Followers

Tuesday, April 30, 2013

Gangguan Jin! (Part 6)

Gangguan Jin! (Part 6)



Salamun alaikum (6:54) semua, tanpa di duga hari ini, telah terbongkar satu rahsia yang telah saya rahsiakan dari pengetahuan keluarga, Unlce dan lain-lain lagi. Pasti yang mengenali saya akan terkejut.. Saya minta maaf, kerana saya terpaksa merahsiakannya sebelum ini..

Satu rahsia yang saya simpan dalam-dalam... jauh-jauh... dan kalau boleh saye tak mahu sesiapa pon tahu! Seksa jiwa raga yang saya tanggung setahun lebih ini hanya tuhan dan saye saje yang tahu.

Sebenarnyer, kalau pembaca perasan cerita saya sebelum ni (Part 4) Yang No 6. dalam email tu telah saya kosongkan.. So, inilah ceritanya..

Semasa menulis ni, jantung saya berdegup dengan sangat laju! dup dup duppp! Terlalu sukar nak mengorek kembali rahsia dan memori pahit yang tersemat rapi di dalam kalbu ini!

Cerita ini adalah cerita benar.. Di dalam dunia ini pon Allah menjadikan manusia dan jin.. Saya cuma berkongsi agar menjadi tauladan kepada semua.

Gambar bilik tidur saya pada hari pertama uncle datang.. pada hari kedua tilam saya uncle suruh buang dan bakar, bilik yang setahun lebih tak berkemas, sampai nak jalan pon tak nampak lantai!

Gambar bilik pada hari ketiga pembersihan rumah saya.. tq adik, uncle, faizal, arip, ayin dan kak tiara yang banyak bantu saye!

Ok, begini kesahnya....

Saya tidur.................... tiba-tiba saya terjaga di dalam bilik, saya hairan kenapa bilik saya gelap gelita? (sebab saye tido hari-hari bukak lampu). Kemudian saya nampak lembaga yang sangat besar bewarna hitam datang menghampiri saya. Saya cuba lari tapi tak mampu nak lari!

Kadang-kadang saya  hanya mampu terbalikkan badan saya sahaje. Kadang-kadang langsung tak boleh bergerak. Satu badan terkunci, mulut jugak terkunci! Dalam hati saye menjerit allahu akhbar, Ya Hafiz selamatkan aku! Kadang-kadang dia menyerupai manusia, tapi saya tak ingat wajahnya. Sebab bila ia berlaku, mata saya cuma boleh buka sedikit sahaja.. Kadang-kadang langsung tak boleh buka.. Jadi waktu tu penglihatan saya jadi kurang jelas..

 Alhamdulillah dengan izin Allah, lepas berubat dengan unlce, saya tidak lagi mengalami peristiwa pahit itu.. Terima kasih Allah.

Saya tak pasti, saya di rogol, di perkosa, atau di setubuhi oleh siapa?? Tapi saya pasti, ia bukan mimpi atau pon fantasi! Ia benar-benar berlaku tapi yang pasti juga bukan bersama manusia, sebaliknya adalah bersama yang mengganggu saya iaitu "Jin"! bencinyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 Gambar hiasan

Terlalu berat untuk saya ceritakan, bayangkan manusia terpaksa melakukan hubungan seks dengan jin! Prosesnyer saya pon tak tahulah nak cakap macam maner, tapi ini adalah apa yang terjadi pada diri saya sebelum ini..

Kejadian yang terpaksa saya lalui

- dia cium mulut saya - air liur dan lidahnyer rase pahit.. sangat sangat pahit.. pahitnyerr sampai tak boleh nak telan, air liur dia yang masuk dalam mulut saya terlalu banyak.. gigi dia rasa tajam-tajam..


Rase pahit yang bile sampai kat anak tekak, anak tekak pon tak mampu nak terima. Rasa pahit yang tak pernah saya rasa sepanjang hidup ini, saye tak pernah rase hempedu tapi mungkin lebih pahit daripada hempedu.

 Inilah gambaran terdekat gigi tajam-tajam yang saya maksudkan

- bentuk badan - lembaga hitam besar, lembaga ni seperti tak berwajah, berat sangat badan dia, lebar

kadang-kadang dia menyerupai manusia biasa.. tak tinggi, tak rendah, badan pon sedang-sedang (mcm uncle) jgn marah yer uncle.. kulit dia bewarna kuning langsat.. dia cukup sifat, ada mata, telinga, hidung dan lain-lain lagi..

bau nyer lebih busuk dari bau longkang. tak pasti datang dari mane bau busuk tu. dari badan dia ke? atau dari mane? yang pasti bau busuk

-kadang-kadang ade satu bau busuk, tak pasti bau tu datang dari mane..

