Followers

Friday, October 5, 2012

Sultan Perak Atau Kerabat? (Part 9)

Sultan Perak Atau Kerabat? (Part 9)

Kali ni aku plak nak story. Asyik Ku Syah memanjang..maner bleh beb!

Nizar,  betulke Negeri Perak telah 'terlepas peluang' dapat untung 1 BILION HENGGET untuk bayaran doket-doket tanah oleh majlis-majlis Daerah dimana jalan keretapi itu melalui...

Syarikat yang maner ek yang tak  bayar 'doket' anggaran 1 BILLION tu? 

Ceciter...

Mengapa kau termenung....mengapa kau bersedih..









Part 2 - Pejabat Sultan Perak Buat Mengong!
Part 3 - Majlis tahlil Almarhum Sultan Idris di sabotaj
Part 4 - Kerusi Panas Raja Muda Perak
Part 5 - Sumpahan Keturunan
Part 6 - Sesudah Mentari Terbenam 
Part 7 - Anak
Part 8 - Katak Keredek Akhirnya  
Part 9 - 1 Billion Hengget Lesap Kemaner?
Part 10 - The Tomoi Princess
Part 11 - Fitnah Kepada Ayahanda!
Part 12 - Dimanakah Kan Ku Cari Ganti...
Part 13 - Hujan Panas Turun Bila Senjata Di Buka!
Part 14 - Kepala Lembu?
Part 15 - Petanda Kematian Orang Kenamaan?
Part 16 - Raya Awal Sehari!  
Part 17 - Duit Atas Angin?
Part 18 - Abu dan Orang Besar...
Part 19 - Royalti Dari MACP?
Part 20 - Sultan Perak Dalam Kenangan
Part 21 - Fitnah Arak
Part 22 - Hina Besi Kerana Karat, Hina Manusia Kerana Bangsat 
Part 23 - Showtime...

9 comments:

The Sniper said...

takdan senapas dah abih! hehehe

Anonymous said...

Uncle menyelit cerita tapi ciput jer..... ciput2 pun tapi maknanya cukup besar..... cejawab...cejawab sikit....

Raza said...

Aku menyampah tgk org kat blkg Nizar tu...apa halnye dia pun nk dgr apa yg Raja Nazrin titahkan kpd Nizar?

dinie muhaimin said...

doket tu ape weh?

padanmukalu lagile said...

apa ni uncle citer pendek, rugi je buat air milo gelas besar kat sebelah ni..

katak keghedek said...

doket itu adalah bayaran kepada Kerajaan Negeri melalui Pejabat Tanah atas sebab mengorek, memindah dan menampong mana2 tempat dgn mengunakan tanah atau batu bata. Maka lori2 yang memindahkan bahan2 tanah ini perlu adanya 'doket' yang menyatakan segala pembayaran untuk kerja memindah tanah atau batu bata telah dilakukan ke Pejabat Tanah Negeri... Inilah satu2 nya hasil kewangan yang pihak negeri dapat tanpa memohon kerajaan persekutuan...

Prince of Noob said...

ds nizar ada tau byk ceriter2 dan rahsia2 kerajaan negeri ker? ce citer ce citer

Anonymous said...

tulislah pajg pjg baru syok nak bc .gi ngaji dgn sifu pak samad lam lam sikit,Baw pisang lemak manis standan Atau dgn ayhanda dijandanya.

Anonymous said...

zulf:
projek keretapi anak sultan azlan punya JV dengan syed bukhari