Followers

Tuesday, October 21, 2014

Perkid - P***mak - (Perkid 13)

Perkid - P***mak - (Perkid 13)




Masa sakit je satu dunia nak bgtau, pon mintak derma lagi. (Click Image)

Salam semua..

Nama aku Roni tapi kalau aku duk UK nama aku jadi Aaron..

Oklah aku selama ni dok perati jer blog uncle ni, Dari memula lagi sorang2 budak2 yg dari PERKID aku jumpa dah kat sini..

Kali ni Uncle kasi aku can plak menulis.. ni kali pertama aku tulis dalam blog, Uncle kasi can aku tulis dalam blog dia  apa saje.....

Yg penting...BENAR..

Ni luahan hati aku sejak aku perati jer cerita pasal ko presiden perkid..

Hahahaha..

Siap la ko tuan Presiden..


kalau tak nampak, click je gambar ni


Ha,, ni dia status terbaru kat fb .. Pada aku kalau keluar status macamni maknanya confirm la tuan Presiden Perkid dah tengok blog uncle ni kan.. (mcm menyampah lak aku pggil tuan Presiden)

Xpelah aku panggil ustat lebai je lah ye..

Buat pegetahuan semua aku dah kenal dgn Uncle ni dari tahun 2003 lagi.,

So serba sedikit aku tau lah dia macamana kan.. kentut dia pon aku tau bunyi camne..

Ayat ko yang kata Uncle fitnah tu , fitnah tang mana?

Setahu aku lah semua cerita tentang Perkid ni pon semua dari bekas2 pelajar yg pernah tinggal dlm kem Perkid tu jugak..

Diorang yg cerita semuanya.

Pastu ko tulis plak ayat "Uncle kutip bdk2 yg lari" dr post ko kat fb sebelum2 ni pon ko suka guna ayat "kutip" .. ko ingat diorang ni sampah ke main kutip2..

Kang aku cakap ko bangang ko marah plak kan?

Untuk pengetahuan ko dan semua, Bebudak ni semua yg dtg mencari Uncle, samada melalui email uncleseekers atau fb (dzoul) sebab Uncle takde fb dah tutup tahun 2010 dulu.. Buang masa dia kata..

Setakat ni dah 8 org yg tampil jumpa Uncle ceritakan keadaan sebenar masa diorang kat Perkid dulu.



Ni lagi satu ayat tuan presiden, click image untuk lebih clear

Ha ni lagi satu ko kuarkan ckp Uncle ni pernah ditahan polis kes dadah.

Cuba ko bagi bukti yg Uncle ni terlibat kes dadah dan dan didapati bersalah . Ade ke tak?

Kalau takde maknanya ko plak la yg kaki fitnah skrg..

Pusing2 balik kena batang hidung ko sendiri.. kekekeke..

Setakat urine test jer, amik panadol pon leh sangkut. sebab apa yang aku tahu, Uncle ni paling kuat pon amik ubat penahan sakit "pain killer" sebab sakit gigi.

Yang aku tahu sejak aku kenal Uncle lagi, dia mmg pantang kalau org yg dia kenal terlibat dgn dadah..

Aku berani potong jari kalau dalam badan dia ada secubit dadah. Kalau dia mati ko nak check pon boleh ada atau tidak dadah dalam badan dia selain panadol dan pain killer. Bukan setakat aku tau, family, kawan2 dan orang2 yg kenal Uncle semua tahu pasal ni.

Dia cuma perokok tegar Gudang Garam.Surya 16. Aku yg belikan rokok dia dari tahun 2003 lagi berkaton katon dah. Semua staff tahu perkara ni. Cuba tanya ex- staff dia kak Yusniza ,, sekarang ni customer GV6 kami pon tau Uncle ni perokok surya tegar dari 1990 lagi.

Tak caya ko try la bwk ape2 dadah ke kat sini.. mesti kena terajang dlm sungai..

Lgi satu ko belajar sikit pemahaman Bahasa Melayu boleh tak?

Ko belajar cara bezakan antara fitnah dan fakta. 

Sibuk sangat nak ikut cara arab konon..

Bahasa sendiri pon tak pas..

Puittt...

Aku rasa daripada ko bacakan Yasin untuk uncle, baik ko bacakan utk diri ko sendiri.

Ko macam dah ujung2 dah ni aku tgk..




                                                                       Click Image

Gambar ni wat aku gelak.

