Followers

Monday, July 20, 2015

GAFX AMAL TRADE





GAFX AMAL TRADE 

Today, the global Islamic fund and wealth management sector is on the rise, underpinned by strong demand from Muslim and non-Muslim investors.

The rising affluence of Muslim communities, who wish to invest surplus funds in a Shariah-compliant manner has been a pivotal factor in the growth of the industry. Another contributing factor is the non-Muslim investors' desire to diversify their investment through Shariah-compliant funds.

GAFX is one of the Islamic fund and wealth management through FOREX Shariah-platform compliant based on Islamic principles to achieve set financial goals.

The scope of GAFX activity involves financial analysis, asset and  trading selection, investment planning and on-going monitoring of investment funds. Both individuals and institutions may become Islamic wealth and fund managers through the provision of related services.

We at GAFX is not just about making profits and wealth. We understand our role in the development of society and take pride in our efforts, and everyone at GAFX knows that our revenues are linked to the success of our clients and partners. That’s why we strive to give our clients the best service possible so they can concentrate on what is really important: profitable trading.


Ruang Santai Laman Jepun



As you trade or do business with GAFX, you will be pleased to know that we channel a share of the profits to support the lesser privileged around the world through the GAFX AMAL TRADE.

GAFX AMAL TRADE is dedicated to improving and transforming the social well-being of communities that we engage in by helping address some of the inequalities they’re faced with.

The concept of GAFX AMAL TRADE – sourcing small amounts of cash from a large group of people. Like idea, its relies on the power of large numbers.

Aggregated donations or investments can supply much-needed capital to projects or organizations, particularly in their early stages.

Peer-to-peer funding experiments first emerged in the non-profit sector, and will expanded to the realms of for-profit investment and social responsibility activism.

AMAL TRADE is the platform where all trades can contribute their profit or their wealth to those who in need.



Gazebo Melayu




Gazebo Cina & Pink



Gazebo Oren


Our initial program is GAFX AMAL TRADE CONTEST, where some portion of their contest fee to AMAL TRADE POOL ACCOUNT, as an example when traders join GAFX AMAL TRADE CONTEST with the fee of USD 50, USD 45 will be return to their live trading account and USD 5 is contributed to the AMAL TRADE POOL ACCOUNT.

The contribution had been used to provide and help the welfare, Orphanage and Tahfiz school at Uncleseekers place at Janda Baik on last 20th Ramadhan.

We believe by giving and provide those who in need, we will get more in returns.

...


GAFX AMAL TRADE

Di GAFX , platform kami bukan hanya untuk membuat keuntungan, Kami faham dan mengambil berat peranan kami didalam pembangunan sosial, tanggungjawab sosial dan kami bangga dengan usaha kami, dan kami tahu bahawa pendapatan kami berkait rapat dengan kejayaan pelanggan dan rakan kongsi kami.

Itulah sebabnya kami berusaha untuk memberikan pelanggan kami perkhidmatan yang terbaik mungkin supaya mereka boleh menumpukan perhatian kepada apa yang benar-benar penting perdagangan yang menguntungkan.




Ruang Pentas Utama


Kolam Ikan tempat menenangkan fikiran



Cengkerang Tempat Mandi Manda




Jika anda adalah seorang trader yang menggunakan platform kami, atau anda adalah seorang yang bekerjasama dengan kami, anda boleh membantu pembangunan sosial dan membantu mereka yang memerlukan melalui platform GAFX AMAL TRADE.

GAFX AMAL TRADE dikhususkan untuk membantu transformasi dan menambahbaik kesejahteraan masyarakat dan komuniti, dan kami melibatkan diri didalam membantu mereka yang memerlukan.

AMAL TRADE adalah platform dimana semua 'trader' yang menggunakan platform GAFX membantu didalam memberi sumbangan samaada sebahagian kecil dari keuntungan mereka kepada mereka yang sangat memerlukan bantuan.


Laman Jepun


Program awal kami adalah GAFX AMAL TRADE CONTEST, dimana sebahagian kecil dari yuran penyertaan mereka disumbangkan kepada AMAL TRADE POOL ACCOUNT.

Sebagai contoh, apabila seorang trader mengambil bahagian dan menyertai GAFX AMAL TRADE CONTEST dengan yuran penyertaan sebanyak USD50, USD45 akan dikembalikan kepada Live Trading Account mereka dan USD 5 akan disumbangkan kepada 'pool account'.

Kami percaya dan yakin jika kami memberi, kami akan mendapat pulangan yang belipat ganda.

VISI GAFX AMAL TRADE 

Menjadi sebuah platform yang professional dalam membantu secara berterusan pembangunan sosial dan tanggungjawab sosial secara efisien. Berusaha untuk membantu meningkatkan mutu kehidupan mereka yang memerlukan.

MISI GAFX AMAL TRADE

1. Berperanan secara aktif didalam pembangunan sosial dan tanggungjawab sosial kepada masyarakat.

2. Menyalurkan khidmat dan manfaat kebajikan kepada mereka yang memerlukan tanpa mengira bangsa dan agama

3. Melaksanakan kerja-kerja amal kebajikan seperti lawatan ke rumah anak-anak yatim, rumah orang -orang tua, institusi dan persatuan orang kurang  upaya serta hospital.

