Followers

Saturday, June 1, 2013

Mangsa Penipuan Forex

Mangsa Penipuan Forex



miliunsoftware@gmail.com

Mangsa Penipuan Forex

Salam uncle, biarlah saya perkenalkan diri saya dahulu, saya pn xxxxxxxxxxxxx berasal dr dungun terengganu,dan bertugas sebagai xxxxxxx, tujuan saya email kpd uncle ini ialah utk berkongsi pengalaman pahit saya dlm dunia forex.

Ceritanya begini, awal bln april baru batu ni ank sedara telah mendpt kerja di real ingenious bangunan uoa bangsar sebagai admin excutive, slepas itu beliau menelefon saya utk melabur dlm forex ni,

Penerangan pjg lebar diberikan ttg keuntungan yg boleh dijana dgn pelaburan ini, akibat terpikat dgn ganjarannya sementelahan dia tu kan ank sedara ,takkan dia cuba bohongi saya, tanpa berfikir pjg lagi saya pun labur dlm rm200 ribu utk dptkan tiga lot, keluarkan semua duit dlm asb,kemudian ank sedara saya buat telegraf tranfer tt ke akaun hsbc hongkong utk dilaburkan di world fokus limited int, di new zeland,maka bolehlah saya password utk akaun bg urusniaga forex dan urusan buy or sell ,enter ,locking dsn withdraw semua dilakukan dlm world fokus berpandu graf dlm netdania.

Saya mula masuk pelaburan tunpd 16hb apr, maka tidak berapa lama kemudian adalah profit ,masuk akhir bulan april ,saya dipujuk agi utk tmbh lot bg merancakkan lagi urusniaga, saya berkesempatan berjumpa dgn shazlin sebagai senior manager ank sedara di menara uoa itu pd awal mei,setelah diterang dan dipujuk, saya tmbh lagi rm50 ribu,dptlah lagi profit, tapi masalahnya, equity x kuat katanya kena tmbh agi rm30 ribu menjadikannya semua rm280 ribu,,selepas itu cuma dpt sekali je profit,sbb selepas itu jadi margin call sbb equity low dan diberi masa tiga hari utk top up rm120 ribu jika tidak akaun saya akn close serta .

manalah saya nak cari duit tu dlm masa tiga hari,saya biarkan akaun tu close dan saya hilang segala galanya pd 31 mei, dlm masa sebln setengah ianya lesap sekelip mata sahaja,

Menangis pun tak berguna, maka saya pun cuba dptkan maklumat mengenai real ingenious ni tapi dah terlmbt, byk info negatif ttg nya, cuba uncle google blog aina adnan,dr situ saya dpt no mangsa yg telah ditipu. Saya telah hubungi mrk dan ceritanya hampir sama dgn saya, Saya mtk uncle siasat dan war war ttg kegiatan haram mrk utk pengetahuan umum bg mengelak ramai mangsa yg ditipu oleh mrk, yg kesiannya ramai pekerja kat situ adalah org melayu,big boss dia nama byran bangsa china,

Terpulanglah pd uncle utk mempercayainya atau tidak,tapi saya benar berharap agar uncle dpt pemcerahan dlm kes ini, sbb dah cuba berpakat dgn mangsa lain,tapi tak tahu apa yg perlu dilakukan,

Ini saya sertakan no tel mangsa or waris mrk

xxxxxxxxxxx tinggal di dengkil selangor org kelantan rugi rm200 ribu

xxxxx bekerja di kota damansara xxxxxxxx rugi rm600 ribu

xxxxxxx bekerja kat kajang xxxxxxxxx kerugian rm200 ribu

Jika uncle habis baca email saya ni ,saya ucapkan ribuan terimakasih ats perhatian uncle.

Terimakasih byk kpd uncle sekali lagi, no telefon saya xxxxxxxxxxxxx

Sent from my iPad


6 comments:

arjuntai said...

Makmalforexfx ni bkn ka humaizi pnya...yg mc kan ac speedline dulu???
Ac juta2 Pun Bleh Mc..ni Jual ea Plk...hancus2

Anonymous said...

Salam,

Sy salah seorang forex trader. Masalah kena tipu dalam forex nih dah banyak kali saya dengar. Selalu yang tertipu sebab dengan rela hati bagi duit berpuluh2 ribu / beratus2 ribu untuk orang trade. Kononnya easy money. Cuba2 lah belajar sendiri, buat demo acct... dan kalau boleh double up acct demo tu... kalau ada duit, trade usd300 or usd1k... ingat forex ni senang ka? nak trade pun perlu ilmu serta pengalaman sekurang2nya 2 or 3 tahun... forex ni adalah satu kerjaya... macam student baru graduate... tak semestinya masuk kerja dia pandai... perlu ditunjuk ajar lagi... satu lagi... kalau bukak lot besar... kalau Margin Call (MC) pun masih ada duit kat acct yang boleh kita trade lagi... sebelum MC pun kita sempat hedging... kalau nak belajar skrang ni banyak dalam youtube... tak paham cuba tanya kawan2 yang tahu serba sikit... jangan sesekali bagi duit kita kat orang untuk tradekan duit tu... nanti kita boleh hilang sedar & kawan2...

FX Trader Ikan Bilis...

kampong lad said...

