function kenduri kawin anak dia si Nordin tu hah.. Sepatut nya dia bawak budak tu pergi klinik ke , tanya okayy ke tak . Ni dia pergi maki? Macam tu ke seorang ustaz? Dalam Islam ada mengajar macam tu ke?




Bila function la budak2 rasa malas sangat sebab banyak gila kerja yang kitorang akan buat . Nak tak nak kitorang tetap kena buat .

Aku rasa budak2 lelaki yang banyak kena pukul dengan abah , abah sesuka hati je pukul budak2 lelaki hentak tongkat dia yg besar tu dekat kaki budak2 lelaki padahal budak lelaki tak salah pun .

Time tu dia bagi ceramah dekat RSP . Haihh kejam .

Macam tu ke cara Islam mengajar mendidik?

Abah aka ustaz PERKID ni juga selalu menghina mak bapak kitorang time bagi ceramah dekat kitorang , bila dah cukup 2 tahun kontrak . Bukan senang2 je abah nak lepas kitorang balik , konon nya mak bapak dah lepaskan masalah diorang dekat dia lepastu senang2 nak ambik balik anak dia .

Umi cakap dengan parents aku, aku duduk dlm detox dlm 3 minggu je padahal aku duduk lebih dari 3 minggu ! Terlalu banyak penipuan diorang . Disebabkan aku tak tahan, masa mak ayah aku datang lepas aku keluar detox, aku cerita semua benda pasal PERKID, layanan diorang dekat aku.

Mula2 parents aku agak ragu2 tapi lepas dia baca blog uncleseekers pasal Ira tu baru la dia 100% percaya dan nekad nak keluarkan aku daripada situ .

Dia keluarkan aku guna lawyer . Agak susah untuk keluarkan aku dari situ, selain bayar 40 ribu tu .

Sekarang aku memang bebas duduk dengan family aku , tapi aku tak tau lagi apa tindakan PERKID terhadap aku nanti .

Apa pun aku kena lawan sampai menang , sebab kejahatan takkan selalu menang.


Yang Benar, 
Bella




Wednesday, September 17, 2014

PERKID - Kak Zack Si Tatu (Part 7)

PERKID - Kak Zack Si Tatu (Part 7)




Aku masuk perkid pada 9/7/2014

Ini luahan aku dan apa yang aku dah lalui di PERKID .

Aku bersumpah atas nama ALLAH swt apa yang aku cerita ni adalah benar .

Pengalaman aku di perkid hanya 2 bulan , tetapi dalam masa 2 bulan tu macam-macam pengalaman pahit perit aku lalui . Di sana aku ditempatkan di dalam bilik detox .

Bilik detox ni untuk orang yang buat kesalahan. Even kesalahan tu cuma kesalahan biasa je . Tapi orang yang tak salah pun diorang campak masuk detox.

Aku dimasukkan ke dalam bilik detox sebab aku mengamuk semasa diangkut oleh diorang . Semasa aku di PERKID, aku dilayan seperti hamba, kena buat macam - macam kerja .

Bukan setakat dilayan seperti hamba, malah aku dan budak-budak detox selalu di buli , diherdik , dihina dan diperli oleh bekas anak bina di situ yang bernama umai n kak ZACK (ziana) si tatu !

Kitorang selalu kena maki oleh kak zack .

Kitorang dalam detox wirid non-stop rehat pun setakat 2-3 minit je sampai suara dah hilang sebab kena wirid kuat2 sampai diorang dengar kat luar .

Tapi kak zack si tatu ni, bila bukak pintu detox, nak bagi kitorang ambik wuduk, dia akan marah hentak pintu cakap kitorang tak wirid . Sedangkan kitorang wirid sampai nak terkeluar anak tekak ni!

Diorang solat pun tunggang terbalik, wirid pun tunggang terbalik, takde pun bonda umi sesapa tegur?

Tapi tegur kitorang, marah kitorang macam dia perfect sangat, macam dia solat 5 waktu cukup!

Kak Zack juga selalu ambik barang2 kitorang. Dia minta, tapi lama kelamaan dia ambik je sesuka hati dia . Sampai kitorang terpaksa sorok barang2 kitorang . Kitorang nak tegur pun tak boleh kalau tersalah step sikit abis satu detox kena dengan dia.

Kitorang dalam detox memang susah sikit nak dapat makanan berbanding budak2 luar detox, kena puasa dari Isnin hingga Khamis. Waktu berbuka makan pun ala kadar je.