4. Menitikberatkan soal pendidikan, pemakanan, kesihatan, dan sebagainya dalam penyediaan anak-anak yatim menjadi sebagai satu entiti yang diiktiraf oleh masyarakat

5. Memberi pendedahan dan pembelajaran tentang pasaran kewangan.


Menu Yang Akan Dihidangkan Pada Open House Soft-Launch GAFX


Nasi Briyani Ayam



Ni contoh Laksa Johor, kitorg punya lagi sedap!


Lontong ni lain skit, kitorg punya merah lagi..



Halabi Mesir. Ni gambaran je kay.


Air Kelapa Laut Madu




Buah Longan atau Laici




Cendol





Ais Krim 5 perisa
(aku tulis ni pun dah start terliur dah)



Kepah bakar...peh sampai tang ni aku dah tak boleh tahan dah



Kerang rebus 


Kopok Lekor . Kopok lekor kitorang mmg terbaik.
Lembuit dan sedap. Letak je abis aku pun tak sempat
makan.

Chicken Wing ala Rehan. Ni mmg top number one. Resepi
Rehan sampai VVIP pun order.


Sizzling Lambchop


Len Chee Kang ala Roni




Puding Ala Adeek


Stew Gearbox Alamak..gurau je.
Resepi stew Adeek mmg terbaik mana dia belaja tah masak
sesedap ni jeles haku!


Sedapkan? Korang dapat tengok je la...Hehe..



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
017-2648451

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'
Bulan-Bulan Yang Mendebarkan
Tak Sampai Setahun Pulang Modal
Robot GV6 DIAMOND ni adalah robot cop duit! Aku jamin 100% 
Bestkan usahaniga yang macam ni, bila rugi, diganti semula
Aku Berani Potong 10 Jari Kalau Robot GV6 Diamond Ni Boleh Rugi
Terima Kasih Tuan Izzan
Terima Kasih Wan & Zelmey Dan Rakan-Rakan
Sedekah - Saya Bilang Tak Payah
Maka Berakhirnya...
GAFX AMAL TRADE

Wednesday, July 15, 2015

Maka Berakhirnya...

Maka Berakhirnya...



Taman Hana Pak Habib Janda Baik





Pemberian baju raya daripada Dr. Ilyas Harun




Kemain lagi Zufar



Pak Habib memeluk cucunya



Saat ni yang paling dinantikan oleh anak-anak ni.
Lepas solat belari diorang beratur..makan time!



Ni nampak banyak, letak kejap je terus abis




Pemandangan diwaktu senja di Taman Hana Pak Habib




Ayap kalu bab posing gitulah dia..





Anak-anak Darul Hidayah bantu pasang pelita




Ustaz beri taklimat sebelum bersurai


Maka berakhirnya program Ramadhan bersama anak-anak yatim dan asnaf & tahfiz Darul Hidayah selama sebulan di Taman Hana Pak Habib.

Program ni merapatkan kami dengan mereka seperti sebuah keluarga.

Insyaallah tahun depan jika diizinkan olehNYA, boleh buat lagi..

Terima kasih kepada semua yang memberi sumbangan bentuk wang ringgit dan barang-barang keperluan. 

Tak lupa juga kepada yang banyak membantu kami.



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
017-2648451

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'
Bulan-Bulan Yang Mendebarkan
Tak Sampai Setahun Pulang Modal
Robot GV6 DIAMOND ni adalah robot cop duit! Aku jamin 100% 
Bestkan usahaniga yang macam ni, bila rugi, diganti semula
Aku Berani Potong 10 Jari Kalau Robot GV6 Diamond Ni Boleh Rugi
Terima Kasih Tuan Izzan
Terima Kasih Wan & Zelmey Dan Rakan-Rakan
Sedekah - Saya Bilang Tak Payah
Maka Berakhirnya...

Sunday, June 28, 2015

Sedekah - Saya Bilang Tak Payah

Sedekah - Saya Bilang Tak Payah




2:271. Jika kamu nampakkan sedekah kamu, ia sangat baik, tetapi jika kamu rahsiakan, dan beri orang-orang fakir (yang memerlukan), maka itulah lebih baik bagi kamu, dan akan lepaskan kamu daripada kejahatan-kejahatan kamu; Allah sedar apa kamu buat.

Nak sedekah dalam keadaan apa sekalipun kita boleh lakukan. Samada kita tunjuk sedekah kita atau secara diam-diam.

Tunjuk tu bukanlah bermaksud  niat untuk menunjuk-nunjuk, ianya hanya sebagai dorongan kepada yang lain untuk turut bersedekah.

Nak buat baik ni kadang-kadang pada mulanya kita kena paksa diri, lama-kelamaan ianya akan jadi sebahagian daripada diri.

Sebab tu diakhir ayat diatas Tuhan berkata "dan akan lepaskan kamu daripada kejahatan-kejahatan kamu" . Mula-mula kita buat-buat baik, lama-kelamaan kita akan jadi baik, maka terlepaslah kejahatan-kejahatan atau keburukan kita contohnya seperti sifat kedekut dan sebagainya.

