Followers

Friday, July 18, 2014

"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"

"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"





Assalamualaikum warahmatullahi ta'ala wabarakatuh kepada semua yang membaca coretanku ini.

Ini adalah coretan saya yang kedua untuk blog uncleseekers ni.  Dah lama tak menulis, ni pun Dzoul yang minta tuliskan.  Jika tak, memang tak la.  Bukan tak nak, tapi disebabkan kesibukan tugas di pejabat.  Bila Dzoul yang minta, kena luangkan juga masa untuk menulis bila teringatkan pepatah melayu “orang berbudi kita berbahasa”.

Sepanjang penglibatan saya dalam Forex ini bermula Mac 2014 yang lepas, terlalu banyak rasanya jasa group admin GV6 ini kepada saya dari segi kewangan.  Beban kewangan memang terasa ringan semenjak join group gv6 ini.  Walaupun hasil usahasama perniagaan macam saya ni cuma dapat 40% sahaja keuntungan tapi masih amat berbaloi.

Semenjak Mac 2014, profit yang telah di bank in ke akaun saya mencecah RM54,590.68. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagikan kepada saya ini menerusi group GV6 yang diketuai oleh Uncle.

Mac 2013 - RM 14,401.61

April 2013 - RM 6,081.04

Mei 2013 - RM 10,108.03

Jun 2013 - RM 4,800.00

Jul 2013 - RM 19,200.00

Walaupun dalam keadaan pasaran Forex yang tidak menentu sejak kebelakangan ini, alhamdulillah kesemua akaun kami di GV6 ini selamat walaupun profit yang dijana berkurangan.  Takpe kurang, yang paling penting selamat, supaya duit yang dilaburkan oleh kami tidak hangus begitu saja  Akaun-akaun kami sentiasa dijaga dengan baik 24 jam sehari  oleh group admin GV6.

Disini, saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada Uncle, Dzoul, Mizi, Adeek, Yaya, Mona, Roni & Adan dalam mengalas amanah ini dengan baik sekali.

Dengan adanya profit ini, rasa beban untuk menampung kehidupan harian yang kesemua barangan sentiasa naik harga dapat diatasi.  Dengan rezeki yang Allah bagi ini, jangan lupa ada hak orang lain di mana kita perlu lunaskan, supaya rezeki yang diterima menjadi berkat.  Dan In Shaa-Allah jika ianya berkat, ianya tak akan putus dan In Shaa Allah juga ianya akan bertambah.

Akhir kata, jangan lupa untuk doakan supaya Allah murahkan rezeki kita setiap kali lepas sembahyang kerana rezeki itu hak mutlak-NYA.

Dikesempatan ini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua yang beragama Islam.  Semoga pada bulan Ramadhan kita pada tahun ini lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya.


Balqis


Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree
"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"



Wednesday, July 9, 2014

Apa STEVE JOBS MALAYSIA, MAIN TOMOI, Mati Kena Kencing Tikus Amat Memalukan

Apa STEVE JOBS MALAYSIA, MAIN TOMOI, Mati Kena Kencing Tikus Amat Memalukan



Salam sejahtera pembaca sekalian,


Habib Al Attas - Steve Job Malaysia
“Apa STEVE JOBS MALAYSIA, MAIN TOMOI, mati kena kencing tikus..amat memalukan”


Habib Al Attas - Di Mejakerja SOHO
Pembangun Perisian Permainan/Aplikasi Apple & Android


1)Pada 08/07/2014 jam 6:04PM, saya ke Hospital Columbia Asia (Setapak) bersama ibunda untuk membuat ujian darah memandangkan sudah 5 hari demam tidak sembuh. Hati saya terdetik berkemungkinan saya terkena virus DENGGI, malangnya,selepas keputusan ujian darah keluar, saya dijangkiti virus KENCING TIKUS. (Sepatutnya saya di tahan, oleh kerana WAD penuh saya terpaksa cari wad lain atas arahan doctor).



  Leptospirosis POSITIVE

Resit - Columbia Asia


Surat Penahanan Wad daripada
doktor Columbia Asia


2) Sebaik sahaja saya tau yang saya dijangkiti virus tersebut, saya terus menelefon ABAH, tidak angkat. Kemudian saya memberitahu perkara ini kepada group whatsapp family.

3) Lebih kurang 20 minit selepas itu bapa saya menelefon saya.

4) Kami (ibu, kak kuyah, abg din,dan saya) terus ke Hospital Selayang. Disebabkan beberapa faktor, kami pindah lokasi ke Hospital Pusrawi.




Hospital PUSRAWI, Kuala Lumpur

5) Sementara menunggu giliran, saya keluar dari hospital dan mengambil angin sambil bermain handphone, saya lihat seolah-olah menjadi trending di twitter #prayforhabib . Terharu membacanya.

6) Kemudian saya dipanggil untuk masuk ke dalam bilik doctor, doctor memberi cadangan agar ambil darah sekali lagi untuk kepastian. Semua bersetuju.

7) Saya masuk ke bilik satu lagi untuk diambil darah, secara tiba-tiba ABAH masuk dengan cara cool dia. Jarum yang pertama di masukkan ke dalam urat saya, agak ajaib. Saya melihat ABAH tenung ke arah jarum tersebut dan darah tidak keluar.

8) Nurse kelihatan pelik, dan memanggil seorang lagi nurse. Cucuk tangan sebelah kiri pulak. Kali yang kedua, bapa saya alihkan pandangan, barulah darah saya keluar. Semuanya dengan keizinan ALLAH swt.

9) Selesai sahaja proses mengambil darah, kami ( saya, abah, dan abg adan) lepak di luar hospital berbual-bual sementara menunggu keputusan darah saya. Sedang seronok berbual, abah menyuruh abg Adan ambil AIR KOSONG untuk beri saya minum, selepas saya minum hampir setengah botol, saya minta Abah pegang leher dan dahi saya. Dia taknak, akan tetapi. tanpa saya sedar, dia memegang bahagian dada kanan saya terlebih dahulu, kemudian baru sentuh dahi saya.

10) Untuk meredakan keadaan, Abah sindir saya. “Apa STEVE JOBS MALAYSIA, MAIN TOMOI, mati kena kencing tikus amat memalukan” Kami bertiga ketawa.

11) Selepas itu kami ke Chow Kit untuk memakan malam. Kemudian dalam perjalanan kami untuk balik ke hospital, bapa saya tepuk peha saya dan berkata “Takde apalah.. Abah perawat, abah kalau rawat orang cuma sentuh dan dengan izinNya semua settle” kemudian senyum ke arah muka saya. Tambahnya lagi, “kalau habib tak percaya, kita tengok kejap lagi, semuanya akan berubah


Ajaib - Leptospirosis NEGATIF


Resit - Pemeriksaan & Ubat-Ubatan di Pusrawi


12) Sampai je di hospital, kami masuk ke dalam bilik doctor. Doctor kelihatan pelik, kerana keputusan darah saya berubah menjadi NEGATIVE LEPTOSPIROSIS.

13) Saya gembira mendengarnya, bapa saya tidak henti mengucapkan Alhamdulillah dan senyum memandang saya.

14) Ibu, kakak, dan abg ipar saya kelihatan gembira mendengar keputusannya telah berubah menjadi NEGATIF.

15) Alhamdulillah, semuanya datang dari ALLAH swt. Bapa saya bukan doktor, dia juga bukan bomoh, tetapi dia seorang PERAWAT dengan izinNya. Kata-kata dia sentiasa segar dan berlegar di fikiran saya. “Habib, zaman dulu-dulu mana ada hospital, dengan air kosong sahaja boleh sembuh segala penyakit, dengan izin Allah”.

Sekian.

Habib Al-Attas

website: www.habibalattas.com
twitter: @djhabib96
email: habibsapplefamily@yahoo.com
instagram: @djhabib96

Monday, July 7, 2014

Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree

Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree





Asalamualaikum..

Disini saya ingin berkongsi sedikit pengalaman saya dan Uncle & group Gold V6

Pada beberapa bulan yang lepas saya mengalami beberapa masalah. Diantaranya saya ditipu seorang kawan. Saya telah mengambil sejumlah wang daripada funder untuk menjalankan perniagaan. Kemudian kawan saya ingin mengelolakan wang tersebut.

Kawan saya telah memberikan kepada Hazli pada ketika itu untuk menukarkan matawang Ringgit kepada US Dollar bertujuan untuk mengembangkan wang tersebut (forex).

Kawan saya tidak memberikan keuntungan yang mencukupi kepada saya (keuntungan seperti yang dijanjikan). Saya merasa kurang selesa dengan sikap beliau, lalu memberanikan diri untuk bercerita kepada Uncle perkara sebenar.

Mulanya agak sukar untuk Uncle percaya apa yang saya ceritakan.

Setelah menunjukkan beberapa bukti, akhirnya Uncle tahu juga perkara yang sebenar.

Terima kasih kepada Uncle & Group kerana mempercayai saya.

Kini Uncle telah mengembalikan hak yang sepatutnya kepada saya.

Saya rasa sukar untuk mempercayai masalah saya boleh selesai begitu sahaja kerana saya ingin melansungkan perkahwinan pada hujung bulan 8, tahun ini.

Uncle & Group V6 telah membuktikan kepercayaan kepada saya dan telah memberi profit kepada saya.

Syukur Alhamdulillah dengan izinNYA saya berasa lega. Uncle & Group banyak membantu untuk menyelesaikan masalah yang saya hadapi.

Akhir kata dari saya, TQVM pada Uncle & Group kerana banyak membantu dan menyelesaikan masalah saya.

Semoga group Uncle terus maju menolong orang yang memerlukan. InsyaAllah.

NAZREE

Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit
Saya Rasa Sukar Untuk Mempercayai Masalah Saya Boleh Selesai Begitu Sahaja - Nazree


Tuesday, July 1, 2014

Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit

Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit.





Pada 27 Jun lepas dapat RM500 masuk akaun Maybank. Terima kasih banyak2 Uncleseekers.

Saya kira lebih kurang 37 orang ahli GV6 yang masing2 dapat RM500.

Ini dah jadi macam beri upah kepada budak2 suruh berpuasa. Zaman dulu kalau puasa 1 hari dapat upah satu ringgit. Jadi sebulan dapatlah 30 ringgit. Woi... 30 ringgit dulu kira dah banyak tu.

Tapi sekarang, ni kalau nak upah anak2 puasa sebulan ... paling kurang kena kasi handphone sebijik.

Sekali lagi, terima kasih Uncleseekers, Dzoul dan admin.

Selamat menjalankan ibadah puasa.  Semoga apa yang you all lakukan selama ini dalam membantu orang2 lain akan mendapat keberkatan, rahmat dan hidayah dari Allah SAW.

Bro Jacket (Camp 2)

Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943
Saya Akan Bantu Anda (Part 1)
Sekitar 300% Dalam Masa 4 Bulan!
Tak Baik Menipu Allah Taala Marah….
Profit Memang Kencang
Masih Boleh Lagi Goyang-goyang Kaki & Masih Lena Tidur
Talian STREAMYX Mendukacitakan
Talian STREMYX Pulih Sediakala, Terima Kasih TM
Zaman Dulu Kalau Puasa 1 Hari Dapat Upah Satu Ringgit









Selamat Hari Raya - Part 1

Selamat Hari Raya - Part 1