Followers

Monday, March 27, 2017

Susu kambing janda , memang terbaik

Susu kambing janda , Memang Terbaik!


Susu Kambing Janda - 5 perisa
(dari kiri) susu kambing kurma , mangga, coklat, original dan strawberi


Untuk makluman semua, susu kambing janda ni bukanlah dipunyai oleh seorang janda ataupun susu mak kambing yang telah kematian laki..

Ia dipunyai oleh abang Abdullah yang telah berhijrah ke Janda Baik 15 tahun lalu dan membuka perusahaan kambing susu di kampung Janda Baik...

Faktor geografi disini memang terbaik..udara yang segar berdekatan dengan sumber air sungai yang membuatkan abang Abdullah tertarik untuk berhijrah ke sini suatu ketika dulu...

Seperti semua sedia maklum, kawasan di kaki bukit atau gunung sangat baik untuk kesihatan kita dan juga ternakan kerana kandungan oksigennya yang tinggi. Malam memang sejuk giler..kalau rasa kulit korang kebal, tidola sambil pasang kipas..Brrrr...

Okla aku share sikit ilmu yang aku tau,yang lain kaji sendiri la ya. "Bakteria jahat, virus, kanser dan seangkatan dengannya tak boleh hidup dalam keadaan oksigen yang tinggi" Sebab tu orang yang duk di kawasan pergunungan seperti kat Jepun tu, panjang umur.. 

Ni la yang membuatkan susu kambing janda ni lain daripada susu yang ada dipasaran. Siyes lain..

Tak caya? beli satu rasa sendiri..bukan sebab aku nak pomot aku cakap susu ni sedap..dah memang sedap..aku cakap la sedap..tak sedap aku cakap tak sedap..

Nah amik nombor tepon abang dollah call dia sendiri 0193207425..nak wasap ke call ke..suka hati korang...order la banyak sikit 30 botol ke 60 botol ke berbaloi sikit dia nak ngantor daripada Janda Baik ke KL..

Nanti kebetulan dia turun KL , dia drop-by antor susu kambing janda...tak mahal pun..7 hengget je sebotol..

Kenapa aku suh beli 30 botol terus? sebab sehari minum sebotol selama sebulan..baru dapat tengok khasiat susu kambing janda pada diri korang..setakat minum sebotol tak nampak apa bro..cubala bagi minum kat anak yang kena asma selama 2 bulan..tengok apa perubahannya nanti..

Kalau dah tak sabor sangat nak minum susu kambing janda ni, abang dollah bleh antor tapi nanti dia caj la delivery..kalau setakat sebotol je..baik datang tempat abang dollah minum sendiri...

Perisa coklat susu kambing janda paling aku suka..


Apa kelebihan susu kambing janda ni? Mungkin ada yang terfikir..."susu kambing sama je semua".. Tapi...

Ada tapinya...susu kambing janda ni takde bau...ni memang diakui...aku sendiri dah rasa..memang takde bau lansung...takde bahan pengawet atau bahan-bahan kimia digunakan...100% ORIGINAL!

Macam mana ek susu kambing janda ni tak ada bau? Haa...adalah rahsianya...salah satu sebabnya adalah pemakanannya...yang lain kena tanya tuan tanah kedaung la..aku kalau nak citer pasal ayam bokashi US bleh la aku citer sikit-sikit...pasal kambing ni ana tak tau daa..makan tau la... 

Dulu aku pun tak berapa gemar minum susu kambing sebab baunya..lepas try minum susu kambing janda memang rasa nak minum lagi..perisa yang paling aku gemar, perisa coklat...susu kambing janda ni ada 5 perisa..perisa coklat, kurma, mangga, strawberi dan susu kambing asli..

Satu Botol 200ml harga sebotol RM7


Ompompuan memang suka bab yang ni..kalau ada yang nak kulit cantik, gebus , mulus de vass..bleh mandi dengan air susu kambing ni..lembut kulit kau jah!

Kalau nak citer pasal khasiat ni..masing-masing dah maklum kelebihannya..nak tau lebih lanjut tanya dengan pakcik gugel sendiri..


Kandang ternakan kambing abang Dollah sangat bersih. Tu salah
satu sebab kenapa susu kambing janda ni sangat berkhasiat

Ala comelnya kambing ni..pandai pulak dia bergambor tengok
kamera..

Kepada sesapa yang rasa nak buat niaga susu kambing janda..bleh call abang dollah untuk jadi pengedar..dia memang mengalu-alukan sesapa yang nak jadi pengedarnya..untung korang niaga susu kambing janda ni boleh tahan juga..nanti tanya dengan abang dollah sendiri...

Kepada yang nak daging kambing pun bleh contact abang dollah..daging kambing janda ni memang number 1..lembut dan sedap..bleh order untuk tujuan aqiqah atau nak makan sendiri..

Ok la nak buat keje lain plak..nak jenguk-jenguk Ayam Bokashi US pulak..nanti call abang dollah kalau nak order susu kambing janda atau nak jadi pengedar atau nak order daging kambing ya? Ni nombor tepon dia 0193207425..tepon dia sekarang jugak tau..

Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]

Friday, March 17, 2017

Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]

Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]


Ayam Bokashi US dibungkus
dengan plastik kedap udara
untuk memastikan ianya
100% SEGAR!


Dato Yap pemilik syarikat Magna Prima (http://magnaprima.com.my )mencuba Ayam Bokashi US



video
"Susah nak dapat dimana-mana restoran.." klik
untuk dengar komen Dato Yap



'Big boss' Genting Berhad turut mencuba dua ekor Ayam Bokashi US dengan bayaran RM200 untuk seekor ayam.



video
Ayam Bokashi US digoreng menambat
hati big boss Genting Berhad - klik
untuk dengar komen beliau


Jamie dan keluarga menyatakan Ayam Bokashi US berlainan daripada ayam kampung yang berada dipasaran



video
"Ayam Bokashi US 'super succulent' " - Jamie
Klik untuk dengar ulasan beliau.




Nantikan komen daripada Chef terkenal Iskandar Ishak tentang Ayam Bokashi US. 

Chef Iskandar seorang pengacara program untuk program masakan 'Ceritera Rasa' TV2 setiap hari Jumaat jam 1.00 - 1.30 petang.






Chef Iskandar Ishak


Nantikan komen Chef Iskandar pada artikel akan datang...


Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...
Ayam Bokashi US - Apa Kata Mereka? [part 1]

Monday, February 20, 2017

50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...

50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...

Gambar Hiasan


'BOKASHI' berasal daripada perkataan bahasa Jepun membawa maksud penapaian atau fermentasi bahan makanan melalui proses penapaian bakteria anerobik, baik untuk membantu tumbesaran hidupan.


Kami sedang memproses makanan dan minuman ayam probiotik
menggunakan enzim buah-buahan dan bahan-bahan semulajadi.
TIADA bahan kimia , antibiotik
dan hormon tumbesaran digunakan!

EM-1 (Effective Microorganism) yang dibuat sendiri digunakan didalam
proses fermentasi makanan ayam probiotik


Ayam Bokashi peliharaan kami adalah ayam istimewa kerana makanan dan minuman probiotik yang diberi adalah daripada bahan dirumus khas melalui proses 'bokashi' untuk tumbesaran dan kesihatan ayam yang memberi manfaat kepada ayam dan juga kepada penggemar ayam daging probiotik apabila dimakan.

Nenas digunakan untuk mengambil khasiat enzim Bromelin baik
untuk sistem imunisasi haiwan,

Sayur bayam , antara bahan untuk dibuat
enzim kalsium

Buah-buahan , antara bahan untuk dibuat
enzim vitamin



Lengkuas, temulawak, daun Moringga antara bahan
untuk membuat pati herba ayam


Tugas kami bukan hanya memberi makanan dan minuman probiotik yang sihat kepada ayam-ayam ini, tetapi kami juga menjaga rapi kebersihan reban dan 'brooder' tempat tinggal ayam-ayam ini supaya sentiasa bersih dan selamat.

Memandikan anak ayam untuk
membersihkan kotoran untuk hindar daripada
sebarang penyakit

Anak ayam dilap dan dijemur seketika setelah dimandikan

Proses pembersihan dilakukan sekurang-kurangnya seminggu sekali untuk memastikan persekitaran tempat tinggal ayam ini bersih bebas daripada serangan penyakit.

Sekam padi yang disembur EM digunakan untuk memastikan tinja ayam
tidak menghasilkan bau busuk

Tujuan utama kami memelihara ayam ini bukanlah untuk jualan komersial secara besar-besaran.

Kami memelihara ayam-ayam ini adalah kerana kami sangat mementingkan agar apa yang kami makan adalah yang terbaik daripada segi kesihatan dan sumber makanan ayam ini tiada unsur-unsur yang mendatangkan was-was kepada kami, baik daripada kesihatan atau bahan-bahan yang diragui kebersihannya.

'GOOD things can not be cheap, cheap things can not be good'

Kos untuk pelihara ayam-ayam ini sememangnya lebih tinggi daripada ayam biasa.  Kos bahan mentah makan & minum ayam adalah seperti berikut (tidak termasuk kos operasi seperti elektrik, penggunaan sekam dan lain-lain) :

Kos Bahan Mentah Makan Minum Untuk Seekor Ayam Bokashi

Kos (sehari)

1. Bokashi
2. EM (Effective Micro Organism)
3. Pati Ikan
4. EM Ikan
5. Pati Herba
6. Enzim Herba
7. Enzim Protin
8. Enzim Kalsium
9. Enzim Vitamin
10. Enzim Vitamin C
11. Enzim Nenas

JUMLAH KOS (sehari) - RM0.36/ekor

1. Kos (sebulan) : RM10.80/ekor
2. Kos (75 hari - usia matang ayam bokashi) : RM27.00/ekor


Apa istimewa Ayam Bokashi?

Ayam Bokashi kami :

1. Ayam diberi makan makanan probiotik yang diperam.
2. Minuman probiotik ayam Bokashi daripada enzim buah-buahan , sayuran dan herba.
3. Ayam Bokashi kami tidak hanyir.
4. Ayam Bokashi kami tidak memberi mudarat kesihatan atau alahan apabila dimakan.
5. Daging Ayam Bokashi kami lebih lembut dan berkhasiat


Ayam Bokashi ini sangat sesuai kepada mereka yang mempunyai masalah:

1. Darah Tinggi
2. Kencing Manis
3. Sakit Jantung
4. Buah Pinggang
5. Kolestrol tinggi


Apa kata mereka setelah merasa ayam bokashi kami?




Sabor kak lek lu..huhu


"Bila makan, isinya lembut..."


video
"Nak kata ayam tapi lebih sedap daripada ayam..."
klik untuk tonton video


video
"rasa macam di syurga..." klik untuk tonton video



Berita Baik Untuk Anda Semua

Kami ingin memberi 50 ekor ayam bokashi percuma kepada anda semua. Tapi bukanlah sorang dapat 50 ekor ayam..sian orang lain tak dapat rasa nanti.

Setiap seorang hanya dapat seekor ayam sahaja. Dengan syarat anda mempunyai 5 jenis penyakit ini :

1. Darah Tinggi
2. Kencing Manis
3. Sakit Jantung
4. Buah Pinggang
5. Kolestrol tinggi

Anda dikehendaki datang membawa salinan surat doktor mengesahkan anda mempunyai salah satu penyakit diatas atau kesemuanya sekali.

Ayam PERCUMA ini diberi mulai 27 Februari 2017 sehingga  10 Mac 2017 (Hari Isnin hingga Jumaat SAHAJA). Anda boleh datang antara pukul 10 pagi hingga 6 petang.

Sekiranya berminat, anda boleh datang ketempat kami di Kampung Janda Baik, Pahang. Anda dikehendaki menghantar whatsapp (whatsapp sahaja tak boleh call) ke +60108102943 atau hubungi ditalian (call sahaja, whatsapp takde) 0172648451 (Dzoul) untuk memaklumkan kehadiran anda.

Sila hantar gambar salinan surat pengesahan penyakit anda ke no whatsapp diatas dengan nyatakan tarikh anda akan hadir.



Artikel Kelolaan Saya:

Dzoul
+60172648451 (Call sahaja)
+60108102943 (Whatsapp sahaja)

Adakah Sijil Malaysia Book Of Record Milik Perkap? - Formula 5T ciptaan Uncleseekers bakal menggegarkan pertanian Malaysia? (part 2)
50 Ekor Ayam Bokashi PERCUMA Untuk Anda Jika...