Apabila dia datang, dia akan meraba badan saya, cium mulut, leher, dada, bersetubuh dengan saya, kadang-kadang dia datang buat yang ringan-ringan dengan saya (adik ckp beromen)! Yang gila nyer, ada masa saye sedar dan saye melawan tapi saya kalah! ade mase saye tak sedar jadi saya terpaksa layan jer, bangun tido barulah saye sedar yang saye melakukan hubungan itu bersama dia! ade masa, saye relakan jer ape dia nak buat dengan saye, sebab saye rase seperti putus asa.. dan kadang-kadang saye ade jugak ade rase keseronokan (ghairah) bersama dia! gila gila gilaa


Lagi giler punyer cerita, saye penah rase dia masukkan sesuatu di dalam mulut saye. Berkemungkinan besar, adalah alat kemaluan dia(zakar). Besar dia macam marker pen Artline 70.. tapi panjang sket lah dalam 20cm!


Semua adegan di atas, kadang-kadang berlaku tak sampai 5 minit. Paling lama pon dalam 10-15 minit. Kalau saye balik rumah mak ayah di kampung pon saye kene jugakk! Dia datang dalam bilik saya di kampung pula.. tensionnnyerrrr..

Perkara-perkara ini berlaku sewaktu saya di dalam keadaan pejamkan mata untuk tidur.. Tiba-tiba saye terjage dan bersama dengan dia dan saye akan terjaga lagi sekali dan dia telah hilang dari pandangan saya..

semasa kejadian itu, yang saya ingat ada masa memang saye sedia ada dalam keadaan tak berbaju(bogel)dan kadang-kadang saye berpakaian.. tetapi yang peliknya, pakaian sebelum dan selepas kejadian adalah berbeza..

Selepas terjaga dari tidur, badan saye berasa lemah, letih, lesu.. Rase blurrr jer, ingat mimpi.. Pastu jadi lagik.. jadik lagik.. sedapkan hati anggap mimpi jugak.. Tapi sampai bila saye nak menipu diri?

Lame-lame saye rase sedih, malu, berdosa, benci, jijik, geli, gila.. Tak tahu nak minta tolong siapa, waktu tu saye telah lalai kerana terlupa akan Allah.. Ya allah ampunkanlah segala dosa-dosaku..

 gambar bilik lagi satu, serius lame sangat saye tak masuk, masuk kadang-kadang jer bile nak cari barang. Periuk kecil tu, last saye masak maggi kari pastu tak basuh setahun! file kerje saye macam tebar roti canai!

gambar loteng, kadang-kadang saye dengar bunyi 'degang degung' kat atas seperti ada makhluk bersaiz gemuk berlari.. tataulah ape bendenyer.. mula-mula memang rasa takut, lame-lame saye buat tatau jer.. lantaklah

 ini bahagian tempat adik perempuan saye punyer barang-barang.. pon sepah jugak. saya pun tak pasti siapa yang menyepahnya

dapur yang dah bertahun saye tak masuk.. mase pertama kali masuk dengan uncle dan kwan-kawannyer, saye pon terkejut melihat keadaan dapur yang sangat-sangat-sangat sepah dan kotor.. sebab bukan saye yang sepahkan.. saye agak kucing punyer angkara, tetapi uncle kate bukan!!

Waktu tu saya tak pasti apa punca berlaku perkara di atas. Tapi kini saya sedar, mungkin sebab saye tinggal di alam kelalaian dan tempat tinggal yang terlalu kotor.. Dan sebab itu allah selalu mengingatkan kita dan dia suka orang yang bersih. Jadi kita hendaklah bersih luar dan dalam..

