Followers

Sunday, October 7, 2012

Sultan Perak Atau Kerabat? (Part 10)

Sultan Perak Atau Kerabat? (Part 10)

Kali ni turn aku lagi yang tulis. He he..Ku Shah, lu rilek dulu wokay. Lek lu sap kok tang lu..

 
 Raja Shuib Almarhum Sultan Idris Shah (klik)
atau lebih dikenali sebagai Ku Ess. Beliau adalah anak paling bongsu kepada Almarhum Sultan Idris Shah. 

Beliau juga meminati sukan tomoy. Aku sendiri pernah melihat dengan mata kepala sendiri ketika beliau menjalani latihan di Kirsty Muay Thai Fight Club Gym kat sini

Perempuan yang cute pakai baju hitam seluar cekelat tu adalah Kirsty Leigh Dzulkarnain. Beliau juga adalah boss Kirsty Muay Thai Fight Club Gym. Yang pakai seluar biru tersenyum nampak gigi, Ediey Selindang Kuning. Aku memang minat bila dia bertarung digelanggang! Sebelah Ediey plak adalah anak lelaki kesayangan aku Habib. 

Habib ni anak yang suka berdikari sejak kecil lagi, suka senyum, suka hiburkan hati aku, dengar nasihat, kecik-kecik dah ada awekz, pendek kata anak yang baik cuma satu jer yang aku tak suka perangai dia...hu hu






Ku Ess di tengah sekali pakai warna hitam. Walaupu dia 'aww'..korang jangan main-main ngan dia ni..sekali kena penyepak bleh beralih dagu!

Aku nak selit lagi sikit citer pasal anak aku ni. Dulu masa dia baru belajar sebulan kat tempat Kristy ni memang aku tak puas hati tapi sekarang ni aku boleh bagi dia 3 bintang. Mekasih Kristy dan semua jurulatih tomoi disana dan tak lupa juga pada mantan isteriku Cik Manja kerana menjaga putera ku sebaiknya.

 Jurulatih Kirsty Muay Thai Fight Club Gym
Kerana korang ajar anak aku dengan sebaiknya, gambar ni aku kasi paling besar sekali. Cuma tang rekemen untuk anak aku masuk SUKMA tahun depan minta maaplah banyak-banyak sebab Habib ada SPM. 

My son, lawa perut? lalaala...

Ku Ess dibelakang Ku Shah pakai cermin mata merah. Gambar ini diambil pada Hari Raya Pertama 2012 di rumah kakak Ku Ess. (Gambar aku curi kat Facebook Ku Shah..Muaha ha ha). Kalau ikut turutan keluarga Ku Ess adalah anak yang ke tigabelas dan Ku Syah pula anak nombor empat.

Dato Seri Che Puan Norizan adalah bonda Ku Ess dan juga mantan isteri kepada Almarhum Sultan Idris yang ke lapan. (sumber sini). Beliau juga pernah menggangotai sebuah kumpulan nasyid satu ketika dahulu

 Aku lupa nak beritau kat lu bila terjumpa kat Gym Kristy. Muka lu ada iras-iras sikit macam Boy Geoge kan?
Part 9 - 1 Billion Hengget Lesap Kemaner?
Part 10 - The Tomoi Princess
Part 11 - Fitnah Kepada Ayahanda!
Part 12 - Dimanakah Kan Ku Cari Ganti...
Part 13 - Hujan Panas Turun Bila Senjata Di Buka!  
Part 14 - Kepala Lembu?
Part 15 - Petanda Kematian Orang Kenamaan?
Part 16 - Raya Awal Sehari!  
Part 17 - Duit Atas Angin?
Part 18 - Abu dan Orang Besar...
Part 19 - Royalti Dari MACP?
Part 20 - Sultan Perak Dalam Kenangan
Part 21 - Fitnah Arak
Part 22 - Hina Besi Kerana Karat, Hina Manusia Kerana Bangsat 
Part 23 - Showtime...

14 comments:

dayteenlea said...

oh begitu kisahnya

C++ said...

Bhai US...

Fuyoh... Bini lu dulu ader plane Burt Ruttan yer... pergh... hebat... hebat....

Gua tak pernah terbangkan model tue... tapi kalu Eagle tue ader la dua tiga kali dulu tahun 2003 kat Subang...

TheSniper said...

Yg ni ok. sempat abih 2 batang nusantara ijo. hahaha....

Mr AMaD said...

Bro US.. cerita pengalaman didalam penjara da abeh belom?? cam tergantung jekkk.. kasik abeh la satu persatu..

Prince of Noob said...

wah ganasnya ku ess main tomoy... kalau org lelaki kena sepak mau koma dibuatnya... tapi boy george tu mmg lawak

ACS IPOH said...

Ku ess tu satu sekolah teman di SMK ACS IPOH..perangai dia dr zaman sekolah mmg low profile wpun kerabat..

Anonymous said...

I have a problem with the overall premise of your article but I still think its really informative. I really like your other posts. Keep up the great work. If you can add more video and pictures can be much better. Because they help much clear understanding. :) thanks

Anonymous said...

KuEss tu hidup tak pernah kacau orang , suka buat hal sendiri dengan aktiviti muaythai dan fashion beliau.Langsung tak tahu nak sombong atau meninggi diri.

orang kampung said...

dia ni saya kenal....mula2 saya kenal dia,tak tahu pun dia ni anak sultan..low profile and selamba jer...boleh dikatakan seorang IKON DALAM MUAY THAI yang saya hormati dan segani la jugak......bukan segan apa , semangat dia tu.....tak kenal erti kalah...tak suka downkan orang dan sentiasa beri semangat kat orang untuk berjaya ...dia ni jenis diam tapi dashat pengaruh dia sebenarnya...tapi boleh dikatakan,dia ni anak raja kesayangan ramai la , sebab apa ? sebab keperibadian dia and saya sendiri pernah tengok dia depan mata and masa tu dia bercelak jer tak ada solekan langsung,masa tu dia dari mana ntah,dia nampak fresh ala ala cukup rehat..MEMANG NATURAL BEAUTY ....tergamam la jugak hahahahahah .....boss saya duduk dekat dengan kediaman dia ni kat kl and setiap kali pagi dia keluar jogging memang kerap saya nampak dia dulu....sekarang jarang nampak ...apapun dia ni saya respect...walau anak raja sekalipun tak pernah jadikan itu alasan untuk bongkak ...

Anonymous said...

"Mess with the best, die like the rest"
[Dade Murphy]

Anonymous said...

I won't be able to thank you fully for the articles on your web-site. I know you'd put a lot of time and energy into all of them and hope you know how much I appreciate it. I hope I could do the same for someone else sometime.

Star follower said...

wahhh kuEss ni...the one and only royal beauty boxer of malaysia...dia memang sempoi , low profile , selamba and very very friendly dan sangat2 berbudi bahasa dan hormat kat orang tak kira siapa..berpeluang la jugak meet her in person hari tu and happy sangat sangat...siapa yang berpeluang mengenali kuess secara berdepan..pasti suka dan happy...

Anonymous said...

KuEss the most prolific royal nak muay (muaythai fighter) , simple classy and humbled ...as for me when talking about her , more to POSITIVE than NEGATIVE ..yes,really mean it..im one of her big fan ..

Anonymous said...

Aurat kene jage!