Aku bkn gelakkan sbb ko sakit. Tapi sbb mulut ko.  Sebab sebelum ni ko pernah cakap kat bebudak tu bila diorang sakit ko cakap kat bebudak tu diorang kena balasan konon , kena kifarah lah ko cakap..

Abis time ni ko kena ape plak?

Tapi lawak oi baru aku tau ko takde rambut atas.. hahahaha..

Tu pon kifarah lah tu rambut dah xde kan? bkn aku yg cakap ye.. ko yg cakap benda ni dulu kat budak2 tu..


Click image untuk lebih jelas


Ni lagi satu aku nak tegur ko, jambatan rosak kena banjir pon ko salah kan org lain lak yg buat bala.. ko kena tempiasnya.. patutnya ko sedar la skit sbb ape jadi camtu kat tempat ko tu.


Bkn nak mintak ampun ke taubat ke..  org lain punya salah gak ko tuduh..

Ko kena ingat Satu jari kita tuduh org, 4 jari hala kat kita balik..

Akhir sekali mesti ada ayat2 sedih mintak bantuan kewangan RM120 ribu..

Yang kaki ampu plak tolong up lagi mintak siapkan bangunan siap cakap "tak banyak RM10 juta sahaja.. "

Adoiii.. apelah nak jadi ngan korang ni..

Agak2 la pon, mintak duit siap ckp mcm tu.

Dulu pernah cerita kenal ramai la tokoh2 kenamaan ,

Kalau kenal takkan la tak leh mintak tolong kat diorang.

Tu la aku ckp , jgn sembang lebih sgt, tuhan marah kat kita kalau kita riak dan takbur.

Ko rasa sbb apa ko tak dpt lagi bantuan yg ko perlukan tu?

Ko nak aku jwpkan ke?

Ko tak dpt tu sbb niat ko bkn nak membantu memulihkan budak2 tu dgn ikhlas, niat ko sbnrnya utk dpt duit jer..

Kalau ikhlas ko xde tetapkan bayaran setiap bulan yg perlu dibayar oleh mak bpk budak2 tu, siap kalau langgar kontrak mintak empat puluh ribu lagi.

Dah tu bagi makanan ngan minuman kat bebudak ni ntah apa2...

Kesian aku bile dgr bebudak bercerita kisah hidup diorang dlm tu.

Paling terbaru ada cerita dari diorang ni, ko tu kalau suh bdk wat air teh ,

kalau terlebih manis ke apa ko siap maki p***mak lagi..

Hurmm..

Harap pakai serban ngan selempang je lbh,

Mulut mcm puaka.

Selempang tu lagi elok wat tutup mulut ko..


                                                                Click Image

Gambar ni aku takut woo.. mmg bergaya la gambar ko ni.

Patutlah ko berani takutkan bebudak tu. Masa ni rambut ko ade lagi kat atas tu aku tgk.. hehehe..


Gaya dah ada, muka ko pon nampak ganas.. mmg kena la ngan cara ko ni.


Dah la tu cukup2lah gunakan agama untuk kepentingan sendiri,


Ko nak duit ko buat lah kerja, mcm2 kerja yg halal blh wat kat dunia ni.

Pastu kalau niat ko baik ko didik lah diorang dgn ikhlas, bkn maki2,  bukan meminta derma sana meminta sini.

Dulu cikgu ko takde ajar ke "tangan yg memberi lbh baik dari yg menerima" .

Ko kena ingat, selagi ko tak berubah selagi tu lah cerita pasal ko akan terbongkar.

Sorang2 bebudak yg keluar dari perkid akan dtg jumpa uncle.

Ko kira lah berapa ramai yg dah ko layan teruk2 kat sana. Ko ingat diorang tu akan lupakan ke..

Ko silap kalau pikir camtu.Diorang semua pasti berdendam dengan ko.

Kita ni umur semakin hari semakin meningkat, bwk2lah bertaubat.

Org baik ni tak semestinya beserban, berkopiah . Yang penting hati kita sendiri.

IUsh ko ni geram plak aku kalau teringat cerita2 pasal ko.

Aku rasa sampai sini jer lah aku tulis , cukuplah untuk melepaskan apa yg terbuku kat hati ni.

Janji aku puas hati.

Alamak dah panjang lebar aku tulis lupa lak aku nak panggil ko ustat lebai .

Dah "aku ko" je ni.. .. lain kali kalau Dzoul izinkan tulis lagi, aku sambung lagi yer sebab yang pantau blog ni Dzoul.