"...Dia suka orang-orang yang bersihkan diri mereka." 2:222  

"...Allah suka orang-orang yang bersihkan diri mereka." 9:108

Akhir kate, nasihat pada para pembaca uncle tolong buatkan.... ade ke ayat al quran tentang jin akan datang kepada manusia?

p:s/ adik time kasih tolong saye hadapi semua ini dan berada di samping saye sewaktu menulis cerita ini.. Selalunye semua cerita saye email pada uncle, tapi kali ni saye tulis sendiri dalam blog uncle, di meja uncle, duduk atas kerusi uncle dan gune kumputer uncle! Lame sangat saye gune komputer uncle, sampai orang tua tu tersangat stress sebab saye dan adik tak izinkan dia masuk ke dalam bilik dia sendiri.. hehe sori yer uncle!

Untuk pengetahuan semua, gambar-gambar di dalam rumah saye semuanya di ambil oleh Ayin.. Bila saye dengar bunyi 'snap', saye terus marah pada Ayin.. Ayin, i'm sorry k.

Bersambung....

Part 1 - Aku derita...
Part 2 - Toyol, Hantu & Tahi Kucing
Part 3 - Inilah Aku (Mood PMS)
Part 4 - Suka Berbogel Dalam Rumah!
Part 5 - Mimpi Yang Meletihkan!
Part 6 - Aku Dirogol Jin Setiap Hari!
Part 7 - Babai Jin Yang lama..

Angkara Saka – Diari 1
Angkara Saka Suami- Diari 2
Bukan ke Setan Kena Ikat Bulan Puasa? Hu...Hu...
Eleh..


Sunday, April 28, 2013

Keputusan Pilihanraya 2013 (Part 12)

Keputusan Pilihanraya 2013 (Part 12)












Sekitar 75% penjawat awam di Putra Jaya adalah dari Kelantan.
 (klik)

 Adakah doa pengundi Putraya akan dimakbulkan untuk PRU13?
Datuk Seri Tengku Adnan, kadangkala doa kita tidak dimakbulkan kerana beberapa sebab.
Percaturan yang silap, penasihat yang dungu, dan keangkuhan orang sekeliling punca segalanya.

Tahniah Datuk Husam Musa. 
Amoi tu cun kan? hu hu

video
Anak muda sudah bangkit.

Keputusan Pilihanraya 2013! (Part 11)
Keputusan Pilihanraya 2013! (Part 12)
Keputusan Pilihanraya 2013! (Part 13) - Penutup


Friday, April 26, 2013

Ann Zulkifli - Maafkanlah

Ann Zulkifli - Maafkanlah

 Korang jangan salahkan aku pasal letak gambo ni. Ayien yang bersalah sebab dia yang mendesak.

Suara Artis Ann Zulkifli ni memang power siot. Lembik kepala lutut aku di buatnya bila dengar suara merdunya.

 Album dia ada dua lagu dan dua minus one. Yang minus tu untuk korang nyanyi kalau nak karaoke. Lagu nombor dua bertajuk Mungkin, liriknya ditulis oleh Misya.

Kalau korang nak tau, Ann Zulkifli dah lima tahun nyanyi kat PNB Darby Park (39 Restaurant). Lunch ngan Dinner dia perform kat sana tiap-tiap hari cuma hari Sabtu ngan Ahad jer dia buat roti canai kat umah kot.

video
Disclaimer: Lagu di atas adalah untuk tujuan promosi dan untuk memperkenalkan artis sahaja. Copyright 2012 Amethyst Music Talent.

Ann Zulkifli, aku suka bangat lagu ni (Maafkanlah)
Suara mu terpeta di hati ku
Walau pun kadangkala bila aku lihat wajahmu aku rasa tak best tapi di hati ini setiap saat bergetar alunan suara mu yang merdu...pergh...

Lirik lagu ni Ann Zulkifli sendiri yang tulis masa baring atas sofa. Setengah jam jer! Korang bleh?

Lirik lagu  Ann Zulkifli Maafkanlah

Simpan saja semua kesilapan
Sementara nyawa masih ada
Maafkanlah diriku andai kau masih menyinta
Lenyapkanlah dendam hatimu

Kasih ini sampai akhir nyawaku
Walau kita tidak mungkin kan bersama
Biarkanlah kita akur dengan takdir yang tertulis
Redhakanlah kasih, semua ini

Demi cinta yang telah hancur luka
Atas janji yang ku mungkir 
Maafkanlah
Kisah kita bersilih duka bahagia
Terhabis kudratku menahan sengsara

Maafkanlah
Kasih kita

Demi cinta yang telah hancur luka
Atas janji yang ku mungkir
Maafkanlah
Jangan kau terseksa lagi
Atas luka yang ku beri
Ku mohon agar engkau memaafkan

Biar luka kali ini 
Pergi jauh dari hati
Redhakanlah sesalanku
Izinkan aku meminta kali akhir
Maaf sayang

Simpan saja semua kesilapan
Maafkanlah kasih..
Kasih..

