Followers

Saturday, June 15, 2013

Senaman Naikkan ‘Mood’ Pasangan - Bacaan Wanita Sahaja

Senaman Naikkan ‘Mood’ Pasangan - Bacaan Wanita Sahaja
Senaman khas yang membentuk dan menguatkan otot paha, pinggul, punggung dan perut berupaya merembes beberapa hormon bagi menaikkan ‘mood’ dalam hubungan suami isteri.

Biarpun senaman itu sebenarnya sebahagian pergerakan dalam pengurusan berat badan, ia turut mampu meningkatkan hormon seperti endorphine, adrenalin, oxytocin dan testosterone di kalangan wanita.

Tanggapan pihak tertentu bahawa senaman akan meletihkan mereka sebenarnya salah berikutan peningkatan hormon berkenaan menyebabkan mereka bertenaga untuk melakukan hubungan intim.

“Senaman antaranya squat, lunges, kettlebell swing, bridge pose, sumo squat dan kagel akan membantu meningkatkan rembesan semua hormon berkenaan yang kebanyakannya terbit ketika melakukan hubungan seks.

“Seperti endorphine akan mengurangkan rasa sakit sebaliknya memberi rasa nikmat, adrenalin pula membantu meningkatkan prestasi seseorang malah memberi keyakinan.

“Bagi oxytocin atau dikenali ‘cuddle hormone’ memainkan peranan menaikkan emosi antara pasangan dan testosterone yang turut terdapat di bahagian ovari akan mendorong wanita cergas dan aktif seks,”

1. Squat Exercise (klik)
Squat Exercise2. Lunges  Exercise (klik)

Lunges Exercise3. Kettlebell Swing Exercise (klik)

Kettlebell Swing Exercise 

 

4. Bridge Pose Exercise (klik)

Bridge Pose Exercise 5. Sumo Squat Exercise (klik)

Sumo Squat Exercise6. Kagel Exercise (klik)

Kagel Exercise Sumber (klik). Terima Kasih

No comments: