Followers

Thursday, November 1, 2012

Pubel Kong Kali Kong? (Part 1)

Pubel Kong Kali Kong? (Part 1)

Betulke Datuk Seri Dr. Suleiman Mohamed mantan Timbalan Menteri Penerangan Malaysiadah letak jawatan dari syarikat ni bulan lepas? Kalau betul kenapa ek? Ceciter...

28-10-2012 artikel pasal mamat ni 

30-10-2012 terima komen pertama berbentuk amaran 'slow motion'

 31-10-2012 sekali lagi komen berbentuk amaran tetapi sudah nampak spesis 'fast forwad'


1-11-2012 terima email bersama salinan 'police report'. Eeee...takutnya..
Memandangkan beliau tidak minta aku merahsiakan email yang diberi, maka aku terpaksalah sepantas kucing bunting berlari mempamerkan emailnya.

Fitnah? Ayoyo...Apa, Ama, Thambi, Tanggaci..
Provokosi tu mender ek? Macam rasa air sirap bandung ke?

Lepas balik meeting (klik) buka email terus jawab semula

Lebih kurang sejam kemudian dapat jawapan

Pastu jawab balik

Tunggu punya tunggu, jawapan tak terima jugak. Badan pun dah koyak, nak tulis 'satu jam'  tertulis 'satu jawapan'. Padan muka aku. Pastu layan History Channel sampai terlelap

Rupa-rupanya dia pun terlelap sama! Hampeh..

Sahabat-sahabat telah memberi beberapa maklumat tentang isu ini dari (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=14963254#post14963254 ).

Betulke kartu ni milik mamat tu? Kalau betul, adakah makhluk dari Planet Pluto yang lantik dia? Bukankah Permanent Court of International Justice dah bungkus tahun 1946 (klik)? dan takder sorang pun dari Malaya? Cuba korang baca semula! Aku cari takde. Tak tahulah samada mata aku ni dah rabun tahap cipan!

Fuiyo! macam Elton John tuu... 

 Mamat tu memang cerdik beb! Memang susah korang nak buat report sebab dia orang tak ambil deposit, takder unsur pelaburan (spesis skim cepat kaya/piramid) dan pengubahan wang haram. Korang bayar dia orang dianggap sebagai upah (processing fee) pastu dalam perjanjian tu takder sebut yang korang boleh dapat duit upah tu balik. Yang paling hebat sekali takder sebut BILA korang boleh dapat pinjaman tu. Mungkin kat 'Mashar Field' kot?

 (http://www.lfsa.gov.my/documents/10156/83268/Pubel-Bedford-Disiasat-LFSA)

 (klik)
Kalau lapuran ini berunsur fitnah, ianya harus diambil tindakan. Tak kan dah setahun lebih 'lu olang tiam-tiam jer maa..'

Dah pukul 6 petang lebih ni tapi sampai sekarang budak Alffin Farid masih tak jawab tiga soalan aku?
1. Kenapa perlunya membuka akaun sisir luar di Labuan?
2. Bolehkah akaun perbankan sisir luar dibuka ditempat lain seperti di British Virgin Island?
3. Selepas akaun dibuka, apakah jaminan dana ini akan diterima mengikut Perjanjian?

Kalau aku berpuas hati dengan ketiga-ketiga jawapan diatas, aku akan padamkan entry yang lepas bertajuk (Ybhg Tan Sri Datuk Seri Elyas Omar Kena Sailang?)

Bukankah kah surat persetujuan dari Perdana Menteri Malaysia aka Menteri Kewangan bertarikh 21-2-2011 dan rujukan PMK(B)/3/1 JLD (63) hanya sah laku untuk tujuh hari sahaja membuktikan program swap yang dinyatakan oleh Pubel mampu dilaksanakan?

Kenapa dia olang henjut surat ini kaw-kaw punyer sampai shikalang maa..? Satu Malaya angguk-angguk geleng-geleng

Kementerian Kewangan, ceciter...

Ybhg Tan Sri Datuk Seri Elyas Omar Kena Sailang?
Pubel Kong Kali Kong? (Part 1)
Pubel Kong Kali Kong? (Part 2)
Pubel Kong Kali Kong? (Part 3)

13 comments:

Herma Julianny said...

jangan jumpa dia!
takut apa2 perkara buruk berlaku nanti.
huhu...
gud luck!=)

Prince of Noob said...

banyak betul pendedahan yg rakyat tidak tahu. harap2 boleh dipanjangkan kepada pihak sprm sekiranya ada unsur2 salahguna..