Lagu : Ross Ariffin (Sony Music Publishing)

Keputusan Pilihanraya 2013! (Part 11)

Keputusan Pilihanraya 2013! (Part 11)

"And the disbelievers planned, but Allah planned. And Allah is the best of planners" 
3:54


Kepada semua pemimpinku yang sekarng ni sedang berada diatas dan yang bakal menggantinya. Rakyat marhaen macam kami semua ni terutamanya bangsa Melayu kita ni sangat sensitif jiwanya. Sekali hati terluka dan benci, sukar untuk dipulihkan...

  Don't Hurt Anyone! 
"It only takes a few seconds to hurt peole, and it can take years to heal"

Thursday, April 25, 2013

Gangguan Jin! (Part 5)

Gangguan Jin! (Part 5)

"Daripada kejahatan pembisik yang menyelinap, Yang membisikkan di dalam dada manusia, Daripada jin dan manusia." 
(114:4-6) 

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog Uncle, saya harap anda semua berada dalam keadaan yang baik-baik..

Sekarang saya cuba mengingati semula memori-memori kisah silam saya. Detik permulaan saya berubah menjadi seorang manusia yang dari zahirnya sahaja kelihatan seperti manusia normal. Tetapi sebenarnya saya sudah mula terjebak di alam ‘kegelapan dan kemusnahan’ dan terus terjerumus dan akhirnya bye bye ita!

Beberapa orang yang mengetahui segala-galanya tentang diri saya pada mula hingga akhir mengatakan saya “Gila” (uncle, kak tiara ckp face to face dengan saya, yang lain-lain mungkin berkata saya gila dalam hati!)

Saye pula sejujurnya akhir-akhir ni baru sedar yang saya super giler!!

Detik terakhir saya sebagai manusia normal, baru saya teringat pada hari sabtu yang lepas. Semasa berborak dengan uncle dalam kereta, masa tu kami dalam perjalanan ke rumah saya. Uncle kate nak pastikan semua problem dalam rumah saye tu dah settle.. So uncle, dah settle kan rumah saye?

Alhamdulillah.. Terima kasih banyak-banyak uncle.. 

 Gambar 6
Bersih dari SEGALANYA. uncle suruh saye cat dinding, kilatkan lantai dan beli perabut yang baru. Dia doakan agar saye akan bertemu jodoh dalam masa setahun. Siapakah agaknya? Ermphh...Banyak orang kata mulut uncle masin. Betulke? kita tengok nanti..hu hu

Gambar 7
Beginilah keadaan rumahku sebelum uncle datang merawat

Ok, berbalik semula kisah yang saya ingat sebelum hidup saya punah-ranah. Bermula dengan saya solat subuh di rumah, solat zuhur di masjid Putrjaya. Solat asar, maghrib dan isyak pada hari tu saya tak ingat sama ada saya lakukan atau pon tidak. Tapi yang saya sangat pasti, selepas itulah terus kepala dan diri saya ni short(bengong). Badan saya mula terasa amat-amatlah berat, kaki kedua-dua belah terasa sakit sangat, kaki saya bagai di cucuk-cucuk jarum, badan pula terasa lenguh-lenguh sangat…


Kemudian bermulalah episod saya yang tidak mahu keluar rumah. Berkurung dalam bilik jer keje saya hari-hari. Saya sering rasa mengantuk. Mengantuk tahap dewa punyer! Tidooo jer setiap masa.. ishh kalau ingat-ingat balik…. Memang teruk sangat jadual waktu tido saya. Saya tido tanpa rasa jemu.. Rasanya aktiviti saya pada setengah tahun yang pertama, makan tido makan tido sampai lebam!

Bayangkan selepas jer saya bangun dari tido, perut saya pasti terasa begitu lapar. Terus saya menuju ke dapur mencari makanan.. Saya pon apa lagi, wajib bukak peti ais, kemudian saya bersila depan peti ais dan makan apa sahaja makanan yang ada kat dalam tu. Yer, memang saya makan bersila depan peti ais! Selongkar apa yang ada, dan makan sampai kenyang. Serius waktu tu saya tak berasa pelik, malah seronok pulak yang saya rasa. Gila kan? huhu Kadang-kadang tu, sampai makanan yang dah basi pon saye makan jugak. Saye perasan makanan tu dah basi, tapi saye terus kan jugak memakannya..  

