Followers

Monday, October 19, 2020

Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 3)

Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 3)

Surat layang ni sudah mula tersebar..
Anwar Ibrahim dulu jatuh kerana surat layang cenggini aar. Ingat tak?


"Saya pernah bercinta dengan wanita yang memfailkan report (tuduhan stalking) terhadap Encik Tean. Berita tersebut membuatkan saya tergelak besar. Kelakuan ini adalah kelakuan biasa wanita tersebut apabila dia menginginkan perhatian tertumpu kepada dirinya seorang. Dia mempunyai gangguan mental dan berasal dari keluarga yang bermasalah. Ibu bapanya telah bercerai dan bapanya selalu memukul ibunya dengan teruk. 

Lim Tean

Ibunya pula terlibat dengan kerja-kerja kempen politik di bawah naungan Menteri Undang- undang, Shanmugam. Dia juga adalah seorang kaunselor tapi orang yang sepatutnya beliau nasihatkan adalah anaknya sendiri yang mempunyai masalah 'sentiasa tidak puas hati. dan selalu memikirkan bahawa orang ramai hanya ingin mengambil kesempatan keatasnya.

Shanmugam

Wanita ini meninggalkan saya sejurus sebelum dia mula bekerja untuk Carson Law Chambers. Dia sentiasa membuatkan saya resah dan sentiasa cuba untuk membuatkan saya cemburu. Dia juga selalu bercakap besar dengan saya dan mengatakan bahawa dia mempunyai hubungan baik dengan lelaki-lelaki kelas atasan (berprofil tinggi) di dalam Singapura. 

Kadangkala, terlintas di dalam fikiran saya bahawa mungkin wanita ini adalah "sosial escort" kerana seringkali dia menyebut nama-nama orang terkenal yang pernah tidur dengannya, dan jikalau saya menyebutnya di sini - anda semua akan terperanjat besar. Inilah cara wanita tersebut mendapat wang belanja. 

Dia juga memegang lesen sebagai Penyiasat Persendirian dan mempunyai dua perniagaan lain demi mengaburi mata pihak berkuasa daripada mengetahui, dari mana sebenarnya wang yang dia perolehi. 

Dia pernah memberitahu saya bahawa dia menerima tugasan (dari lelaki-lelaki berprofil tinggi) untuk memutuskan hubungan peribadi serta mendatangkan masalah di dalam kehidupan peribadi musuh mereka, menggunakan kemahiran godaan yang ada padanya. 

Saya ikhlas ingin memperisterikan dia dengan harapan supaya dia boleh berubah. Tetapi, dia hanya laparkan wang dan kuasa.

Dia selalu bercakap besar kepada rakan- rakannya, mengatakan bahawa dia sangat cantik sehinggakan lelaki-lelaki berfrofil tinggi ini memberikan kemewahan kepadanya. Dia juga angkuh dengan mengatakan bahawa dia sangat hebat di atas katil. 

Perangainya bertambah buruk apabila dia memenangi tempat kedua di dalam pertandingan ratu cantik kelas ketiga. Dia merasakan dirinya lebih hebat dari semua orang dan sering bertaruh dengan rakan-rakan, mengatakan dia mampu mendapatkan mana- mana lelaki untuk menidurinya. 

Saya juga menerima cerita bahawa Menteri Undang-undang pernah tidur dengannya dan sekarang, dia telah jatuh cinta terhadap menteri itu. Wanita ini tahu bahawa menteri tersebut telah berpisah dengan isteri ke dua beliau sekarang dan berharap si menteri mengahwini dia. Dia pernah memberitahu rakan-rakannya bagaimana Shanmugam memberi tunjuk ajar bagaimana untuk memfailkan laporan untuk 'mengenakan' Lim Thean. 

Dia memutuskan hubungan dengan saya beberapa bulan lepas dan sejak itu, saya tidak pernah mendengar apa-apa perkhabaran daripadanya. Segelintir rakan-rakan wanita ini ada menceritakan yang dia sering mengatakan bagaimana dia mempunyai kuasa keatas Shanmugam. Mereka juga mengesyaki bahawa wanita inilah punca Shanmugam dan isterinya berpisah."

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 1)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 2)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 3)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part4)


Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 2)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 2)


Supranational bermaksud yang boleh mempengaruhi kerajaan. Gila aar pompuan ni. Habis aar politik singapuuuuur cenggini



Hanya seorang wanita saja, beberapa orang politik singapuuuur akan tersungkur tidak lama lagi


 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 1)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 2)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 3)

 Siapakah Wanita Yang Bakal Menggegarkan Politik Singapura 2020? (Part 4)


Thursday, September 3, 2020

Garsa Kitchen - (Part 1) - Boss Garsa Kitchen Tak Bayar Gaji Pekerja?

Garsa Kitchen -  (Part 1) - Boss Garsa Kitchen Tak Bayar Gaji Pekerja? 