Aku Peduli Apa @ APA said...

Assalam bro.
Mamat ni pun ada email gua dan sahabat2 lain,mgkn nk minta/arah kitaorang buang link UncleseekersV2 dari blog kami dengan salinan repot polis yang sama.Gua kucut beb...sampai sekarang kerandut gua bergetar getar ketakutan akibat lama tak bersetubuh.

Gua nak bagitau mamat apakenama ni yang Program ROP ini dah lama gua khatam menuntut dengan arwah Hj Supandi Mohamad,jadi dia jangan nak koyok gua lah...kah kah kah.

Anonymous said...

Bedford Capital punya owner kalau tak silap aku pernah kena tangkap kat terengganu. Org Rusia base kat Hong Kong. Cuba check. Dr Backebaur (nak sebut pun susah). Member aku tunggu duit yg dijanji sampai sekarang tak dapat2 sampai jual kilang. Modal penipu dia bukak akaun kat labuan.

Anonymous said...

Hj Supandi? Mcm pernah dengar. Oh ye, pasal nak jadikan peneroka felda (kat tpt aku ni la) utk jadi jutawan. Bisnes ternak lembu. Hihihih

Taiko Tuntu. said...

Dulu saya dgn hubby penah pergi rumah Dato' Zahari ni... Wife dia masakkan nasi dagang utk kami..

Hubby penah jalankan urusan dgn dato' penipu ni.. dato' ni cakap puang pang pung pang tapi habuk pun tarak.... memang penipu besar... nasib baik hubby saya belum keluarkan modal lagi...


** dato' penipu ni memang berlagak giler... bila ckp dgn kita kepala asyik nak mendongak jer.. rupa dia memang buat menyampah rasa cam nak sepak2 jer muka dia....

Anonymous said...

Salam Uncle Seekers

Lagi mohon pendedahan scam Pubel Kali Kong ni, cara diorang beroperasi, janji2 manis diorang dan kalau boleh macam-macam lagi scam di Malaysia. Bukan apa cuma nak bagi masyarakat kesedaran, terutama yang nak cepat kaya. Yang dah terkena tu nak buat macamana, yang penting ia dijadikan satu peringatan. Bukankah ingat mengingati dituntut oleh agama kita.

Pubel ni, my brother pun kena, dah dekat setahun lebih. Kesian, sampai tak concentrate nak business, asyik nak tunggu duit turun dari langit. Projek berbilionlah katakan. Dulu main bulan, sekarang main minggu. Rasanya dah lebih 50 kali penangguhan untuk fund direleasekan. Tapi pelik, ramai fundee yang masih percaya.

Tambah pelik, sampai sekarang tak ada tindakan dari pihak berkuasa.


Thank you Uncle Seekers
Pray for your success



Anonymous said...

Very gooԁ info. Luсκy mе I rеcеntly fοunԁ youг ѕіte by chance (stumblеupon).
I hаνe booκ marκed it foг lаter!


mу web site; solution for premature ejaculation

Anonymous said...

I cοuldn't refrain from commenting. Very well written!

my web blog; http://Ow.Mobilekopitiam.com

Anonymous said...

ӏ've been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty wοrth enough fοr mе.

In mу oρinion, if all ωeb owners and blоggers made gooԁ content aѕ you
dіԁ, thе web will be much morе useful than evег befoгe.



mу site ... chatrooms

Anonymous said...

Oh my goodness! Impressive article dude! Маny thanκs,
Howevеr I am havіng trοubleѕ ωіth youг RSS.
І don't understand the reason why I can't jοin it.
Is there anybody elѕe havіng the same RSS isѕues?
Anyonе that knows the sоlution can you κindly гespοnd?

Thаnx!!

Fеel free tо surf to mу wеbsitе mouse click the following webpage

Anonymous said...

Supеrb blog you hаѵе herе but I ωas сuriouѕ abοut if уou kneω of аny meѕsage boards that cοver the same
toρiсs diѕcussеd herе? I'd really love to be a part of group where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

My web page hemoroides

Anonymous said...

What i don't realize is in fact how you're not rеally much more smartly-appreciated than
you may be right now. You're very intelligent. You know thus considerably in relation to this topic, made me in my opinion consider it from numerous numerous angles. Its like women and men don't ѕeem to
be fascinateԁ unless it's one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs great. Always take care of it up!

Feel free to visit my webpage; adult acne treatment