Tekak ni bleh plak rase sedap bile makan makanan basi! huuhhh 


Lepas jer makan, sambung tido lagi sampai tengah malam. Kalau terjaga saye pi makan depan peti ais atau pi toilet. Pastu tido balik.. Mata ni sentiasa berasa mengantuk, badan pulak sentiasa berasa nak berada atas katil. Setengah tahun hidup saya zzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzZZzz tanpa rasa jemu!

Tak penah saya lalui proses tido yang sebegitu panjang. Walau dah tido dengan begitu banyak tapi mata saya tetap mengantuk dan badan rasa lesu jer hari-hari.. Kalau di campur-campur waktu tido saye ni, saye rase dah beribu-ribu jam saye tido, tapi kenapa mata ni mengantuk lagi?? Hairan sungguh…

Saya cuma keluar rumah bila stok makanan dah habis. Kalau saya ni robot, pasti lagi lah saye takkan keluar rumah selama-lamanya! Saya ibarat diri saya pada waktu dulu suka sangat duduk dalam rumah, suka sangat berkurung dalam bilik, seboleh-boleh saya tak mahu keluar..


Waktu tido tu, memang macam-macam lah saya mimpi.. Mimpi yang makin lama makin meletihkan saya.. Dan akhir sekali bukan setakat saya mengalami mimpi yang menakutkan tapi saya rasa seolah-olah di ganggu oleh syaitan, jin atau pon iblis.

Ini adalah andaian saya pada waktu itu, walaupon pada masa itu saya tak berapa pasti tapi saya yakin ada sesuatu yang menganggu saya! confirmed!


Sehingga sukar sangat untuk saya tido, kejap-kejap terjaga, jantung ni plak bila tersedar pasti berdegup dengan sangat kencang! Selalu terperanjat-terperanjat waktu tengah tido. Serius memang tension sangat! Hari-hari saya tido pasti bukak lampu, kalau tutup lampu lagi lah macam-macam yang datang mengganggu tidur saya..


Tapi, selepas berubat dengan uncle, alhamdulillah dengan izin Allah skang saya tido sangat-sangat lah lena. Sangatlah best! Letak je kepala atas bantal pasti shut down terus.. Paling ajaib sekali saya boleh tido tutup lampu tanpa sebarang gangguan.. Syukur sangat-sangat padamu Ya Allah atas nikmat tidurku yang kau telah berikan semula..

Bersambung...

Part 1 - Aku derita...
Part 2 - Toyol, Hantu & Tahi Kucing
Part 3 - Inilah Aku (Mood PMS)
Part 4 - Suka Berbogel Dalam Rumah!
Part 5 - Mimpi Yang Meletihkan!
Part 6 - Aku Dirogol Jin Setiap Hari!
Part 7 - Babai Jin Yang lama..

Angkara Saka – Diari 1
Angkara Saka Suami- Diari 2
Bukan ke Setan Kena Ikat Bulan Puasa? Hu...Hu...
Eleh..

Wednesday, April 24, 2013

Gangguan Jin! (Part 4)

Gangguan Jin! (Part 4)

"...Sesungguhnya syaitan menyentuhku dengan keletihan dan azab."
38:41

Email ini saye hantar pada uncle pada 5-4-2013 dan selepas hampir seminggu barulah saye berjaye menemuinye iaitu 11-4-2013

A'kum uncle, saye ade masalah tatau nak buat ape dah.. Sebab biar melarat hampir 2 tahun, akhirnye malam ni teringat yg uncle bleh ubat2 sakit misteri.

Saye bace beberape tahun lepas, mase blog lame lg, ade uncle ubat org sakit.. Saye ni tatau nak di kategori kan sakit ape.. Tapi dgn izin Allah, saya mendapat kesedaran akhir2 ni.. hati saye mula sedar dan berasa tidak senang memikirkan kenapa saya jadi begini..

Dua tahun lepas, saye mula berubah secara perlahan-lahan..

