Followers

Friday, August 29, 2014

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'






Baru je aku bangun tido dan terus duduk atas kerusi , dzoul menyapa aku tanpa sempat aku minum air nescafe!

'Bang, saya rasa kita tutup semua akaun(cut-position) dan pakai balik robot'

Aku tersenyum dan memandang wajah dzoul yg agak berkerut sambil aku membelek kesemua maklumat profit setiap customer sejak dari mula mereka join group ni yg admin berikan...

'Dah x boleh dah ni....'

Beliau yg sentiasa mengkaji market setiap hari dpn laptop mungkin  dpt signal sudah sampai waktunya bertukar kpd robot..

'Mizi, dzoul nak tutup semua akaun yg ada dan pakai balik robot? Apa pandangan ko?'

Dgn slanga kelantanya..

'Market masih MENGAMUK be. Hok tu sebaiknyo. Byk yg manual doh kare..Bln september hingga november sesuai pakai robot dlm kajian saya. Saya dah siap robot baru lagi, profit suruh dzoul setting'

Pelat kelantan mizi masih pekat

'Mizi, komisen aku, dzoul dgn ko kena kurangkan separuh. Gaji, kita amik sikit je yg lain kita top up bagi customer. Dah ratus ribu usd kita tolong topup akaun customer sampai kering dibuatnya'

Aku minta dia faham situasi

'Pehe be. Abe wat lah yg terbaik. Robot baru ni selamat tapi dzoul kena setting profit'

Dah dua kali si mizi ni ulang benda yg sama!

'Dzoul, Roni dan Adeek, tlg beri aku kesemua maklumat terkini akaun customer satu jam dari skrg'

Maklumat yg diterima profit bersih yg telah diterima oleh setiap warga GV6 anggaran selama 5 hingga 10 bln adalah sekitar 45% - 110% dari margin asal

Sekitar 2.30 pagi, kesemua akaun telah ditutup dan robot berfungsi semula menggunakan GV6 dan ada juga GV8

Aku termenung panjang...

Pengendali berilmu sudah ada..

Begitu juga dgn usaha keras..

Berdoa pun sudah berbakul ..

4 bln mewah, 4 bln ikat perut..

Aku berterima kasih padaNYA krn kita semua masih bernyawa, masih sihat, masih ada lagi margin, masih lagi ada pelbagai robot yg bleh diguna pakai masa dpn 'WARGA GV6' dimasa kini dan masa hadapan

'...jika kamu berterima kasih, sungguh aku menambahkan kepada kamu, dan jika kamu tidak berterima kasih, azab-KU sungguh keras." (14:7)



Artikel Kelolaan Saya:
DZOUL
dzulizzi@gmail.com
010-8102943

'Market Masih MENGAMUK Abe. Hok tu sebaiknyo...'