Tak setimpal duit yang dibayar oleh parents kitorang! Menu harian sayur kobis kosong, ikan goreng, tak pun telur dadar. Ikan goreng tu 2 ekor kecik je kongsi 5/6 orang .

Nak bawak masuk makanan yang mak bapak kitorang bagi pun tak boleh, kena pilih antara Sabtu Ahad je. Tu pun kena tengok si tatu tu mood dia ok ke tak .



Air panas pun pun sama! Hanya dapat hari Sabtu atau Ahad. Kitorang kat sana minum air paip , bila kitorang mengadu kat mak bapak, then mak bapak tegur bonda. Mula la bonda and bekas anak bina tambah lagi si tatu tu cakap kitorang ni 'demand' la, manja la.....


Bersambung...


Friday, August 29, 2014

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'






Baru je aku bangun tido dan terus duduk atas kerusi , dzoul menyapa aku tanpa sempat aku minum air nescafe!

'Bang, saya rasa kita tutup semua akaun(cut-position) dan pakai balik robot'

Aku tersenyum dan memandang wajah dzoul yg agak berkerut sambil aku membelek kesemua maklumat profit setiap customer sejak dari mula mereka join group ni yg admin berikan...

'Dah x boleh dah ni....'

Beliau yg sentiasa mengkaji market setiap hari dpn laptop mungkin  dpt signal sudah sampai waktunya bertukar kpd robot..

'Mizi, dzoul nak tutup semua akaun yg ada dan pakai balik robot? Apa pandangan ko?'

Dgn slanga kelantanya..

'Market masih MENGAMUK be. Hok tu sebaiknyo. Byk yg manual doh kare..Bln september hingga november sesuai pakai robot dlm kajian saya. Saya dah siap robot baru lagi, profit suruh dzoul setting'

Pelat kelantan mizi masih pekat

'Mizi, komisen aku, dzoul dgn ko kena kurangkan separuh. Gaji, kita amik sikit je yg lain kita top up bagi customer. Dah ratus ribu usd kita tolong topup akaun customer sampai kering dibuatnya'

Aku minta dia faham situasi

'Pehe be. Abe wat lah yg terbaik. Robot baru ni selamat tapi dzoul kena setting profit'

Dah dua kali si mizi ni ulang benda yg sama!

'Dzoul, Roni dan Adeek, tlg beri aku kesemua maklumat terkini akaun customer satu jam dari skrg'

Maklumat yg diterima profit bersih yg telah diterima oleh setiap warga GV6 anggaran selama 5 hingga 10 bln adalah sekitar 45% - 110% dari margin asal

Sekitar 2.30 pagi, kesemua akaun telah ditutup dan robot berfungsi semula menggunakan GV6 dan ada juga GV8

Aku termenung panjang...

Pengendali berilmu sudah ada..

Begitu juga dgn usaha keras..

Berdoa pun sudah berbakul ..

4 bln mewah, 4 bln ikat perut..

Aku berterima kasih padaNYA krn kita semua masih bernyawa, masih sihat, masih ada lagi margin, masih lagi ada pelbagai robot yg bleh diguna pakai masa dpn 'WARGA GV6' dimasa kini dan masa hadapan

'...jika kamu berterima kasih, sungguh aku menambahkan kepada kamu, dan jika kamu tidak berterima kasih, azab-KU sungguh keras." (14:7)



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'


Sunday, July 27, 2014

Dikala Lautan Forex Tidak Stabil, Warga GV6 Masih Menikmati Profit

Dikala Lautan Forex Tidak Stabil, Warga GV6 Masih Menikmati Profit




Assalamualaikum w.b.t.

Terlebih dahulu diucapkan salam Aidilfirti kepada semua para pembaca, warga GV6, Uncle dan admin GV6. Semoga kita semua berada dalam limpahan rahmatNya sentiasa.

Tidak lupa juga kepada saudara islam di Palestin dan mangsa tragedi MH17. Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka.

Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t. dikala lautan Forex tidak stabil pada waktu ini, kami warga GV6 masih menikmati profit. Saya telah menerima advance profit puasa berjumlah RM500 dan advance profit raya USD800(RM2000++).