1. Tak mahu bekerja. Customer talipon saye tak nak angkat. Hati saye embatu jer.. Cust sms pon saye x balas.. Customer nak bayar hutang pd saye pon saye buat tak tahu.. Cust fax sebutharga saye letak tepi.. Yg btul2 nak bg job pd saye pon saye x layan, saye menghilang dr customer2 saye. 2 tahun uncle saye hilang nafsu utk bekerja. Sekelip mata saye boleh lupa akan tanggungjawap saye. Tak tahu ape yg telah terjadi..

2. Mula dgn suke menyendiri.. Suka berkurung dlm blk.. Tak mahu keluar rumah.. solat pon tak mahu dah.. Sentiasa mengantuk x tentu mase

3. Ikatan dgn keluarga yg rapat mula renggang perlahan-lahan.. Ade jer hal yg berlaku.. Kalau dulu bleh kat sebulan tu 2-3 kali blk kampung.. Skang ni 3 bulan sekali blom tentu lg.. Mak ayah suruh blk, saye ckp saye bz! Seperti tiada perasaan.

4. Dlm diri ni skit2 nak marah.. Saye seorang yg ceria dan peramah sgt dulu.. Skang ni saye hanyer berlakon saje dpn org. Dlm hati ni tetap x berasa spt dulu..

5. Badan rase panas dan x selesa.. Saye baru sedar yg selama 2 thn ni saye x suke pakai baju dlm rumah.. Tak ke pelik. Sebelum ni saye tader bersifat begitu.

6.

7. Bayangkan, hampir 2 tahun saye tak membasuh baju2 yg saya pakai.. Baju kotor berselerak sane sini dlm blk penuh sampai x nampak lantai.

Gambar 6

Pakaian yang tidak pernah dibasuh berada disebelah bilik utama saye

 8. 2 tahun ni rumah saye x pernah di sapu, di kemas dan sebagainyer. Blom kire taik kucing bersepah2 dlm rumah! Saye tinggal sorang dlm rumah yg saye baru sedar sgt lah horror! Selama ni bkn hati jer buta, mata saye pon buta.

9. Berat saye sampai naik 15kg dlm mase setahun.

10.. Saye pelik.. Dulu saye sgt ceria, suke jumpe org, rajin solat, berniaga bagus sgt kalau x camner saye bleh survive 2 thn x kerja.. Zakat bayar.. Tp skang saye suke menyendiri, berkurung, tido tido.. Tatau lah ape yg silap uncle.. Skang saye asyik nangis jer, geram kenape saye jadi mcm ni.. Saye cube berubah tp x menjadi..

Saye fobia nak berubat, coz dulu saye penah tersesat tp saye sedar dan akhirnyer bertaubat.. Tp tahun lepas saye cube berubat sebab tpt tu guna ayat2 al quran.. di pusat perubatan al hidayah kat setiawangsa tu.. Scan kate ade 30 ekor jin dlm bdn.. Kene gangguan sihir yg dituju pd saya.. Minum air yg di jampi, tade kesan.. Cube bace surah yg mereka suruh amalkan saye pasti tertido mase bace tu.. 3x pegi tade hasil gak..

So melaratlah sampai skang..di luar org nampak saye normal.. Tp dlm hati tuhan jer yg tahuu.. Cam saye ckp td saye tatau saye sakit ape.. Tp kebelakang ni, dlm keadaan saya yg hina ini saye merayu mintak petunjuk dr Allah utk bantu saye berubah.. Dan mlm ni x semena-mena teringat pada uncle.. Saye harap jika di izinkan Allah, dapatlah uncle bantu saya dan saya amatlah hargainya.. Adekah saye perlu berubat ngan uncle atau bleh rekemen mane2 tpt atau ape2 doa utk saye pulihkan diri dan semengat saye yg hilang ntah kemana ni..

Atas tu kire ringkasan dah, harap uncle x boring membaca luahan hati saye.. Time kasih uncle! Dari saye - suraya, ampang hulu kelang. No hp XXXXXXXX.. Sms atau email saye pon bleh..

 Time kasih uncle..

Selepas dua hari kemudian admin uncle menjawab email saye


4 hari kemudian, wakil uncle menalifon saye dan kami berjumpe. Sekarang ini baru saye tahu kenapa susah sangat untuk berjumpa dengan uncle. Dia hanya membantu pesakit tidak lebih dua orang sebulan. Dia pastikan pesakitnya benar-benar pulih barulah dia bersedia membantu pesakit yang baru. Untuk sesiapa yang ingin berjumpe dengan uncle, harap banyak bersabar.