Yang Benar
Roni Al- Bahani

Aku tulis ni aku tidak berbohong kerana isteri , anak2 dan keluarga aku akan membaca artikel ini, dan kalau aku mati aku tidak dipersoalkan kerana aku bercakap perkara yang benar.

XDE HAL BRO !!!




Friday, October 17, 2014

Tak Sampai Setahun Pulang Modal

Tak Sampai Setahun Pulang Modal


Assalamualaikum w.b.t. kepada semua para pembaca blog uncle dan warga Gold V6.

Alhamdulillah sudah hampir 11 bulan penglibatan bersama team GOLD V6 (GV6).

Bulan 11 cukup setahun.

Tetapi malangnya tak dapat berjumpa Uncle, Tuan Mizi, bro Dzoul dan lain2 sekali sahaja.

Rindu nak naik janda baik lagi, InsyaAllah sekiranya masa mengizinkan.

OK berbalik kepada topik yang saya ingin luahkan pada artikel kali ni, diam tak diam, walaupon hampir setahun bergelumang dengan dunia FOREX dan tiada ilmu forex.

Alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t. kerana untung yang saya peroleh dari mula trade sehingga kini adalah USD 30,761.94 (share saya adalah 40%, maka saya dapat USD12,304.78 atau RM 36,914.33).

 
klik gambar untuk paparan  lebih besar


klik gambar untuk paparan  lebih besar



MasyaAllah memang banyak dan tak tersangka. Walaupun pasaran FOREX tidak menentu, adakalanya masyuk adakalanya sepi, tetapi dengan kebijaksanaan dan bantuan admin GV6, masalah dapat diatasi dan terkawal.

Berikut maklumat modal yang dilaburkan :

Modal Asal                                 : USD 5000
Penambahan Margin (pada Jan)   : USD 2000
Penambahan Margin (pada Mac) : USD 5000
________________________________________

Total    :               USD 12,000 



Pulang modal dalam tempoh 9 bulan


Inilah usahasama perniagaan terbaik dan berbaloi yg saya terima. Syukran.

Walaubagaimanapun, perlulah kita beringat seperti petikan ayat ini.

"Kehidupan ini akan menjadi lebih bermakna jika nikmat dan rezeki yang dimiliki dikongsi dengan orang lain walaupun sedikit". 

Untuk makluman para pembaca, akaun saya diuruskan dan dipantau oleh team admin GV6. Jasa kalian memang saya tidak dapat balas. Cara kerja kalian memang tidak dinafikan terbaik.


Klik gambar untuk paparan akaun Helmy


Mengimbau kembali ketika bengkel kelima terakhir yg diadakan di Janda Baik Pahang, di rumah uncle.

Sekiranya tiada kepercayaan dan perasaan nekad untuk menyertai bengkel tersebut, tidaklah saya peroleh seperti mana pada hari ini.


Pintu Masuk
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang



Pesta Lampu
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang





Laman Jepun
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang




Konsep Jepun
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang



Pemandangan Diwaktu Malam
Wadi Hussien Taman Hana, Janda Baik Pahang


Perasaan terharu dan terhutang budi pada kalian semua yang membantu selama ini tersemat dihati.

Akhir kata, saya doakan yang terbaik kepada semua warga GOLDV6 dan admin. Semoga kita dirahmati olehNya. Wassalam.

Helmy


Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'
Bulan-Bulan Yang Mendebarkan
Tak Sampai Setahun Pulang Modal

Wednesday, October 15, 2014

PERKID - Cabut Bulu Pepek... (Part 11)

PERKID - Cabut Bulu Pepek (Part 11)



Dari Kiri; Bonda & Kak Nor

Masuk pada tahun 2013 dan lari pada tahun 2014.

Saya Opiey ingin bercerita tentang kisah saya selama saya ada didalam Perkid itu dan
saya bersumpah saya akan ceritakan kisah benar dan sebenar2nya.

Pada mulanya saya masuk bapak saya tipu saya yang dia akan masukkan saya di Perkid itu selama
2 bulan dan nak belikan saya motor 125 sebijik katanya. Tapi bila dah masuk, umi cakap kontrek 2 tahun .

Ohh baru saya tahu 125 tu perkid rupanya, hahaha saya tertipu!

Haaa bermulalah kisah, baru first day saya masuk situ saya dah disumbat kedalam detox dan sizack boleh cakap dekat kak kina (bekas anak bina perkid) "aku tak suka dengan adik shak"

Shak tu kakak saya shakila. Lepastu, sizack tu buli2 saya dalam detox dan semasa solat dia marah2 saya dia suruh wirid kuat2 dan tengking saya.