1. banyaknya duit orang2 melayu. hilang 200k, 600k,
2. depa punya mangsa ialah orang baru pencen, baru dapat vss - salesman adik beradik.
3. forex trading by individuals is illegal in malaysia - hanya bank2 commercial yg ada lesen, itupun utk pengimport & pengeksport, mesti ada trade transactions. sebab tu depa beroperasi diluar negara (offshore).
4.beli murah & jual mahal (macam kasino saham), baru dapat untung. bolehkah beli murah & jual mahal selalu & bila kita untung ada pihak yg rugi. boleh untung selalu ka?
5. depa kata trade on-line melalui bloomberg, tapi depa buat bloomberg sendiri & bila duit dah masok, depa bagi kadar pertukaran kurang dari yg kita beli. dia gerit sikit, akhirnya rugi 100%.
6. banyak students kena duit ptptn, duit ibu bapa & duit adik beradik.

Anonymous said...

Part 2/2
From:
Sent: 27/08/2013 03:51 PM
To: bnmtelelink@bnm.gov.my
Cc:
Subject: FW: I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims.

Dear Sir,

I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims. If the claims/allegations are true, stern action must be taken against the operators to prevent them from setting up new company to continue with their cheating ways.

If it is true, it is very sad that they used fresh graduates as 'agents' to convince their family to invest and some may have to sell houses etc to pay up for the losses. The Malays has this saying 'kalau tiada angin masakan pokok bergoyang' hence if it is recorded and documented in more than 20 blogs there must be some truth to the allegations and investigation must be carried out.

1. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/01/fresh-graduate-awas-dengan-jawatan.html?m=1
2. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/08/lagi-mengenai-real-liar-ingenious-sdn.html?m=1
3. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html?m=1
4. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html
5. http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com/
6. http://mypreciousblog90.blogspot.com/2012/12/kekecewaan-mencari-kerja.html?m=1
7. http://perempuansialafirah.blogspot.com/
8. http://atilieya.blogspot.com/2012/11/interviewscam-company.html?m=1
9. http://misisitukangtulis.blogspot.com/2010/07/gorgeous-chain-sdn-bhd-penipu.html?m=1
10. http://amyliana86.blogspot.com/2010/07/sambungan-entry-semalam.html?m=1
11. http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=521835
12. http://bilainginberbicara.blogspot.com/2011/01/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
13. http://eliyazid.blogspot.com/2011/01/gc-sdn-bhd-plaza-sentral.html?m=1
14. http://tintaheartyku.blogspot.com/2011/06/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
15. http://sitiazlinaishak.blogspot.com/?m=1
16. http://karpethidup.blogspot.com/2010/07/sangat-tak-patut.html?m=1
17. http://toet2meoww.blogspot.com/2011/09/final-part-gorgeous-chain-sdn-bhd-titan.html?m=1
18. http://www.bicarajutawan.com/forum/t24389/
19. http://benarkan-ku-untuk-berbicara.blogspot.com/2011/02/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
20. https://www.facebook.com/erafm/posts/10151635028217345

and many more just google

Honey Bee said...

Part 2/2
----Original Message----
From:
Sent: 27/08/2013 03:51 PM
To: bnmtelelink@bnm.gov.my

Cc:
Subject: FW: I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims.

Dear Sir,

I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims. If the claims/allegations are true, stern action must be taken against the operators to prevent them from setting up new company to continue with their cheating ways.

If it is true, it is very sad that they used fresh graduates as 'agents' to convince their family to invest and some may have to sell houses etc to pay up for the losses. The Malays has this saying 'kalau tiada angin masakan pokok bergoyang' hence if it is recorded and documented in more than 20 blogs there must be some truth to the allegations and investigation must be carried out.

1. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/01/fresh-graduate-awas-dengan-jawatan.html?m=1
2. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/08/lagi-mengenai-real-liar-ingenious-sdn.html?m=1
3. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html?m=1
4. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html
5. http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com/
6. http://mypreciousblog90.blogspot.com/2012/12/kekecewaan-mencari-kerja.html?m=1
7. http://perempuansialafirah.blogspot.com/
8. http://atilieya.blogspot.com/2012/11/interviewscam-company.html?m=1
9. http://misisitukangtulis.blogspot.com/2010/07/gorgeous-chain-sdn-bhd-penipu.html?m=1
10. http://amyliana86.blogspot.com/2010/07/sambungan-entry-semalam.html?m=1
11. http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=521835
12. http://bilainginberbicara.blogspot.com/2011/01/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
13. http://eliyazid.blogspot.com/2011/01/gc-sdn-bhd-plaza-sentral.html?m=1
14. http://tintaheartyku.blogspot.com/2011/06/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
15. http://sitiazlinaishak.blogspot.com/?m=1
16. http://karpethidup.blogspot.com/2010/07/sangat-tak-patut.html?m=1
17. http://toet2meoww.blogspot.com/2011/09/final-part-gorgeous-chain-sdn-bhd-titan.html?m=1
18. http://www.bicarajutawan.com/forum/t24389/
19. http://benarkan-ku-untuk-berbicara.blogspot.com/2011/02/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
20. https://www.facebook.com/erafm/posts/10151635028217345

and many more just google

Anonymous said...

salam..akak.. saya rasa kita jadi mangsa pada masa yang sama.....semua yang akan cakap betol..pasal Bryan, shazlin, ina dll.. saya kerugian hampir setengah Juta....(RM 400K ++++) dia bagi kita jnaji manis....tapi mereka tak bantu tapi guide ke arah kerugian...kpd yang tak percaya...blh la keja ngn diaorang..iklan diaorang ada ja dalam harian metro....klu jawatan Eksekutif pentadbiran dan eksekutif admin tuu dia laaa... dan hari ni KELUAR HARIAN METRO....ada 8 gadis buat report kat balai.klu sesapa nak saya jadi saksi..saya sanggup ja...sekian P/S kepada encik/cik Forex kat atas..tak payah nak cakap apa2....dulu kami pun baca dan dengar ayat yang sama juga dari syarikat Real Engineous.....