Bersambung...

Part 1 - Aku derita...
Part 2 - Toyol, Hantu & Tahi Kucing
Part 3 - Inilah Aku (Mood PMS)
Part 4 - Suka Berbogel Dalam Rumah!
Part 5 - Mimpi Yang Meletihkan!
Part 6 - Aku Dirogol Jin Setiap Hari!
Part 7 - Babai Jin Yang lama..

Angkara Saka – Diari 1
Angkara Saka Suami- Diari 2
Bukan ke Setan Kena Ikat Bulan Puasa? Hu...Hu...
Eleh..

Tuesday, April 23, 2013

Sultan Perak Atau Kerabat? (Part 23)

Sultan Perak Atau Kerabat? (Part 23)



 Alfatihah 
Allahyarham Tun Syed Zahiruddin (Orang Kaya Bendahara Seri Maharaja)

Al-Fatihah kepada Orang Kaya Dato Bendahara Seri Maharaja (tiga hari yang lalu), Ketua Orang2 Besar Negeri Perak Darul Ridzuan dan selaku salah dari Orang Kaya Orang Besar Empat, mengikut adat keSultanan Melaka dan termasuk didalam Undang2 Tubuh Negeri Perak.

Dengan kemangkatan Dato Bendahara, maka Dewan Negara akan bersidang untuk memilih Dato Bendahara yang baru.






Begini senario nya. Jika ada kemangkatan Sultan Yang DiPertuan Negeri Perak, Dewan Negara akan bersidang melaksanakan tugas nya untuk memilih sorang bakal Sultan yang akan di tabal (mengikut adat, 200 hari selepas di kebumikan alMarhum, ia itu 100 hari berkabung bagi waris2 dan kaum kerabat, dan lagi 100 untuk menyediakan pertabalan).  Adat lamalah...

Maka Dato Bendahara akan mengistiharkan siapakah bakal Sultan, dan setelah pengistiharan dibuat di Balai Rongseri, barulah jenazah dibawa ke makam di Raja untuk istiadat pengebumian...

Perlunya ada Bendahara yang bersikap jujur dan tidak berbelah-bagi, dan beramanah mengikut adat...

Terdapat senario dimana ada perebutan pencalonan untuk menjadi bakal Raja, dan teringat cerita Macbeth (tulisan Shakespear) dimana segala perancangan bagaikan satu permainan catur untuk mendapatkan kuasa memerintah...

Saya tidak mahu menamakan sesiapa, tetapi siapa yang mengikut jejak perihal Istana tahu bisikan2 dibalik tabir...

Negeri Perak tidak mengamalkan pengantian pemerintah dari ayah ke anak, tetapi mengikut giliran keluarga dari zuriat Sultan Abdul Jalil, Sultan Alang Iskandar dan Sultan Abdul Aziz...

Terdapat bisikan yang mengatakan Sultan Azlan Shah amat gering (sakit) dan hampir tenat...

Raja Dr Nazrin Shah ibni Sultan Azlan Muhibbuddin Shah 
 Raja Muda Perak

Raja Jaafar Raja Muda Musa bersama isteri
Raja Di-Hilir

Wallahuwaklam... Inilah senario buat kinimasa... Sebagaimana terdapat dizaman penjajah, Istana mendapatkan kuasa luar untuk memberi sokongan kepada pencalon2 tahta, terdapat juga permainan ini berlaku kini, hanya Istana bermain catur pula di arena politik dan juga dengan sumber2 kewangan koporat...

Tuan2 dan Puan2 fikirlah sendiri, cerita ini amat menarik, kalah drama TV...

 Ku Shah
 Y.A.M Raja Shahruzzaman Ibni Sultan Idris Shah

Komen aku - Ku Shah, anta jangan buat pasal citer-citer macam ni! Kang aku masuk lagi kali ketiga tido lokap. Nanti dia orang caj/fitnah aku amik dadah lain plak! aduyaaa...

Part 1 - Anak Sultan Yang Semikin Dalam Malaya
Part 2 - Pejabat Sultan Perak Buat Mengong!
Part 3 - Majlis tahlil Almarhum Sultan Idris di sabotaj
Part 20 - Sultan Perak Dalam Kenangan
Part 21 - Fitnah Arak
Part 22 - Hina Besi Kerana Karat, Hina Manusia Kerana Bangsat 
Part 23 - Showtime...