Bila saya dah keluar detox zack cakap "kau jangan bagitahu umi atau bonda yang aku buli kau". (Ishhhhh geram je masa mula2 masuk tu, rasa macam nak balik jee)

Bila dah duduk sana berbulan2 mulalah dorang buat saya macam acai suruh itu suruh ini tapi saya buat je sebab saya tak nak lawan orang lama.

Kadang2 sampai saya nak rehat pon dorang bising2. Saya kat sana pegang jawatan sebagai 'budak kuih' , budak kuih nie memang susah nak rehat.

Antara kerja2 lain kena buat :

1. Jemur spender
2. Jemur tuala
3. Buat kuih

gambar hiasan


Ahhhhhhhhh memang tak tahan lah duduk situ!

Kalau duduk dalam detox kiteorang mana mengaji mandi pun sehari sekali jee. Hm memang tak selesa lah.

Ok saya nak ceritakan pulak pasal saya duduk dalam detox dan luar detox kemudian kesalahan saya dan denda2 yang saya tanggung.


-DETOX-


Kak Zack



Masa tu saya duduk dalam detox tu ada (kak ina, manisha, zack dan saya) Kak Ina tu dah habis kontrek.

Kemudian Zack PAKSA saya buat "LOVEBITE" kat Manisha. 



gambar hiasan


Dalam keadaan takut saya buat "LOVEBITE" tu bersama2 dengan zack. Lepastu Kak Mek nampak "LOVEBITE" tu kat Manisha dia terus bagitahu dekat abah, kemudian abah pun masuk rumah perempuan dia panggil saya, Manisha dengan zack.

Dia tnya kat Manisha "sapa yang buat ni?" Sebelum ditanya oleh abah, Zack dah ugut Manisha.

"Kau jangan cakap aku yang suruh Sara buat" kemudian Manisha jawab lah yang saya buat kat dia. Kiranya dorang nie suka petik2 nama sedangkan zack dengan saya yang buat, ini tak adil saya kena denda sorang2.

Masrizi bin Sat
Presiden Perkid


Abah tnya saya "kau tahu tak hukum dia apa?" Saya diam.

Lepastu dia terus pusing tangan saya, masukkan cicak dalam baju, lempang, tumbuk dan dia suruh orang lama cabut bulu pepek saya. Ishhhhhhh geram bila teringat balik.





gambar hiasan

-KEM-

Semasa saya di kem saya Effa dengan sorang budak nie saya tak tahu nama dia apa, ingat nak lari dari kem tu tapi saya dan effa tak berani nak lari tapi budak tu lepas.

Saya kena denda. umi tak kasi saya cakap dengan sapa2, die suruh saya buat itu, buat ini.

Pada satu hari tu, saya geram sangat tetibe saya ternampak yang pagar belakang tak kunci apa lagi saya terus ajak effa lari. Panjat bumbung buat suara kucing.

Yessss kiteorang lepas keluar dari tempat yang tak ada life tu.

Keluar je dari pagar tu selipar effa tercabut sebelah. Kiteorang lari terus masuk dalam hutan lepastu nampak kereta kiteorang tahan mintak tolong.

Kereta tu berenti die tanya dari mana . Saya dan Efa dah cuak. Pakcik tu tanya, "lari dari perkid ke?" Saya ckap "Bukan, saya anak deen".

Saya suruh pakcik tu antar saya ke Ampang Point. Tapi pakcik tu nak hantar kami ke tempat yang selamat. Saya suruh dia hantar saya kat Setapak.

Ada lagi dalam perjalanan pakcik tu bercerita tentang Perkid. Katanya, die bnyak kali tolong budak Perkid lari, dan dia pernah nmpk Perkid pukul budak sampai mati.

Ok tu je kisah saya, kalau nak disambung bnyak lagi nie. Tapi ini je yang saya ingat.

Ini kisah benar!!


Yang Benar,

Opiey

Bekas anak bina Perkid 
yang bnyak makan duit, dan suka tipu makbapak!


Sunday, October 12, 2014

Perkid - "Aku Tak Teragak Patahkan Kaki Kau Dua Belah!!..." (Part 10)

Perkid - "Aku Tak Teragak Patahkan Kaki Kau Dua Belah!!..." (Part 10)


Hazrizah Matsani
Bonda

Aku msuk perkid 22/10/13. Aku chow dari sana 19/4/14.
Aku lari sbb aku tak tahan duk sana dengan mulut anak2 ustaz yg laser nak mampus.