Terima kasih diucapkan pada team admin GV6 kerana bertungkus lumus mengurus akaun kami. Saya telah menggunakan kad payoneer bagi profit advance raya. Beberapa cubaan yang gagal ketika pertama kali withdraw dan akhirnya berjaya. Berikut dibawah kronologinya :

23/7 - Advance profit masuk dalam akaun payoneer
        - pada waktu petang withdraw gagal (atm bank Maybank dan CIMB), contact admin

24/5 - Cubaan ke atm bank lain (rhb dan hong leong) gagal dan cuba sekali lagi (atm bank MAYBANK dan CIMB) juga gagal, contact admin

25/7 - admin tukar PIN lain, cubaan pertama atm Hong Leong gagal. Kemudian cubaan kedua atm RHB berjaya withdraw. 
          - test withdraw ATM RHB (23/7) yg gagal sebelumnya, telah berjaya. settle.



 Withdraw 1 - RM1000 RHB Easy


Withdraw 2 - RM1200 RHB Easy


Withdraw 3 - RM100 RHB Easy



Terima kasih pada admin yg beri guide dan pantas selesaikan masalah kad payoneer. Sekiranya ingin melihat baki akaun payoneer, digalakkan install aplikasi PAYONEER di smartphone. Ianya mudah dan PERCUMA!


Klik PLAYSTORE, search PAYONEER 
dan install


Helmy

Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...

Hitam dan Putih Dirasai, Nyata Setia Ku Tetap Disini

Hitam dan Putih Dirasai, Nyata Setia Ku Tetap Disini




Assalamualaikum pada semua pembaca setia blog ini.

Terlebih dulu syukur Alhamdulillah pada Allah SWT Tuhan sekalian alam, atas segala kurnia nikmat dan barakah yang dilimpahkan kepada hamba2nya. Pada syawal ini genap setahun saya bersama grup ini. Dalam setahun ini bermacam cerita pahit, manis, hitam dan putih dirasai, tetapi yang nyata setia ku tetap di sini.

Saya menghormati komitmen dan kesungguhan pihak admin dalam melakukan tugasan mereka selama ini. Mereka sentiasa berusaha keras dan pantas menangani segala permasalahan yang berlaku.

Bukan hanya pelan A yang menjadi SOP mereka, ada alternatif lain jika sesuatu perkara itu tidak mengikut perancangan awal.

Saya percaya, hidup ini umpama putaran roda, tidak semestinya selamanya kita berada di atas @ di bawah, atas dasar itu segala kemelut dan kesulitan sepanjang beberapa bulan urusniaga Forex tahun ini, yang badai ombaknya mengunung tinggi akan tiba surutnya juga.

Kesabaran ahli2 grup dalam memberi kepercayaan kepada para admin dibalas dengan usaha mereka cuba melakukan hanya yang difikirkan terbaik untuk semua. Mereka juga manusia biasa, tak lari drpd permasalahan hidup sendiri, namun syabas diucapkan atas usaha dan kerja mereka selama ini.

Seminggu sebelum Ramadhan kita mendapat advance puasa, kini ada pula advance raya. Soal dapat banyak @ sedikit tidak timbul. Dalam kehidupan sekarang yang serba serbi memerlukan duit, menjadikan setiap nilai yang kita perolehi itu amat berharga.

Janganlah kita fikir kalau dapat banyak lagi mewahlah hidup. Siapa yang tak nak kaya? Tetapi hakikatnya tidak semua orang bernasib baik dalam hidup ini seperti apa yang dapat kita rasai ketika ini.

Soalnya bukan dapat sedikit, sederhana atau banyak jadi penentu. Jika kita tahu menyimpan, tahu cara betul berbelanja, tahu cara mengurus kewangan dan hutang, bijak dalam menjana pendapatan, Insya Allah yang sikit pun akan besar hasilnya dimasa depan. Yang penting usaha, disiplin, sabar,  sentiasa bersyukur dan mengambil berat soal keberkatan pada soal zakat, sedekah jariah dan wang ihsan pada yang memerlukan.

Kepada uncle; anda memang berjiwa superb!

Kepada admin; terima kasih semua

Kepada ahli grup; KKLR…. hhmmm… (menarik hehehe)

Kepada semua; Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin


Salam hormat,
Mohd Fazel



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Kalau Ngan Company Lain Dah Lama Kita Bungkus" 
Advance Profit Puasa RM500 & Raya RM1,800
Yeh…Yeh… Dapat Duit Raya…
Tak sabar tunggu KKLR...