Kalau kita rahsiakan sedekah kita, itu lebih baik katanya.

Pilih mana suka.

Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah memberi sumbangan sempena program Ramadhan di Al Attas University Of Life.

Berikut antara yang telah memberi sumbangan:


Dato' Sarimah Ahmad


Bro Zelmey bersama kereta ferlarinya


1. Dato' Sarimah Ahmad (Primadona) RM1000
2. Wan Azmir RM1450
3. Zelmey Mohd Yusof RM1000
4. Hasnaliza Husin RM500
5. Oshin RM500
6 .Nurain Mohd Kalam RM200
7. Nor Edryana Edeyus RM200
8. Nizam Awang RM150
9. Azhar Abd Hamid RM100

Kami sangat mengalu-alukan kepada mereka yang ingin memberi sumbangan bahan mentah kepada kami. Kalau boleh tak perlu beri beras lagi, sebab beras dah banyak sangat.


Beras dan barang-barang kering banyak dah


Aku lah Dzoul sedang pasang plug dan pasang macam-macam
lagi lah.



Awek ni la yang duk hias dapur , gazebo, dewan dengan 
kain-kain kaler. Sorry dah berpunya.


Roy assistant chef, masak sambil tutup mata tu.
Belum lagi master chef  hehe.Agaknya sapa Master Chef ya? Tungguuu...

Kalau ada yang bagi kami barang-barang makanan ni, mudah sikit kerja kami.

Kalau mungkin kalian kesuntukan masa atau lain-lain hal, bolehlah kiranya beri sumbangan berbentuk wang. Dah tak boleh nak buat macam mana.


33:35 "..lelaki yang bersedekah dan perempuan yang bersedekah...Allah sediakan ampunan dan upah yang besar."

Ada juga yang bertanya apa ganjaran kita bersedekah ni?

Tuhan takde cakap berapa dia bagi, contohnya sedekah banyak ni kita dapat banyak ni.

Tuhan hanya kata "Allah sediakan ampunan dan upah yang besar." 

Kalau Tuhan punya besar tu besar gila la tu..

Kalau Tan Sri bagi, Datuk yang kaya bagi, kita boleh kira berapa besar dia boleh bagi. Kalau yang Maha Kaya bagi?

Dah lah kaya, Maha pemurah lagi pulak tu...korang pikir sendiri.


Disinilah tempat anak-anak ni berbuka puasa



G-ha orang nak amik gambar, 
dia sibuk nak interframe




Ni jugak tempat mereka berbuka, 
Roni yang cat





Sebulan jugak kami duk hias tempat ni,
trade Forex pun kami tinggal camtu je



Korang dah rasa Jus buah Tin(kiri) , anak-anak ni dah
rasa. Khasiatnya boleh tanya pakcik gugel.



Budak-budak ni suka betul makan ikan tenggiri goreng. 
Ni bukan tulis atas batu tapi masak atas batu hehe


Mereka dah macam keluarga kami sendiri


Solat terawih di dewan 
Al Attas Univerisity Of Life


Tuan Azizan sedang memberi motivasi kepada
anak-anak ni.


Abah (S.H Al Attas) sedang memberi nasihat
kepada guru dan penjaga Darul Hidayah


"Dalam kesusahan ada kesenangan.",  ni adalah salah satu nasihat Abah daripada Surah Al-Insyirah(kelapangan) ayat 5-6, ketika memberi motivasi kepada anak-anak semasa sesi motivasi bersama Pak Habib. Nasihat ni nampak simple tapi sangat mendalam maksudnya. 

Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan, anda boleh hubungi kami melalui Whatsapp ke talian saya (Dzoul) 017-2648451 atau Mona 013-3057802 atau Adeek 013-3089602.

Sebagai penutup baca ayat ini,

63:10 Nafkahkanlah daripada apa yang Kami rezekikan kamu sebelum kematian datang kepada salah seorang daripada kamu, dan dia berkata, “Wahai Pemeliharaku, mengapa tidak Engkau tangguhkan aku kepada satu tempoh yang dekat, supaya aku bersedekah, dan jadilah aku termasuk orang-orang yang salih (baik).”

Orang yang dah mati, mintak balik Tuhan hidupkan supaya boleh bersedekah. Daripada sini kita dapat tahu betapa hebatnya sedekah ni.

Kita yang baca ni mesti yang masih hidup. Maka "Nafkahkanlah daripada apa yang Kami rezekikan kamu sebelum kematian datang"





Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
017-2648451

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'
Bulan-Bulan Yang Mendebarkan
Tak Sampai Setahun Pulang Modal
Robot GV6 DIAMOND ni adalah robot cop duit! Aku jamin 100% 
Bestkan usahaniga yang macam ni, bila rugi, diganti semula
Aku Berani Potong 10 Jari Kalau Robot GV6 Diamond Ni Boleh Rugi
Terima Kasih Tuan Izzan
Terima Kasih Wan & Zelmey Dan Rakan-Rakan
Sedekah - Saya Bilang Tak Payah