Mula2 aku msuk dah kena teranjang ngan budak2 sana dari arahan bonda. Aku terus gi blkg, diorg dah suh bogel dpn diorg sbb nk check satu badan. Katanya kat sini wajib.


gambar hiasan

Otak aku terus dah jam. Kak nor(penjaga) kata "dpn jantan bole bogel, dpn pompuan takkan nk malu?" Cam pundek je. Lps tu trus msuk detox. Rasa mcm dlm jail, dgn tkde tilam selimut kipas smua.

gambar hiasan

Mlm tu aku nk buang air kecil tp diorg tknk buka kan pintu detox. Diorg suh aku kencing dlm bekas? Makcik dia la. Ingat aku binatang ke apa? Sial je. Ptg2 mcm sauna sial dlm tu.


gambar hiasan



gambar hiasan


Pepagi selalu terjaga sbb sejuk sgt, bdn smpai mengigil. Minta selimut diorg kata "ingat ni hotel ke nk minta selimut bagai?" Aku saba je. Ada hari aku blah dari sini.

Sebulan lbh gak aku duk detox. Tak nak sakit bdn aku tido atas papan. Aku ada sakit, kekurangan darah sbb penah operate cancer (fibroid) . Keje aku asyik nk pitam je. So tarbiah sana, ingat aku pura2 pitam.


Kanser Fibroid Fafa- berat 6kg



gambar hiasan


Haritu aku demam. Serious tak larat gila. Diorg just bg rehat kjap. Bkn nk bg ubat ke apa. Then time solat aku tumbang, tarbiah terus gi ambik air satu baldi simbah kat aku.

Peh sumpah sakit hati. Aku bgn2, bonda nk jumpa. Bonda suh aku gi dapur, kemas2 mop basuh periuk smua dgn keadaan aku demam. Aku tumbang lg, aku terjaga diorg biar je aku kat dapur.

Serious kejam!

gambar hiasan

Esok lusa tu, abah nk jumpa semua budak pompuan. Abah pnggil, dia ckp "asal ngan kau? Keje nak pitam je. Ingat ada org ke nk angkat2 kau? Sini kau, aku hilangkan rasa pitam kau tu!!"


gambar hiasan

Rotan tgn aku smpai timbul2 urat. Selagi aku tk nangis slagi tu dia pukul. Dia bengang terus pegang tgn pulas ke belakang dan siku bdn blkg sampai ke lantai. 



gambar hiasan


Ada ke patut ustaz pegang pompuan dan buat camtu? 'What a freak'. Aku paling bengang ngan bonda, dpn parents aku baik je, blkg duk kutuk2 parents aku. Asyik perli aku je. Dia tak sedar yg dia tu bekas anak bina gak.

C*b*i je perangai. Bila ada apa2 majlis, huh standby la kat blkg, basuh2 periuk besa ngan pingan cawan yg terlampau byk. Selagi tak selesai, selagi tu takleh rest dan balik rumah.

Kata tempat tu menutut ilmu tp kenapa tetibe kena jd kuli batak? Anak ramai tp nk suh anak org lak? Aku rasa kat sana belaja tak sgt, sbb ustazah/ustaz slalu tk dtg class.

Kat sana kena belakon baik2 dpn diorg, smpai percaya kat aku. Aku dpt buat keje bahagian luar.

Penat mmg penat. Tp kena saba, line clear. Trus chow! Aku lari panjat bumbung. Terus masuk hutan, sikit lg diorg nk dpt tangkap.


Masrizi bin Sat
Presiden Perkid


Aku ingat lg abah warning kat aku "kau cuba lari dari sini, aku tak teragak patah kan kaki kau dua belah!" Haish, tak penah2 aku jumpa ustaz gila mcm ni.

Mampus la dia ngan bini2 dia. asalkan tak kacau hidup aku lg. Tak sia2 aku belakon smua tu. Bebas dari smua seksaan. Yuran every month RM500, tapi mcm tu hasil dia?

Tu nk ambik kesempatan kat org je!

Nak duit sbb nk bina kem Perkid bodo tuh. Bangang teramat, dah takde duit duk diam2 jela kat rumah papan yg nk roboh tuh.

Apa yg aku cite bkn reka2.

Yg benar,
Fafa.