Boss Garsa Kitchen Natasha Helwa atau lebih dikenali sebagai Yaya ketika ditahan polis pada 9/12/19 di bawah perkarangan Kondominium rumahnya di A-9-2 Desa Villas Condo Jalan 4/27D, Seksyen 10 Wangsa Maju


Natasha Helwa ketika dibawa oleh anggota polis bersama bahan bukti yang diambil dari pejabatnya di Suit 8-09, level 118, Jalan Wangsa Delima. Beliau telah ditahan dalam lokap untuk siasatan lanjut


Sebenarnya aku tak nak tulis pasal pompuan ni tetapi apabila dia ni dah start menzalimi pekerja aku rasa dia dah melampau! Jangan aaar zalimi pekerja weeii...tak baik wooo.. bayarlah gaji dan duit epf pekerja.  Duit dalam bank syarikat sekarang ni boleh bertahan untuk bayar gaji staff selama 6 bulan 

Kalau boss garsa kitchen ni nak saman aku dalam mahkamah aku takde hal sebab aku dah ada segala bukti.

Apa yang aku tulis aku akan akan bertanggungjawab. Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan

Siapa Boss Garsa Kitchen?

Dia ni bukannya popular pun tapi kisah rumahtangga dan perniagaannya menarik hati aku. 

Kisah Boss Garsa Kitchen ni aku dah kaji selama sekitar 1 tahun 1 bulan secara terperinci luar dan dalam dan semua bukti boleh ditulis sebanyak 42 siri. Terlalu banyak bukti

Dulu dia ni seorang isteri yang sangat baik pada suaminya tetapi apabila dia start curang/berskandal dengan sekor jantan berstatus laki orang rumahtangga dia terus jadi haru biru

Aku tabik dengan laki dia ni sebab dia mengaku banyak kesilapan dia buat antaranya sibuk cari duit (kononnya nak jadi jutawan) sehingga tak sedar bini main kayu tiga. 

Bukannya aku nak puji laki boss garsa ni..hakikatnya laki dia ni bukan kaki judi, bukan kaki pompuan, bukan kaki minum, tak amik dadah da merokok pun tak. Laki dia ni mmg baik cuma gila cari duit je dan bila berckp ada sikit paria..huhu

Si Yaya (boss garsa) ni bukannya anak orang kaya pun. Hanya seorang anak tentera. 

Dia orang start meniaga sandwich/Garsa Kitchen ni dengan modal RM400 je. Masa tu mereka suami isteri hidup dalam serba kekurangan. Gaji laki pun hanya cukup makan je. Mereka berdua meniaga bersama2 untuk membina masa depan yang lebih baik 

Strategi diawal pemasaran perniagaan dia guna teknik minta pelanggan kesian dan teknik itu berjaya dan pernigaannya terus meletup-letup ditambah lagi minta artis tolong promosikan produk

Bila bisnes dah maju je, dia pun start buat hal. Selalunya orang jantan perangai cenggini bila duit dah banyak tetapi terbalik plak. Bini plak yang berskandal

Betulke Kekasih gelap dia ni hanya nak duit pompuan ni? Tunggu...

Setiap kali aku tengok video ni yang ada mereka berdua suami isteri aku mesti sedih sebab...


Garsa Kitchen -  (Part 1) - Boss Garsa Kitchen Tak Bayar Gaji Pekerja?

Garsa Kitchen -  (Part 2) - Boss Garsa Kitchen Rembat Dan Shopping Duit Syarikat Yang Bawah Katil? 

Garsa Kitchen -  (Part 3) - Boss Garsa Kitchen Tuntut Cerai Sebab Skandal Dengan Jantan Lain? 

Garsa Kitchen -  (Part 4) - Boss Garsa Kitchen Mengamuk Dalam Mahkamah? 

Garsa Kitchen -  (Part 5) - Kekasih Gelap Boss Garsa Kitchen Beri Pengakuan...? 

Garsa Kitchen - (Part 6) -  Boss Garsa Kitchen Kuat Temberang?

Garsa Kitchen - (Part 7) 

Garsa Kitchen - (Part 8) 

Garsa Kitchen - (Part 9)

 Garsa Kitchen - (Part 10) 


Wednesday, August 19, 2020

Umi Hafilda Yang Aku Kenal (Part 2)

Umi Hafilda Yang Aku Kenal (Part 2)


Tarikh : 8hb Februari 2019
Lokasi : Restoran Royal Wadi Hadramawt

Umi Hafilda minta tolong aku selesaikan satu masalah. Aku tolong dia kerana kesian dengan masalah yang dia sedang hadapi

Dia beri aku satu cek untuk diberikan pada satu Dato' Seri berbangsa cina (bila aku periksa gelaran dato' seri ni rupanya takde dalam sistem)

Kalau nak ikutkan, kisah Umi Hafilda ni sampai part 30 pun tak habis...

Kalau korang nak tau lebih lanjut korang kena banyak bersabar...

Memang stail aku cenggini. Suka cerita separuh-separuh..😁

Korang pernah kena temberang tak? 



Uncleseekers
Seek The Truth

Umi Hafilda Yang Aku Kenal (Part 3)
Umi Hafilda Yang Aku Kenal (Part 4)